31 aug. 2023
OPEN CALL
INTRO Open Call: Deadline 6. oktober

Tora Schultz: Bitch on Wheels, 2022. Installation view, O – Overgaden. Foto: Laura Stamer

Med programmet INTRO tilbyder O – Overgaden – i samarbejde med Aage og Johanne Louis-Hansen Fond – for femte år i træk et særligt og ressourcestærkt 1-årsforløb med fokus på at støtte nyuddannede billedkunstnere i Danmark mod en bæredygtig kunstfaglig udvikling og international udveksling.

INTRO-programmet er et længerevarende ’post-graduate’ udviklingsforløb – et etårigt samarbejde med O – Overgaden, som skræddersys til den enkelte kunstner, og som indeholder både økonomisk støtte til produktion og rejser samt kunstfaglig, administrativ og teknisk rådgivning fra førende danske og internationale stemmer indenfor kunstfeltet. Det etårige forløb kulminerer i en stor soloudstilling på O – Overgaden. Med programmet er det O – Overgadens fokus at løfte diskussionen om en ’best practice’, og hvordan kunstinstitutionen bedst understøtter og styrker yngre kunstnerskaber – et område, som tidligere ikke har været betrådt af en dansk kunstinstitution.

Tidligere deltagere i O – Overgadens INTRO-forløb tæller Tora Schultz og Isabella Solar Villaseca (2022), Dina El Kaisy Friemuth og Sóley Ragnarsdóttir (2021), Kim Richard Adler Mejdahl og Iselin Forslund Toubro (2020), samt dette års kunstnere, Cassie Augusta Jørgensen og Anna Sofie Mathiasen, hvis store soloudstillinger åbner på O – Overgaden 24. november 2023.

Med fokus på perioden 2024, inviterer O – Overgaden nu til endnu et INTRO Open Call med sigte på at opstarte to nye samarbejder med unge positioner. Begge forløb vil strække sig fra januar 2024 til januar 2025 med forventet udstillingsåbning i november 2024.

Deadline er 6. oktober 2023 kl. 14:00.

*** Læs mere og ansøg via ansøgningsportalen her ***