English

Kommende
arrangementer

Tidligere
arrangementer


“Rapturious Inspirations”: Performance af Khaled Kaddal & Nisrine Mansour

onsdag d. 22/05 kl. 18:00 19:00
Læs mere

I forlængelse af udstillingen To The Nostrils of Time skaber Khaled Kaddal og Nisrine Mansour denne aften i samarbejde performancen ”Rapturious Inspirations”. Ved at trække på lyd-tekst publikationen af samme navn undersøger de menneskets fascination af rovfugle – ørnen og falken – som symboler på suverænitet på tværs af civilisationer. Gennem lys, lyd og ’spoken word’ genskaber performancen suverænitet og politiske hierarkier gennem sanselighed.


Omvisning: Laboratoriet for Serigrafi og Risografi

torsdag d. 11/04 kl. 18:00 19:00
Læs mere

Kom med behind-the-scenes og se hvordan den grafiske kunstproduktion bliver skabt på Laboratoriet for Serigrafi og Risografi på Det Kgl. Danske Kunstakademi. Lektor Lars Grenaae vil vise os værkstederne, maskinerne og teknikkerne.

Gratis deltagelse ved tilmelding på cm@overgaden.org. Max 20 deltagere.

Sted: Det Kgl. Danske Kunstakademi, Laboratoriet for Serigrafi og Risografi, Kongens Nytorv 1, Indgang F.


Graphic Jam Session I

onsdag d. 10/04 kl. 17:00 21:00
Læs mere

Med en kærlig hilsen til Overgadens historie som trykkeri, viser udstillingen PRESS PRINT! fem aktører, der afspejler en diversitet i grafiske udtryk fra det traditionelle analoge håndværk til nye digitale tryk og krydsfeltet derimellem.

I tråd med udstillingen inviterer vi til workshop – en improviseret grafisk jam session, hvor Zven Balslev (Cult Pump), Lars Grenaae (Lektor Det Kgl. Kunstakademis Laboratorium for Serigrafi og Risografi) og Louise Sidenius (Officin) rigger et interimistisk trykkeri op i Overgadens søjlesal og viser os teknikkerne bag serigrafi/silketryk og risografi.

Publikum guides til selv at tage del i trykproduktionen og alle tryk hænges op i en grafikudstilling, som er i spil til at blive videreudviklet i workshoppens part II den 2. maj fra kl 17-21. Trykkene fra workshoppen vises frem til CPH Art Week.

Deltagelse er gratis og kræver ingen forudsætninger.

This Little Piggy Lost its Life / This Little Piggy Lost its Mind / This Little Piggy Lost its Faith / This Little Piggy Went Unscathed

Conversational enactment: Ulrik Heltoft & Yvette Brackman

torsdag d. 14/03 kl. 18:00 19:00
Læs mere

Kunstnerne Yvette Brackman og Ulrik Heltoft skaber denne aften en conversational enactment, en blanding af talk og performance, inspireret af Ulrik Heltofts værker fra den aktuelle udstilling This Little Piggy Lost its Life / This Little Piggy Lost its Mind / This Little Piggy Lost its Faith / This Little Piggy Went Unscathed.

Arrangementet er gratis at deltage i og kræver ingen tilmelding. Alle er velkomne.

Vi glæder os til at se dig!

Link til Facebook-event: Conversational enactment: Ulrik Heltoft & Yvette Brackman

For yderligere information om udstillinger og arrangementer skriv endelig til os på cm@overgaden.org

Hermit

Koncert og performance // Anna Bak & IKI

fredag d. 08/03 kl. 17:30 18:30
Læs mere

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag spiller den prisvindende kvindelige vokalgruppe IKI i Anna Baks aktuelle udstilling Hermit. Gruppens univers er mystisk, tranceagtigt og hypnotisk og knytter an til tematikkerne i Anna Baks udstilling om den menneskelige sindstilstands forandring under påvirkning af isolation og ophold i naturen. I forbindelse med koncerten vil Anna Bak opføre en live performance med inddragelse af de udstillede værker og objekter i udstillingen.

Arrangementet er gratis at deltage i og kræver ingen tilmelding. Alle er velkomne.

Vi glæder os til at se dig!

Link til  Facebook-event: Koncert og performance: IKI & Anna Bak

Tjek også IKI ud på: http://www.ikivocal.com

For yderligere information om udstillinger og arrangementer kontakt venligst cm@overgaden.org

This Little Piggy Lost its Life / This Little Piggy Lost its Mind / This Little Piggy Lost its Faith / This Little Piggy Went Unscathed

Walk’n’talk: Ulrik Heltoft & Jacob Wamberg

torsdag d. 21/02 kl. 18:00 19:00
Læs mere

Denne aften vil kunstner Ulrik Heltoft og professor i kunsthistorie Jacob Wamberg tage os gennem udstillingen This Little Piggy Lost its Life / This Little Piggy Lost its Mind / This Little Piggy Lost its Faith / This Little Piggy Went Unscathed, mens de udfolder temaer som billeddannelse med udgangspunkt i Heltofts værker og praksis.

Alle arrangementer på Overgaden er altid gratis og alle er velkomne.

Tjek også eventet ud på facebook: Walk’n’talk: Ulrik Heltoft & Jacob Wamberg

For yderligere information om udstillinger og arrangementer kontakt venligst cm@overgaden.org

Hermit

Walk’n’talk // Anna Bak & Torben Sangild

torsdag d. 07/02 kl. 18:00 19:00
Læs mere

Tag med på kunstvandring gennem vores aktuelle udstilling Hermit med den danske kunstner Anna Bak, som denne aften vil være i selskab med kulturforsker og kunstkritiker Torben Sangild. Sammen vil de udfolde tematikker fra udstillingens værker, der alle kredser om kunstnerens eksperiment fra sommeren 2018, hvor hun flyttede ud i den svenske ødemark, for i en måned at opleve, hvordan kedsomhed, isolation, rutine og nærhed med naturen påvirkede kunstnerens psyke og praksis.

Alle arrangementer på Overgaden er altid gratis og alle er velkomne.

Tjek også eventet ud på facebook: Walk’n’talk: Anna Bak & Torben Sangild

For yderligere information om udstillinger og arrangementer kontakt venligst cm@overgaden.org

Fernisering

Ulrik Heltoft // Anna Bak

fredag d. 25/01 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Velkommen til åbningen af udstillingerne This Little Piggy Lost its Life / This Little Piggy Lost its Mind / This Little Piggy Lost its Faith / This Little Piggy Went Unscathed af Ulrik Heltoft og Hermit af Anna Bak.

REVISIT: Hanne Nielsen & Birgit Johnsen

Foredrag og samtale // Når hverdagslivet medieres

søndag d. 06/01 kl. 15:00 17:00
Læs mere

Flere af Hanne Nielsen og Birgit Johnsens værker kredser om, hvordan skærmbaserede medier er med til at forme vores tilværelse og virkelighedsopfattelse. Som markering af afslutningen på udstillingen inviterer Overgaden til foredrag og samtale, der stiller skarpt på dataficering og overvågning gennem medier og spørger ind til både positive og negative konsekvenser ved de digitale mediers massive indtog i hverdagslivet.

Deltagere: Louise Wolthers, forskningsleder og kurator på Hasselblad Foundation i Göteborg; Stine Lomborg, lektor på Københavns Universitet og forsker i mediernes rolle i hverdagsliv og samfund. Moderator: Merete Jankowski, leder på Overgaden.

REVISIT: Hanne Nielsen & Birgit Johnsen

Artist talk // Hanne Nielsen & Birgit Johnsen

tirsdag d. 20/11 kl. 18:00 19:00
Læs mere

I samtale med Mikkel Bogh, direktør på Statens Museum for Kunst, vil Hanne Nielsen og Birgit Johnsen fortælle om deres arbejde med videomediet som refleksivt værktøj samt de temaer, de har udforsket gennem tiden.

Fernisering

REVISIT: Hanne Nielsen & Birgit Johnsen

fredag d. 09/11 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Velkommen til åbningen af udstillingen REVISIT: Hanne Nielsen & Birgit Johnsen.

Under linjen

Finissage // Under linjen

søndag d. 21/10 kl. 15:00 17:00
Læs mere

Kom og se eller gense Under linjen af Svend Danielsen på udstillingens sidste dag i selskab med kunstneren selv, der inviterer til en uformel snak og et lille glas.

Shitty Heartbreaker

Koncert // Ectopia

lørdag d. 20/10 kl. 18:00 20:00
Læs mere

Denne aften vil Ectopia, et musikalsk samarbejde mellem Adam Christensen, Viki Steiri og Jack Brennan, opføre en koncert på Overgaden, der forfølger nogle af de spor som Shitty Heartbreaker igennem udstillingsperioden har udviklet. Efterfølgende vil der være et goth-efterfest organiseret af Brzina, der vil foregå hos Kommunal Kunst og Teknik på Blågårds Plads.

Under linjen

Kulturnatten 2018 // Koncert: Det indre gelænder

fredag d. 12/10 kl. 19:00 20:00
Læs mere

I anledning af Kulturnatten 2018 opfører Svend Danielsen og en håndfuld kunstnerkollegaer under navnet Det indre gelænder en improviseret koncert, hvor de udstyret med en række alternative instrumenter vil undersøge lyd og lydfrembringende genstande.

Fri adgang – kun for for gæster med kulturpas.

POLEMIK

POLEMIK: Samtidskunstens nye Danmarkskort

mandag d. 08/10 kl. 17:30 19:30
Læs mere

Vi oplever i disse år et stort politisk fokus på at få samtidskunsten ud til alle Danmarks borgere. Kunsten skal være primus motor for vækst udenfor hovedstaden, og støttemidlerne skal komme alle egne af landet til gavn. Samtidig oplever vi, at der kulturpolitisk tales om behovet for at udvikle en elite indenfor samtidskunsten og en større udveksling med udlandet.

Går alt dette hånd i hånd?

Overgaden inviterer til en POLEMIK-debat om samtidskunstens nye Danmarkskort. Vi har inviteret nogle af nøglepersonerne i den aktuelle debat om dansk kunsts fremtid til en diskussion om, hvordan man bedst fremmer samtidskunsten i et politisk landskab med mange agendaer, der kan synes modsatrettede.

Paneldeltagere er:

Lisette Vind Ebbesen, direktør for Skagens Kunstmuseum og formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Sonja Lillebæk Christensen, billedkunstner

Marie Dufresne, direktør for Kunsthal 6100 i Haderslev

Mette Marcus, Chef for Kulturområdet, Bikubenfonden

Debatten modereres af Merete Jankowski, leder af Overgaden – Institut for Samtidskunst. Arrangementet er gratis, og alle er velkomne.

Overgaden Projekt

Danny Neyman: Helsinki

torsdag d. 04/10 kl. 13:00 søndag d. 07/10 kl. 17:00
Læs mere

Tekstfragmenterne kommer fra utallige steder – fra dagbøger, overhørte samtaler, sex chats, pop-videnskab, uanstændige fantasier, psykoterapeutiske sessioner – som blandes sammen i en
monologi af intimitet og diskontinuitet. Beskidt, sjovt, seriøst, kontemplativt, latterligt og trist, Helsinki er en afspejling af desorientering og eksperimenter med hvordan sammenhængen mellem realisme og selvfremstilling kan se ud i en verden, der i stigende grad er kendetegnet ved opløsning af sammenhæng, fokus og ståsted. Det er en poetisk legeplads, som i sin blandning af anekdoter og perspektiver, inviterer os til at fokusere på distraktion.

OM DANNY NEYMAN
Danny Neyman er performancekunstner, danser, oversætter og forfatter. Han har base i
Antwerp (BE) og Paris (FR). Han er fra Israel, New York, Polen og Rumænien og er
bachelor i filosofi, historie og litteratur, samt en kandidat i Performance Studier. Han er danser i to af Mette Ingvartsens værker; 7 Pleasures og To Come (Extended) og har tidligere arbejdet med Arkadi Zaides, Yasmeen Godder og Public Movement, og er medstifter det Tel Aviv baserede queer performance/aktivist kollektiv, Cinema Paradildo. Som oversætter har han bl.a. arbejdet med poeten Noam Partom’s poesi (Stanford Press). Hans seneste værk Helsinki er tidligere blevet vist i Belgien, Holland, Tyskland og Sverige.

Performancen af Danny Neyman er co-produceret af Dansehallerne.

Helsinki varer ca. 45 minutter og spilletidspunkter er følgende:

Torsdag d. 4/10 kl. 17.00 – 18.00

Fredag d. 5/10 kl. 16.00 – 17.00

Lørdag d. 6/10 kl. 13.00 – 14.00 + 16.00 – 17.00

Søndag d. 7/10 kl. 16.00 – 17.00

 

Shitty Heartbreaker

Performance & samtaler // Adam Christensen, Sidsel Christensen og Therese Henningsen

lørdag d. 29/09 kl. 15:00 18:00
Læs mere

Adam Christensen agerer vært, når kunstnerne Sidsel Christensen og Therese Henningsen i selskab med Christensen selv vil opføre en serie af performances og samtaler, der bygger videre på den ufærdige erotiske thriller, Eyes of Blood, som er en af inspirationskilderne til Shitty Heartbreaker.

 

Under linjen

Samtale // Hvad stiller vi op med maleriet?

torsdag d. 13/09 kl. 18:00 19:30
Læs mere

I forbindelse med udstillingen byder Overgaden denne aften indenfor til en samtale om maleriet som kunstnerisk udtryksform. Til trods for at intet andet medie har været erklæret dødt flere gange, vender maleriet alligevel mere eller mindre fornyet tilbage årti efter årti. Men hvad er det ved maleriet, som er så dragende? Det vil kunstnerne Claus Carstensen, Martin Aagaard Hansen og Svend Danielsen give deres bud på i en fælles samtale, der vil blive modereret af Line Clausen Pedersen, museumsinspektør på Glyptoteket.

Shitty Heartbreaker

Performance // Adam Christensen

fredag d. 24/08 kl. 18:30 19:00
Læs mere

Som markering af åbningen af Shitty Heartbreaker vil Adam Christensen opføre et medley af sange akkompagneret af harmonika, der aktiverer tekstil- og tekstværkerne, som indgår på udstillingen.

Fernisering

Under linjen // Shitty Heartbreaker

fredag d. 24/08 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Velkommen til åbningen af udstillingerne Under linjen af Svend Danielsen og Shitty Heartbreaker af Adam Christensen.

Slower and Cheaper

Omvisning

søndag d. 05/08 kl. 14:00 14:30
Læs mere

Som afslutning på sin udstilling vil Hannah Anbert tage publikum med på en uformel omvisning og fortælle om tankerne og processen bag værkerne. Omvisningen varer cirka 30 minutter.

Populus

Oplæsning & koncert

torsdag d. 26/07 kl. 18:00 20:00
Læs mere

Denne aften udgør Jan S. Hansens udstilling scenen for en oplæsning af musiker og poet Jonas Okholm, der vil læse op af tidligere værker samt nye linjer i form af uddrag fra sin kommende udgivelse. Efterfølgende vil den elektroniske duo Collisional Piledriver opføre en improviseret live-koncert, der sætter lyd til udstillingen.

Slower and Cheaper

Foredrag & performance // Arbejdslivet i konkurrencestaten

torsdag d. 12/07 kl. 18:00 19:30
Læs mere

I anledning af udstillingen vil sociolog Pil Christensen holde et foredrag om mentaliteten i konkurrencestaten, mistrivsel og den håbløshed, som i stigende grad er en tendens på arbejdsmarkedet. Inden foredraget vil Hannah Anbert give en introduktionen til temaet, og aftenen rundes af med en performance, der aktiverer udvalgte værker i udstillingen.

Populus

Foredrag // Finn Collin

torsdag d. 28/06 kl. 18:00 19:00
Læs mere

I forbindelse med udstillingen Populus har Overgaden inviteret Finn Collin, professor i Filosofi ved Københavns Universitet, til at fortælle om humaniora som videnskab, samt hvilken rolle videnskab og begreber som etik og moral generelt indtager i samfundet.

Overgaden Projekt

Foredrag & musik // Svend Bager og Matthew Stanley Johnson

torsdag d. 21/06 kl. 17:00 19:00
Læs mere

I anledningen af Svend Bagers projekt The Last Breath of Dying Institutions vil kunstneren give en introduktion til installationen og tankerne bag. Derefter vil Matthew Stanley Johnson, professor i Kemi på Københavns Universitet, fortælle om sin forskning, og om hvordan han og hans kolleger arbejder med at formidle viden om luftforurening i øjenhøjde. Johnson har blandt andet været med til at starte firmaerne Airlabs og Infuser, som har skabt systemer, der måler den personlige eksponering for luftforurening og produkter til beskyttelse baseret herpå. Johnson har desuden fungeret som vejleder for Bager gennem udviklingen af hans projekt. Efter foredraget vil der være musik af Palmspree, der består af Anthon P. Nymark og Stefan Napoleon. Arrangementet foregår på engelsk.

Overgaden Projekt

The Last Breath of Dying Institutions

tirsdag d. 19/06 kl. 13:00 søndag d. 24/06 kl. 17:00
Læs mere

Som en del af Overgaden PROJEKT præsenterer vi en ny installation af kunstneren og kemikeren Svend Bager, der for en uge indtager bagrummet på Overgadens førstesal. Til projektet The Last Breath of Dying Institutions har Bager de seneste par år indsamlet CO2 fra lukningstruede danske og internationale institutioner og anvendt det til at dyrke planter via fotosyntese for derved at videreføre institutionernes liv i et nyt lukket økosystem.

Overgaden Projekt

The Multispecies Salon // Laboratoriet for Æstetik og Økologi

lørdag d. 16/06 kl. 19:30 21:30
Læs mere

Laboratoriet for Æstetik og Økologi præsenterer i samarbejde med The Multispecies Salon en aften i hybriditeters og transformationers tegn. Sammen med performancekollektivet Quimera Rosa og ikke-binær kunstner Mary Maggic undersøger vi kunstneriske strategier for tilblivelser med ikke-menneskelige andre. I en åben klorofyl-tatoverings seance udfolder Quimera Rosa deres (selv)eksperimenter med menneske-plante identiteter. Mary Maggic vil præsentere sit arbejde med mikro-kolonialiseringer af kroppe, og tilbyde værktøjer til ‘hormon-hacking’ til husbehov. Der vil efterfølgende være en fælles samtale om fremtidens (ikke)mennesker, der vil blive modereret af multispecies etnograf Eben Kirksey fra The Multispecies Salon.

Quimera Rosa [Pink Chimera] er et laboratorie, der undersøger og eksperimenterer med kroppe, teknologier og identiteter. Deres arbejde er baseret på dekonstruktion af seksuelle og kønnede identiteter i et transfeministisk perspektiv. De er særlig interesserede i artikulationer mellem kunst, videnskab og teknologi, og hvordan disse fungerer i produktion af subjektiviteter. Deres arbejde er i øjeblikket fokuseret på det transdisciplinære projekt Trans*Plant, der gør brug af levende systemer, og er baseret på selv-eksperimentering som en proces, der involverer menneske > plante transformation.

Mary Maggic er en ikke-binær kunstner, der laver ‘freak science’ og offentlige workshops, performer med aliens og udstiller med urin. Maggic findes mellem bio-art, bio-hacking og art-science, men vil helst transcendere disse kategorier. Maggics seneste arbejde undersøger den (vidunderlige) spænding mellem aktiv og passiv queering igennem østrogen mikro-kolonialisering og spørger: vil du være endnu mere alien, end du allerede er?

Eben Kirksey studerer de politiske dimensioner af fantasi, og relationer mellem natur- og kulturhistorie. Duke University Press har udgivet de to bøger Freedom in Entangled Worlds (2012) og Emergent Ecologies (2015)—såvel som antologien The Multispecies Salon (2014). Han er medstifter af- og kurator ved den kuratoriske sværm The Multispecies Salon.

Slower and Cheaper

Performance // Slower and Cheaper

fredag d. 15/06 kl. 18:00 19:00
Læs mere

Som markering af åbningen vil flere af Hannah Anberts værker blive aktiveret af performere.

Fernisering

Populus // Slower and Cheaper

fredag d. 15/06 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Velkommen til åbningen af udstillingerne Populus af Jan S. Hansen og Slower and Cheaper af Hannah Anbert.

Art Week Copenhagen

Polemik – Art Week-edition // Den nye kunstnerrolle

søndag d. 27/05 kl. 14:00 16:00
Læs mere

Den nye Kunstnerrolle er Art Weeks særlige fokus, da vi kan se at (billed)kunstnere i disse år radikalt udvider deres praksisformer, indtager nye digitale medier og domæner, bygger nye fællesskaber, krydser grænser til andre kunstarter og indtager aktivistiske roller i forhold til samfundets strukturelle tilstand.

Det er en klassisk historie, at kunstneren indtager en både kritisk men også produktiv rolle i forhold til samfund, fælleskab, medier og normer. Men i takt med at hastigheden stiger for disse felter, og at kunsten i dag opererer mere globalt end nogensinde, synes kunstnerne at have både radikale udfordringer og muligheder for at spille en vigtig rolle i vores nye samfund.

Vi står i dag over for uoverskuelige konsekvenser af en global klima- og flygtningekrise. Den digitale udvikling har skabt nye måde at agere socialt på, og flere ting fører allerede til en mere ustabil verden både økonomisk og politisk. Tid og rum er på mange måder blevet ophævet, og det er sværere for mennesket at orientere sig moralsk og etisk. Samtidig åbner der sig nye potentielle og kritiske fora, hvor kunsten kan operere i og med nye offentligheder og socio-politiske spørgsmål, som vedrører os alle – og i dag i en global virkelighed. Kunsten rummer mange nye muligheder og dem vil vi gerne italesætte, perspektivere og diskutere.

Vi samler i den anledning en række aktører fra det danske kunstfelt, som fra meget forskellige positioner i kunsten retter blikket mod de kampe kunsten indtager i en ny verden og de muligheder samtidens kunst står med anno 2018.

 

I POLEMIK spørger vi følgende paneldeltagere om deres bud på, hvad kunstnere skal og kan i denne nye virkelighed:

Tone O. Nielsen – cand. phil. i kunsthistorie, kurator og leder af udstillingsstedet CAMP. Sammen med Frederikke Hansen sætter hun migrationens politiske og menneskelige konsekvenser på dagsordenen via kunsten.

Niels Pugholm – dansk billedkunstner, der i tekst, lyd og billede arbejder med fortællingen som identitetsskabende og omvæltende kraft.

Mads Damsbo – direktør, Brandts – museum for visuel kultur. Damsbo ønsker med en ny museumsprofil at sætte kunsten på dagsordenen og nedbryde barriererne til kunsten i en søgen efter kulturelt fællesskab.

Hannah Heilmann – dansk billedkunstner og lektor på Det Kgl. Danske Kunstakademi, som rent kunstnerisk opererer i et konceptuelt rum, hvor sansning, bevidsthed og kritik udfoldes i en vifte af medier med det menneskelige som grundvilkår.

Tue Biering – dansk instruktør, kunstnerisk leder i Fix & Foxy og ener i dansk teater, hvor prostitution, outsourcing og lignende samfundstematikker er blevet behandlet på meget konsekvent vis.

Moderator: Matthias Hvass Borello, chefredaktør Kunsten. nu

Consumed Future Spewed Up as Present

Boglancering // De ansatte

fredag d. 25/05 kl. 16:00 19:00
Læs mere

I forbindelse med udstillingen Consumed Future Spewed Up as Present af Lea Guldditte Hestelund har forfatter Olga Ravn skrevet en fiktion, der indgår som værk i installationen. Teksten udgør både sit eget narrativ og tilbyder et litterært lag til Hestelunds værker i en parallel undersøgelse af grænserne mellem mennesker og ting, menneskelige og ikke-menneskelige kroppe. I en modificeret udgave udgives romanen på forlaget Gyldendal og i den anledning inviterer Overgaden denne aften til en lancering af bogen.

Overgaden Projekt

Talk & Tasting // Anne Julie Arnfred & Mirja Busch

torsdag d. 24/05 kl. 17:00 18:00
Læs mere

I forbindelse med installationen Delirium, der præsenteres på Overgadens 1. sal under Art Week, vil Mirja Busch i samtale med kurator Anne Julie Arnfred fortælle om tankerne bag værket og om sin kunstneriske praksis. Efterfølgende er der mulighed for at smage på den destillerede kunstteori. Arrangementet foregår på engelsk. Installationen er en del af udstillingsformatet Overgaden Projekt.

Overgaden Projekt

Overgaden PROJEKT: Delirium

tirsdag d. 22/05 kl. 13:00 søndag d. 27/05 kl. 17:00
Læs mere

Som en del af Overgaden PROJEKT præsenterer vi installationen Delirium af den tyske kunstner Mirja Busch. Installationen er udformet som en bibliotekslignende bar, hvor en række berømte kunstteoretiske tekster er omsat til spiritus på smukke flakoner gennem en destilleringsproces, der på humoristisk vis tematiserer kunstverdenens ofte omfattende brug af teori.

Even

Præsentation // Installationskunst

onsdag d. 16/05 kl. 18:00 19:00
Læs mere

Denne aften vil Anne Ring Petersen, lektor i Kunsthistorie på Københavns Universitet, anlægge et perspektiverende blik på de installatoriske greb i udstillingen Even af Christoffer Birkkjær og Duarte Filipe. I sin præsentation giver hun en introduktion til installationskunstens generelle karakteristika og herunder tværæstetiske overlap mellem medier, beskuerinvolvering samt genrens brud med en traditionel distanceret kunstbetragtning.

Consumed Future Spewed Up as Present

Lydperformance // Xenia Xamanek

torsdag d. 10/05 kl. 19:00 20:30
Læs mere

Denne aften udgør udstillingen Consumed Future Spewed Up as Present af Lea Guldditte Hestelund rammen om et performativt lydunivers skabt af musiker Xenia Xamanek. Xamanek har som Hestelund en interesse for et flydende kropsbegreb og kroppe i transition. Hun arbejder blandt andet med stemmen og kredser omkring spørgsmål, som hvem der faktisk ejer stemmen, og om den i virkeligheden er uafhængig af en krop og et jeg ­– og muligvis har et liv for sig selv.

Copenhagen Art Festival

Tonight is Art

onsdag d. 09/05 kl. 17:00 23:00
Læs mere

Bag Tonight is Art står de fem kunsthaller Kunsthal Charlottenborg, Den Frie Udstillingsbygning, Kunstforeningen GL STRAND, Nikolaj Kunsthal og Overgaden – Institut for Samtidskunst, der sammen har arrangeret Copenhagen Art Festival i 2012 og 2015. Alle ser de det som deres fornemmeste opgave at udfolde den samtidskunstneriske palet og med Tonight is Art tilbyde publikum oplevelser ud over det sædvanlige.

Konferencier: forfatter og filmjournalist Søren Høy

Program:

17.00 Overgaden – Lydperformance af Ragnhild May

Ragnhild May er kunstner og arbejder i feltet mellem visuel kunst og musik i medier som performance, installation og skulptur. Denne aften vil hun  vise et lydligt performativt værk, som tager udgangspunkt i respiration, stemmer og forholdet mellem menneske og maskine.

18.00 Kunsthal Charlottenborg – Sound & Visuals af Kim Richard Adler Mejdahl + mad fra Apollo Bar

Modtager af Forårsudstillingens Solopris 2018 Kim Richard Adler Mejdahl præsenterer et VJ-sæt der kombinerer video med elektronisk musik. Samtidig er der mulighed for at købe aftensmad til en fornuftig pris i Apollo Bar.

19.00 Kunstforeningen GL STRAND – Performance af Esben Weile Kjær

Esben Weile Kjær præsenterer et nyt værk, som han vil performe sammen med Aske Høier Olesen, med udgangspunkt i koreografier hentet fra populærkulturelle begivenheder, som fx festivaller, Priden og på stadion.

20.00 Nikolaj Kunsthal – Koncert med Shiva Feshareki

Oplev en levendegørelse og aktivering af udstillingen Dancing with the unknown ledt an under DJ og kunstner Shiva Fesharekis kyndige hånd.

21.00 Den Frie – Simon Littauer in The Crystal World + afterparty
Simon Littauer serverer improviseret, håndlavet og dansabel techno. Musikken skabes live på hans hjemmebyggede modular synthesizer uden nogen form for presets eller backing track. Koncerten afvikles i en krystallisk scenografi skabt til lejligheden af MELT.

Overgaden Projekt

Recoil Performance Group // MASS – Bloom Explorations

tirsdag d. 01/05 kl. 13:00 søndag d. 06/05 kl. 18:00
Læs mere

Sammen skaber ormene og Hilde et nyt rum. Som en langsom evolerende koreografi ændres installationen – som et rum, der gradvist, men synligt forandres gennem ormenes fordøjelse og den menneskelige krops bevægelser.

Dette akkompagneres af forfatteren Ida Marie Hedes stemme, der læser op fra en tekst om livet i plastik habitatet og det særegne symbiotiske system imellem orme, plastik og menneske. Et surrealistisk iscenesat økosystem, der skaber plads til spekulationer over overlevelsesstrategier. Kan en organisme, der er i stand til at leve af plastik potentielt være begyndelsen på en ny opblomstring af arterne på jorden?

Inden for åbningstiden er gæster velkomne til at udforske og interagere med installationen, og til at komme og gå som de har lyst. De inviteres også ind i kuplen til Hilde og ormene. Her kan de opleve en kvinde, der transformerer sin krop, sin hud og sin stemme i et forsøg på co-evolution med en art, der potentielt har bedre fremtidsudsigter end hende selv.

MASS – bloom explorations er anden del af The Membrane Project; as I collapse (2017), Extended falls to humanity (2019) – en serie af værker, der udfordrer vores forestilling om mennesket og det menneskelige.

Spilletider:

Tirsdag – torsdag 13-16 og 17-21.30

Fredag – søndag 12-18

 

Aftertalks og events

Ondag d. 2.5 kl. 19.30-20.30: MASS – bloom exploration, bagom værket med de medvirkende kunstnere

Mød kunstnerne og forskerne bag MASS – bloom explorations i en samtale om baggrunden for værket, og arbejdet mellem kunst og videnskab. Tina Tarpgaard, koreograf og kunstnerisk leder af recoil, Ida Marie Hede, forfatter og Pei-Ying Lin, kunstner og designer vil sammen reflektere over deres arbejdsproces og det færdige værk og svare på spørgsmål fra publikum. Installationen vil være åben før, under og efter samtalen. Gratis entré.

Torsdag d. 3.5 kl. 19.30-20.30: Sameksistens og – evolution. Det menneskelige, nu og i en potentiel fremtid

Recoil har inviteret Nils Ole Bubandt fra AURA, Aarhus university Research on the Anthropocene, Andrea Pontoppidan og Elena Ortiz fra Laboratory for Aesthetics and Ecology og den finske kunster og aktivist Riikka Theresa Innanen til denne aften at diskuterer menneskets position og råderum, nu og i en fremtid mærket af vores egenrådige ressourceforbrug. Installationen vil være åben før, under og efter samtalen. Gratis entré.

Lørdag d. 5.5 kl. 15-16: Lørdagsskrald

Affald. Udsmid. Skrald. Ord, de fleste af os er bekendte med, og et koncept som vi dagligt bevidst eller ubevidst forholder os til. Denne lørdag eftermiddag har recoil inviteret Ioannis Bakas affalds ekspert fra Copenhagen Resource Center, en del af NIRAS, Ida Leisner, Miljø- og udviklingskonsulent fra Amager ressourcecenter og Jakob Ingemann Parby, museumsinspektør fra Københavns Museum til at diskutere, hvad skrald er, hvordan vi forholder os til det, og hvad vi kan gøre med det. Installationen vil være åben før, under og efter samtalen. Gratis entré.

 

Koreograf: Tina Tarpgaard

Performer: Hilde I. Sandvold

Videnskabskunst researcher og installations design: Pei-Ying Lin

Tekst: Ida Marie Hede

Teknisk design og ingeniør design: Minshu Haung

Lyddesign: Søren Knud

Dramaturg: Inge Agnete Tarpgaard

Produktionsledere: Rasmus Sylvest & Viktor K. Magnusson

Producent: Carlos Calvo

PR: Betina Rex

 

Om recoil performance group

Tina Tarpgaard startede recoil som kompagni i 2003, med en vision om at skabe koreografisk scenekunst på baggrund af tværæstetiske samarbejder. En vision der fortsat er livsnerven i recoils virke. Fra de tidlige værkers digitale Trompe l’oeil videoscenografier til de seneste værker hvor arbejdet med organiske processer og bevægelser i humane så vel som non humane organismer er i fokus. I en værks triologi fra 2017 til 19 sætter recoil fokus på kroppen i et posthumanistisk perspektiv. I 2017 med forestillingen as I collapse, med MASS – bloom explorations i 2018 og i 2019 med Extended falls to humanity hvor forståelsen af mennesket og det menneskelige – nu og i en hypotetisk fremtid udgør det kunstneriske omdrejningspunkt.

recoil-performance.org/

Even

Koncert // Lasse Munk & Tobias Lukassen

torsdag d. 26/04 kl. 18:30 19:30
Læs mere

I forbindelse med udstillingen Even vil de elektroniske musikere Lasse Munk og Tobias Lukassen opføre en koncert, der interagerer med udstillingsrummet og smelter lyd- og billedside sammen.

Consumed Future Spewed Up as Present

Samtale // Fiktion som tænkning

torsdag d. 19/04 kl. 18:00 19:30
Læs mere

Hvilket potentiale indeholder fiktion som en tilgang til at forstå virkeligheden? I anledning af udstillingen Consumed Future Spewed Up as Present vil Lea Guldditte Hestelund i selskab med forfatter Olga Ravn samt Dea Thune Antonsen og Ida Bencke fra Laboratory for Aesthetics and Ecology tale om fiktion som en form for tænkning samt betydningen af fællesskaber og samarbejde.

Fernisering

Consumed Future Spewed Up as Present // Even

fredag d. 06/04 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Velkommen til åbningen af udstillingerne Consumed Future Spewed Up as Present af Lea Guldditte Hestelund og Even af Christoffer Birkkjær & Duarte Filipe.

Kære

Foredrag // Kunst, jura og samfundssystemerne

torsdag d. 01/03 kl. 18:00 19:30
Læs mere

I forbindelse med udstillingen Kære af Mathias & Mathias byder Overgaden denne aften på et indblik i, hvad der sker, når kunsten går i clinch med virkelighedens systemer. Indledningsvist vil Ole Thyssen, dr. phil. og professor emeritus på CBS berette om forholdet mellem kunsten og samfundets øvrige domæner som fx økonomi, politik, jura, videnskab og religion. Herefter vil advokat Christine Ulrich Andersen give en række eksempler på, hvordan kunst og jura er stødt sammen – og hvorfor det sommetider kan være vanskeligt at behandle kunst i en juridisk kontekst.


En ny samtale // Debatmøde om MeToo i dansk kunstliv

onsdag d. 21/02 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Billedkunstnernes Forbund (BKF) inviterer til en samtale om seksuelle krænkelser, magtmisbrug og tavshedskultur i kunstlivet på Overgaden.

I kølvandet på #MeToo-bevægelsen har debatten fyldt meget i andre lande, men foreløbigt været helt fraværende i dansk kunstliv. I modsætning til f.eks. i Sverige, hvor folkene bag initiativet #konstnärligfrihet i december 2017 samlede over 1.600 underskrifter og vidnesbyrd om seksuelle krænkelser fra svenske billedkunstnere og kunstarbejdere.

På debatmødet, der er udviklet i samarbejde med kunstplatformen I DO ART, stilles der spørgsmål som:

Har dansk kunstliv et problem med seksuelt krænkende adfærd, magtmisbrug og tavshedskultur? Hvis ja, hvordan kan vi forbedre arbejdsmiljøet i kunstlivet? Hvad kan danske kunstnere lære af erfaringerne fra Sverige, hvor billedkunstnere og kunstarbejdere har engageret sig stærkt i MeToo-bevægelsen? Kommer MeToo-bevægelsen til at forandre noget i kunstlivet?

 

TID OG STED:

Onsdag 21. februar 2018 kl. 17.00-20.00.

Overgaden, Institut for Samtidskunst. Overgaden Neden Vandet 17, 1414 København K

PROGRAM:

Kl. 17. Velkomst, v. Nis Rømer, formand for Billedkunstnernes Forbund (BKF)

Kl. 17.05-18.05: Oplæg fra paneldeltagerne.

PAUSE. Sandwich og drikkevarer.

Kl. 18.30-19.30: Spørgsmål til panelet og dialog med salen.

Kl. 19.30: Arrangementets formelle del afsluttes – samtalen kan fortsætte i salen frem til kl. 20.00.

 

Navne på paneldeltagere offentliggøres løbende.

Deltagelse er gratis og åbent for alle. Arrangementet foregår på dansk og svensk.

For at sikre så gode rammer som muligt for deltagelse i debatten henstiller vi til, at debatten ikke fotograferes eller videooptages. Medier og journalister kan efterfølgende få fotos af panelet og overbliksbilleder fra salen ved henvendelse til Billedkunstnernes Forbund på mk@bkf.dk

Opsamlinger og pointer fra oplæg og debat vil også efterfølgende kunne læses på www.bkf.dk og www.idoart.dk

Hidden in Plain Sight

Miniseminar & workshop // Arkæologi og materialitet

søndag d. 18/02 kl. 14:00 17:00
Læs mere

I anledning af udstillingen Hidden in Plain Sight af Johan Rosenmunthe inviterer Overgaden denne søndag eftermiddag til et miniseminar, der fokuserer på objekt- og materialitetsforståelse. I løbet af eftermiddagen vil vi runde emner som den arkæologiske proces, studiet af nutidige genstande, samt hvordan man udformer designobjekter, der taler til mennesker. Afslutningsvis kan man deltage i en workshop ved Johan Rosenmunthe, hvor det vil være muligt at få indstøbt medbragte genstande, der bærer på historier og affektionsværdi. Alle kan komme til seminaret, men da der er begrænsede pladser til workshoppen, er tilmelding til denne del nødvendig senest d. 12. februar: ac@overgaden.org.

Kære

Walk & talk // Kære

torsdag d. 08/02 kl. 17:00 18:30
Læs mere

Kom med på en rundtur i udstillingen, når Mathias & Mathias i selskab med kunstkritiker Maria Kjær Themsen vil tale om tankerne og processen bag den aktuelle udstilling og deres arbejde mere generelt.

Fernisering

Hidden in Plain Sight // Kære

fredag d. 26/01 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Velkommen til åbningen af udstillingerne Hidden in Plain Sight af Johan Rosenmunthe og Kære af Mathias & Mathias.

Surface Encounters

Talk // 3D-print i kunsten – en ny type skulptur?

torsdag d. 04/01 kl. 18:00 19:30
Læs mere

Denne aften inviterer Overgaden til et foredrag med Lise Skytte Jakobsen, der er lektor ved Kunsthistorie på Aarhus Universitet. Med afsæt i sin forskning vil hun fortælle om brugen af 3D-print i kunstnerisk kontekst som ramme for en efterfølgende samtale med Jesper Carlsen om hans udstilling og erfaringer inden for feltet.

Surface Encounters

Foredrag & talk // Virtual Reality i kunst – en immersiv oplevelse

torsdag d. 07/12 kl. 18:00 19:30
Læs mere

Kunstneren Jesper Carlsen bruger på sin udstilling Surface Encounters en række digitale værktøjer til at stille spørgsmålstegn ved, hvordan vi opfatter virkeligheden. I forbindelse med udstillingen har vi inviteret Simon Lajboschitz, grundlægger af Khora Contemporary og ekspert i virtual reality, til at fortælle om den immersive teknologi virtual reality og om, hvad den kan anvendes til i kunstnerisk sammenhæng. Oplægget danner ramme omkring en efterfølgende samtale mellem Carlsen og Lajboschitz, hvor spørgsmål omkring skyggesiderne ved at skabe immersive kunstoplevelser vil blive adresseret.

REVISIT

Seminar // As Easy as Drinking a Glass of Water

søndag d. 03/12 kl. 15:00 17:00
Læs mere

I anledning af udstillingen REVISIT: EROTIK har kunstnerne Tine Tvergaard og Jakob Jakobsen arrangeret et seminar, som udfolder nogle af tematikkerne i deres værk. Eftermiddagen byder på en samtale mellem Signe Arnfred og Tania Ørum, der vil komme ind på kvindesagsforkæmperen Alexandra Kollentaj og drømmen om seksuel revolution under og efter Oktoberrevolutionen i 1917, mens Carsten Juhl vil fortælle om forfatteren, kuratoren og filosoffen Paul Preciado og hans ideer om den pharmacopornografiske æra. Som del af programmet opfører Tine Tvergaard og Jakob Jakobsen en performance.

REVISIT

Performance & talk // Erotikkens væsen

torsdag d. 30/11 kl. 18:00 20:00
Læs mere

I anledning af REVISIT: EROTIK stiller vi denne aften skarpt på erotikkens væsen, og på hvordan seksualitet har ændret sig gennem de sidste 30 år. Aftenen indledes med performancen The Matrix af kunstneren Nanna Lysholt Hansen, der udforsker kvindekroppen som medie og skulpturelt objekt, hvorefter der vil være foredrag med Hanne Stensgaard, tidligere direktør på Museum Erotica, der vil tale om erotisk kultur, mens kønsforsker og lektor på Roskilde Universitet, Christian Groes, vil fortælle om udviklingen af køn og seksualitet siden 1989.

REVISIT

Talk // 1989-2017: At genbesøge Erotik

torsdag d. 23/11 kl. 18:00 19:30
Læs mere

Overgadens aktuelle udstilling REVISIT: EROTIK er et “genbesøg” af udstillingen EROTIK fra 1989, hvor 48 kvindelige fotografer skildrede deres syn på det erotiske.

Denne aften vil REVISIT: EROTIKs kuratorer, Gudrun Hasle og Merete Jankowski, diskutere tankerne bag udstillingen med Pia Funder og Sonja Iskov, som tog initiativ til den oprindelige udstilling i 1989. Desuden vil der være oplæg med fotografihistoriker Tove Thage, som skrev katalogteksten til EROTIK i 1989 og har fotografiets udvikling som sit særlige studieområde.

Overgaden Projekt

The Publication

tirsdag d. 21/11 kl. 13:00 søndag d. 26/11 kl. 23:59
Læs mere

Under Overgaden PROJEKT indleder Overgaden et midlertidigt samarbejde med Dansehallerne. I første omgang vil det omrejsende immaterielle kunstgalleri Galerie indtage Overgaden i en uge med happenings, performances, talks og samtaler. The Publication er en beholder og et mødepunkt for forskellige former for kunstnerisk indhold. De seks dages program på Overgaden tager form af en immateriel udgivelse, hvor kunstnere og publikum er forfattere, Galerie er redaktør, Dansehallerne er forlaget, og Overgaden er trykkeriet. Alle delene vil på forskellig vis adressere den immaterielle kunsts aktuelle tilstand.

Deltagende kunstnere, kuratorer og forskere:
Mårten Spångberg, Cecilie Ullerup Smidt, Anne Juren, Frida Sandström, Hana Lee Erdman, Eva Rowson, Krööt Juurak, Alex Bailey, Pontus Petterson, Vanessa Desclaux, Jan Ritsema m.fl.

The Publication er produceret af Dansehallerne.

Galerie er chefredaktør på The Publication, men enhver som helst kan smugle indhold ind.

www.galerie.international/thepublication vil indholdsfortegnelsen og programmet løbende blive opdateret.

Om Galerie (2014, int)
Galerie er et immaterielt galleri for immaterielle kunstværker. Galeries mission er at promovere immaterielt objektskab. Galerie er på en gang en kommerciel forretning, en forestilling og et forskningsprojekt, og har været involveret i en bred vifte af aktiviteter siden dets lancering i 2014.

Overgaden LECTURES

Artificial Nature – Potential and Conflict in the Age of the Anthropocene del 2

torsdag d. 16/11 kl. 14:00 19:00
Læs mere

Siden tidernes morgen har natur og kunst udgjort et parløb i varierende grad, og særligt i de seneste årtier har naturen haft meget direkte indvirkning på kunsten og været massivt tilstede i moderne kunstpraksisser under forskellige genrebetegnelser. Fælles for disse er en fascination af naturen, men de er også ofte karakteriseret af en kritisk tilgang, der tematiserer menneskets problematiske forhold til naturen og miljøet. Et forhold, som beror på en vestlig idé, om at man kan adskille menneske og natur – og derfor enten må kontrollere eller underlægge sig den.

I den aktuelle debat om naturen har et stigende antal forskere og meningsdannere hævdet, at vi trådt ind i en ny geologisk tidsalder, kaldet den antropocæne. Centralt for denne epokale geologiske forståelse er, at mennesket er blevet den altdominerende forandrende kraft på jorden, hvilket har både foruroligende og vidtrækkende konsekvenser for vores egen og klodens fremtid, eksistens og evolution. Begrebet handler således dybest set om, at naturen er blevet formet af mennesker i sådan en grad, at den ikke længere eksisterer i ”naturlig” tilstand. Det antropocæne som begreb har været underlagt hype såvel som kritik – også inden for kunsten – men uanset standpunkt har det åbnet op for nye diskussioner samt igangsat en strøm af tværdisciplinær tænkning om menneskets udformning af og relation til verden, naturen og miljøet.

Ser man på det kunstneriske landskab, beskæftiger et stigende antal samtidskunstnere samt udstillende institutioner sig med naturen som tematik på utallige måder. Med præsentationer fra kunstnere, forskere og institutionsfolk udforsker dette års konference relationerne mellem kunst, kultur og natur ud fra en tværdisciplinær vinkel, der på forskellig vis undersøger strategier for, hvordan naturen kan gribes an i en kunstnerisk, filosofisk og økologisk optik: Bidrager det antropocæne begreb faktisk med noget radikalt anderledes, og hvori består begrebets kritiske og forandrende potentiale? Hvilken forståelse af natur har vi med at gøre, når den bearbejdes i kunstnerisk og kuratorisk forstand? Kan man overhovedet skelne mellem natur og kultur – og giver det mening at gøre det?

Disse spørgsmål udgør de centrale spor i dette års Overgaden LECTURES, som denne gang består af to dele. Første runde i oktober byder på oplæg af teoretikere og kunstnere, der vil diskutere naturbegrebet og det antropocæne og deres relation til kunsten. Samtidig præsenteres en række bud på, hvordan naturen æstetisk bliver fortolket og anvendt i samtidskunsten. Andel del i november retter sig mod det kuratoriske blik på naturen og spørger samtidig ind til betydningen af, at kunstnere og institutioner adresserer de presserende miljømæssige udfordringer, vi som samfund står overfor.

Konferencen modereres af Hanne Strager, cand. scient. i biologi og tidligere udstillingschef på Naturhistorisk Museum i København. Konferencen er arrangeret af Alexander Clausen.

Vær opmærksom på, at konferencen foregår på engelsk. Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig.

 

Program del 2:

14.00: Velkomst og opsamling v. Hanne Strager, moderator

14.10-15.20: Oplæg og samtale mellem Jacob Lillemose, kurator og stifter af X & Beyond, DK & Adam Bencard, forsker og kurator, Medicinsk Museion, DK

15.25-15.40: Pause
15.40-16.15: Nina Möllers, kurator og forsker på Rachel Carson Center & Deutsches Museum, DE
16.20-16.55: Etienne Turpin, filosof, forsker, kurator og medstifter af udstillingskonceptet Reassembling the Natural, CN/DE
17.00-17.30: Pause
17.30-18.05: Christian de Lutz & Regine Rapp, kurator og kunstner, stiftere af Art Laboratory Berlin, DE
18.10-19.00: Paneldebat

Fernisering

Surface Encounters // REVISIT: EROTIK

fredag d. 10/11 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Velkommen til åbningen af udstillingerne Surface Encounters af Jesper Carlsen og REVISIT: EROTIK.

This Will Also Change

Performance // Marking Breath

lørdag d. 21/10 kl. 07:52 17:56
Læs mere

Som en del af udstillingen This Will Also Change opfører Sophie Dupont performancen Marking Breath, hvor alle er velkomne til at tage del i værket.

Vestindiske Forestillinger

Koncert // Jacob Kirkegaard & Niels Lyhne Løkkegaard

fredag d. 13/10 kl. 19:00 20:00
Læs mere
Som en del af Kulturnatten på Overgaden vil Niels Lyhne Løkkegaard og Jacob Kirkegaard, der er er aktuelle med udstillingen ‘Vestindiske Forestillinger’ uropføre et nyt fællesværk for tremolo mundharpe. Værket vil være centreret omkring tonemøder og undersøger relationen mellem lyd, rum og krop.
 
Overgaden holder åbent fra 18-22 på Kulturnatten.
 

 

This Will Also Change

Boglancering & talk // Sophie Dupont & Anaïs Lepage

torsdag d. 12/10 kl. 18:00 19:30
Læs mere

I anledningen af lanceringen af en monografi om Sophie Dupont vil kunstneren i selskab med Anaïs Lepage, kunsthistoriker og kurator, fortælle om udstillingen This Will Also Change og sin praksis.

Under arrangementet vil det være muligt selv at prøve værkerne Breathing Seimograph og Two.

Arrangementet foregår på engelsk.

Overgaden LECTURES

Artificial Nature – Potential and Conflict in the Age of the Anthropocene del 1

torsdag d. 05/10 kl. 14:00 19:30
Læs mere

Siden tidernes morgen har natur og kunst udgjort et parløb i varierende grad, og særligt i de seneste årtier har naturen haft meget direkte indvirkning på kunsten og været massivt tilstede i moderne kunstpraksisser under forskellige genrebetegnelser. Fælles for disse er en fascination af naturen, men de er også ofte karakteriseret af en kritisk tilgang, der tematiserer menneskets problematiske forhold til naturen og miljøet. Et forhold, som beror på en vestlig idé, om at man kan adskille menneske og natur – og derfor enten må kontrollere eller underlægge sig den.

I den aktuelle debat om naturen har et stigende antal forskere og meningsdannere hævdet, at vi trådt ind i en ny geologisk tidsalder, kaldet den antropocæne. Centralt for denne epokale geologiske forståelse er, at mennesket er blevet den altdominerende forandrende kraft på jorden, hvilket har både foruroligende og vidtrækkende konsekvenser for vores egen og klodens fremtid, eksistens og evolution. Begrebet handler således dybest set om, at naturen er blevet formet af mennesker i sådan en grad, at den ikke længere eksisterer i ”naturlig” tilstand. Det antropocæne som begreb har været underlagt hype såvel som kritik – også inden for kunsten – men uanset standpunkt har det åbnet op for nye diskussioner samt igangsat en strøm af tværdisciplinær tænkning om menneskets udformning af og relation til verden, naturen og miljøet.

Ser man på det kunstneriske landskab, beskæftiger et stigende antal samtidskunstnere samt udstillende institutioner sig med naturen som tematik på utallige måder. Med præsentationer fra kunstnere, forskere og institutionsfolk udforsker dette års konference relationerne mellem kunst, kultur og natur ud fra en tværdisciplinær vinkel, der på forskellig vis undersøger strategier for, hvordan naturen kan gribes an i en kunstnerisk, filosofisk og økologisk optik: Bidrager det antropocæne begreb faktisk med noget radikalt anderledes, og hvori består begrebets kritiske og forandrende potentiale? Hvilken forståelse af natur har vi med at gøre, når den bearbejdes i kunstnerisk og kuratorisk forstand? Kan man overhovedet skelne mellem natur og kultur – og giver det mening at gøre det?

Disse spørgsmål udgør de centrale spor i dette års Overgaden LECTURES, som denne gang består af to dele. Første runde i oktober byder på oplæg af teoretikere og kunstnere, der vil diskutere naturbegrebet og det antropocæne og deres relation til kunsten. Samtidig præsenteres en række bud på, hvordan naturen æstetisk bliver fortolket og anvendt i samtidskunsten. Andel del i november retter sig mod det kuratoriske blik på naturen og spørger samtidig ind til betydningen af, at kunstnere og institutioner adresserer de presserende miljømæssige udfordringer, vi som samfund står overfor.

Konferencen modereres af Hanne Strager, cand. scient. i biologi og tidligere udstillingschef på Naturhistorisk Museum i København. Konferencen er arrangeret af Alexander Clausen.

Vær opmærksom på, at konferencen foregår på engelsk.

Program, session 1

14.00: Velkomst v. Alexander Clausen og Hanne Strager, moderator

14.10-14.50: Jacob Wamberg, professor i Kunsthistorie, Aarhus Universitet, DK

15.00-15.35: Mickey Gjerris, lektor i Bioetik, Københavns Universitet, DK

15.40-16.00: Pause

16.00-16.30: Simon Starling, kunstner, UK

16.35-17.05: Cecilia Jonsson, kunstner, SE/NO

17.10-17.40: Pause

17.40-18.20: T.J. Demos, professor i Visuel Kultur og Kunsthistorie, University of Santa Cruz, US

18.20-18.50: Andreas Malm, lektor i Human Økologi, Lund Universitet, SE

18.55-19.30: Paneldebat

NB: Ændringer i programmet kan forekomme.

 

Overgaden LECTURES er støttet af Bikubenfonden.

Vestindiske Forestillinger

Talk // Vestindiske Forestillinger

torsdag d. 14/09 kl. 18:00 19:30
Læs mere

Denne aften fortæller Jacob Kirkegaard og Niels Lyhne Løkkegaard om deres rejse til Vestindien og tilblivelsen af udstillingen Vestindiske Forestillinger. Efterfølgende vil der være en Q&A-session, hvor publikum kan stille spørgsmål. Moderator: Merete Jankowski, leder af Overgaden.

This Will Also Change

Talk & Performance // Language of Psychosis

tirsdag d. 05/09 kl. 17:00 19:00
Læs mere

Følelses- og sindstilstande spiller en væsentlig rolle i Sophie Duponts udstilling This Will Also Change. I forbindelse med udstillingen inviterer Overgaden til en talk med Per Aage Brandt, sprogforsker og forfatter, og Bent Rosenbaum, professor på Psykologisk Institut på Københavns Universitet, som vil fokusere på vanvid, psykotisk poesi og andre mentale randområder. Før talken opfører kunstneren performancen This Will Also Change.

This Will Also Change

Performance // This Will Also Change

fredag d. 25/08 kl. 17:30 18:00
Læs mere

I forbindelse med åbningen af This Will Also Change opfører Sophie Dupont en ny performance, der samler og fuldender dele af udstillingens elementer. Performancen starter ved Christianshavns Kanal.

Fernisering

Vestindiske Forestillinger // This Will Also Change

fredag d. 25/08 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Velkommen til åbningen af udstillingerne Vestindiske Forestillinger af Jacob Kirkegaard & Niels Lyhne Lykkegaard og This Will Also Change af Sophie Dupont.

Peter & the Danish Defence

Seminar // Organizing Space: A Literary Turn

torsdag d. 06/07 kl. 19:00 tirsdag d. 06/06 kl. 22:00
Læs mere

Denne aften inviterer Overgaden i samarbejde med Copenhagen Business School til et seminar, der fungerer som et transdisciplinært møde mellem Peter Voss-Knudes værk, Roberto Bolaños roman ‘2666’ samt forskning i organisation og politisk magt. Aftenen tager afsæt i 2666’s svimlende opbygning, hvor lineære narrativer er erstattet af en labyrint af løst koblede begivenheder, passager og personer. Romanen skaber en tilstand af apophenia – en tilstand, hvor vi aldrig kommer til at forstå volden, selv om vi tilbringer vores liv midt i den. I løbet af aftenen vil voldens forskellige organiseringer udforskes samt menneskers og samfundets evne til at huske og glemme vold og krig. Der vil være oplæg af Peter Voss-Knude, Damian O’Doherty, Gibson Burrell og Christian de Cock.

Seminaret er organiseret af Justine Grønbæk Pors, CBS.

Seminaret vil være på engelsk.

The Cloud Document

Foredrag, oplæsning & filmvisning // Hanne Loreck, Christian Yde Frostholm & Pia Rönicke: Plante objektiver

torsdag d. 22/06 kl. 17:00 19:30
Læs mere

Overgaden byder denne aften på oplæsning, filmvisning og foredrag i forbindelse med udstillingen The Cloud Document af Pia Rönicke. Arrangementets forskellige bidrag tager afsæt i ideen om det botaniske og sproget, der knytter sig hertil. Her fremvises videoværket The Cloud Document fra udstillingen, hvor to botanikere fører os ind i det mexicanske landskab og gennem botaniske systemer. Den tyske professor i kunst- og kulturvidenskab, Hanne Loreck, præsenterer foredraget Hilma af Klint: Botany, Ornaments, Grammars, and Diagrams, hvor hendes læsning af Hilma af Klints malerier og tegninger ligeledes tager udgangspunkt i det botaniske univers. Forfatteren og billedkunstneren Christian Yde Frostholm læse op af sin samling af prosafragmenter Dagbog af mine blade.

Arrangementet foregår på engelsk. Christian Yde Frostholm vil dog oplæse på dansk.

The Cloud Document

Gåtur // Gåafstand med Pia Rönicke & Oluf Ryding

tirsdag d. 20/06 kl. 15:00 17:00
Læs mere

I forlængelse af Pia Rönickes udstilling ‘The Cloud Document’ vil gruppen Gåafstand tage deltagere med på en gåtur gennem Priorparken til Statens Naturhistoriske Museums herbarium. Botaniker og samlingsmedarbejder Olof Ryding viser rundt i samlingen og fortæller om, hvad et herbarium er, og hvilken funktion det har. Særlige planteark bringes ud af arkivskabene, så deltagere kan se dem på nært hold. På vejen tilbage vil der blive mulighed for også at se nærmere på Priorparken, et nu historisk funktionelt industribyggeri, der blev opført i 1950’erne i for-støbte betonelementer.

Mødested: Brøndbyøster S-togstation på perronen (S-tog B, afgang fra KBH H kl. 14.50). Turen arrangeres af gruppen Gåafstand. Læs mere om Gåafstand: http://gaaafstand.blogspot.dk/

Turen er arrangeret af Gåafstand, der skriver om sig selv:
Gåafstand er en aktivitet for folk, der har interesse i at gå, og i byens infrastrukturer og byplanlægning. Vi kortlægger, som vi går derud af. København er hele tiden i forandring, og vi vil gerne fange lidt af den proces. Hvad sker der i en by over tid, hvilke forskydninger kan man opleve over tid. Er der steder, der står stille, mens alt uden om forandres, og hvordan skaber det en ny gang i byen. Hvordan skaber stierne i byen, et nyt og andet syn på hvad den er, og hvordan kan vi være med til at skabe byen ved at bevæge os igennem den på nye måder? Alle som deltager bidrager med ideer til, hvor vi bevæger os hen og på hvilken måde. Planlægning af gåturene sker fra gang til gang.

Turen foregår på dansk.

Peter & the Danish Defence

Talk // Peter Voss-Knude, Merete Jankowski & The Undergang Armchair

søndag d. 18/06 kl. 14:00 15:00
Læs mere

I forbindelse med den aktuelle udstilling ‘Peter & the Danish Defence’ har Andreas Olesen, der producerer kunstpodcasten The Undergang Armchair, sat Peter Voss-Knude, kunstneren bag udstillingen, og Overgadens leder, Merete Jankowski, i stævne til en samtale om ideerne bag projektet. Talken optages live på Overgaden, hvor publikum er velkommen til at deltage. Læs mere om The Undergang Armchair her: www.undergang.net

Samtalen foregår på engelsk.

Fernisering

The Cloud Document // Peter & the Danish Defence

fredag d. 16/06 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Velkommen til åbningen af udstillingerne The Cloud Document af Pia Rönicke og Peter & the Danish Defence af Peter Voss-Knude.

Line of the Horizon

Foredrag // Tijana Miskovic og Ismar Cirkinagic

torsdag d. 25/05 kl. 18:00 19:30
Læs mere

Denne aften vil kurator Tijana Miskovic og kunstner Ismar Cirkinagic tale om, hvordan erfaring og viden er centralt i vores forståelse af kunst. Publikum bliver præsenteret for en række perspektiver på forholdet mellem kunst og samfund, horisontlinjer og ideen om det absolutte; tematikker der alle relaterer sig til Cirkinagics udstilling Line of the Horizon.

Foredraget vil være på engelsk.

Den sejrende Ikaros

Kunstnerteaterfestivalen OVERMOD // Program del 2

lørdag d. 06/05 kl. 13:00 søndag d. 28/05 kl. 17:00
Læs mere

PROGRAM Del 2 præsenterer:

J&K (Janne Schäfer & Kristine Agergaard): The Emancipation of O.O.O. (spilletid ca. 30 min.)

Kristian Byskov: Dansen (spilletid ca. 30 min.)

Christian Schmidt-Rasmussen: Den sejrende Ikaros (spilletid: ca. 50 min. )

The Emancipation of O.O.O. af J&K
Kunstnerduoen J&K præsenterer os for objektteater, hvor scenografien består af skulpturelle objekter, lys og højtalere, som altsammen bliver animeret. Tingene begår oprør, de vil ikke være en del af menneskenes verden mere. Samtidig deler de deres erindringer med os. J&K nedbryder barrieren mellem de levende og ikke-levende former, tingene har liv, naturen har bevidsthed.

Dansen af Kristian Byskov
I Dansen forsøger Kristian Byskov den måske umulige opgave at kende et sind hos en anden art. Blækspruttens krop snsning og liv er markant anderledes end Kristians. Et pulserende lys og et hængt organ danner scenen for Dansen, der opføres som en dialog mellem Kristian selv og en stemme som kan beskrives som hans eget cybiorg-jeg. Stykkets håb er en overskridelse af grænsen mellem to organismer – et tættere blik på deres drømme og død.

Spilledatoer:

Lørdag d. 6/5

Kl. 15.00  J&K: The Emancipation of O.O.O.

Kl. 15.30  Kristian Byskov: Dansen

Kl. 16.00 Christian Schmidt-Rasmussen: Den sejrende Ikaros

Torsdag d. 11/5

Kl. 18.30  Christian Schmidt-Rasmussen: Den sejrende Ikaros 

Lørdag d. 13/5

Kl. 15.00  Christian Schmidt-Rasmussen: Den sejrende Ikaros 

Søndag d. 21/5

Kl. 15.00  J&K: The Emancipation of O.O.O.

Kl. 15.30  Kristian Byskov: Dansen

Onsdag d. 24/5

Kl. 14.30 Christian Schmidt-Rasmussen: Den sejrende Ikaros

Kl. 15.30  J&K: The Emancipation of O.O.O.

Kl. 16.00  Kristian Byskov: Dansen

Søndag d. 28/5

Kl. 15.00  Christian Schmidt-Rasmussen: Den sejrende Ikaros 

Den sejrende Ikaros

Midtvejsfernisering // Kunstnerteaterfestival OVERMOD Del 2

fredag d. 05/05 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Som en del af udstillingen Den sejrende Ikaros af Christian Schmidt-Rasmussen præsenterer Overgaden del to af Kunstnerteaterfestivalen Overmod, der er kurateret af Christian Schmidt-Rasmussen. Denne fredag byder vi publikum velkommen til en midtvejsfernisering, hvor Kristian Byskov byder ind med sit stykke Dansen, mens kunstnerduoen J&K (Janne Schäfer & Kristine Agergaard) opfører objektteater-stykket The Emancipation of O.O.O. Christian Schmidt-Rasmussens opfører også sit eget stykke Den sejrende Ikaros.

Aftenens program

Fredag d.  5/5 (MIDTVEJSFERNISERING)

Kl. 17.30  J&K: The Emancipation of O.O.O.

Kl. 18.00  Kristian Byskov: Dansen

Kl. 18.45  Christian Schmidt-Rasmussen: Den sejrende Ikaros

Line of the Horizon

Walk and Talk // Ismar Cirkinagic og Mikkel Bruun Zangenberg

torsdag d. 04/05 kl. 18:00 19:00
Læs mere

I forbindelse med den aktuelle udstilling Line of the Horizon har vi inviteret Mikkel Bruun Zangenberg, skribent på Weekendavisen, til en samtale med kunstneren Ismar Cirkinagic. Her vil publikum få mulighed for at få indblik i de tematikker som udstillingen kredser omkring, såvel som Cirkinagics kunstneriske praksis.

Copenhagen Art Festival

Copenhagen Art Festival præsenterer // Tonight is Art

fredag d. 28/04 kl. 17:00 23:59
Læs mere

Bag Tonight is Art står de fem kunsthaller Kunsthal Charlottenborg, Den Frie Udstillingsbygning, Kunstforeningen GL STRAND, Nikolaj Kunsthal og Overgaden – Institut for Samtidskunst, der sammen har arrangeret Copenhagen Art Festival i 2012 og 2015. Alle ser de det som deres fornemmeste opgave at udfolde den samtidskunstneriske palet og med Tonight is Art tilbyde publikum oplevelser ud over det sædvanlige. Arrangementet er gratis, og alle er velkomne.

Program:

17-17.45 Overgaden – Teaterstykket Den sejrende Ikaros (Techno remix)
Christian Schmidt-Rasmussen opfører en eksklusiv udgave af teaterstykket Den sejrende Ikaros i en radikalt anderledes remix-version med inspiration fra technomusikkens univers.

18.00 Kunstforeningen GL STRAND – Performance af DANSEatelier og cocktails fra Nohrlund
DANSEatelier gæster den aktuelle Malene Landgreen udstilling Artistic Reality. DANSEatelier består af elleve dansekunstnere, som arbejder kollektivt med dans og koreografi.

19.00 Nikolaj Kunsthal – Performance med Annika Lori
Kunstneren Annika Lori leverer en særlig performance udviklet til indgangspartiet i den nyrestaurerede kunsthal. Der er aperitif’er i baren og Julian Rosefeldts store videoværker står tændt.

20.00 Kunsthal Charlottenborg – Sound & Visuals + mad fra Apollo Bar
Den engelske kunstner Joey Holder præsenterer et VJ-sæt, hvor hun kombinerer video med elektronisk musik. Samtidig er der mulighed for at købe lækker aftensmad til en fornuftig pris i Apollo Bar ved kok Frederik Bille Brahe.

21.00 Den Frie – Koncert med Rumpistol + afterparty
En særegen nordisk afart electronica med spacede melodistumper og et pulserende beat kendetegner Rumpistol. I de senere år har han udviklet et mere dybt og tungt lydbillede, der i visse momenter bliver direkte dansabelt.

Den sejrende Ikaros

Kunstnerteaterfestivalen OVERMOD // Program del 1

lørdag d. 08/04 kl. 13:00 søndag d. 30/04 kl. 17:00
Læs mere

PROGRAM Del 1 præsenterer:

Christian Schmidt-Rasmussen: Den sejrende Ikaros (spilletid: ca. 50 min.)

Ulla Hvejsel: At tænke med røven (spilletid ca. 35 min.)

claus ejner: Portræt af en kunstner (spilletid ca. 35 min.)

Spilledatoer:

Søndag d. 9/4

Kl. 15.00 Christian Schmidt-Rasmussen: Den sejrende Ikaros 

Torsdag d. 13/4

Kl. 17.15  Christian Schmidt-Rasmussen: Den sejrende Ikaros 

Kl. 18.00  claus ejner: Portræt af en kunstner

Kl. 19.00  Ulla Hvejsel: At tænke med røven

Søndag d. 16/4

Kl. 15.00  Christian Schmidt-Rasmussen: Den sejrende Ikaros 

Kl. 16.00  claus ejner: Portræt af en kunstner

Torsdag d. 20/4

Kl. 18.00  Christian Schmidt-Rasmussen: Den sejrende Ikaros 

Kl. 19.00  claus ejner: Portræt af en kunstner

Søndag d. 23/4

Kl. 15.00  Christian Schmidt-Rasmussen: Den sejrende Ikaros 

Torsdag d. 27/4

Kl. 17.30  Christian Schmidt-Rasmussen: Den sejrende Ikaros 

Kl. 18.30  Ulla Hvejsel: At tænke med røven

Søndag d. 30/4

Kl. 15.00  Christian Schmidt-Rasmussen: Den sejrende Ikaros

Kl. 16.00  claus ejner: Portræt af en kunstner

Fernisering

Line of the Horizon // Den sejrende Ikaros

fredag d. 07/04 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Velkommen til åbningen af udstillingerne Line of the Horizon af Ismar Cirkinagic og Den sejrende Ikaros af Christian Schmidt-Rasmussen med Ulla Hvejsel, claus ejner, Kristian Byskov og J&K.

Hysterics

Walk & Talk // Marie Dufresne og Rikke Benborg

torsdag d. 16/03 kl. 19:30 20:30
Læs mere

Denne aften inviteres publikum på rundvisning i Hysterics, hvor Rikke Benborg i samtale med Marie Dufresne, museumsinspektør på Vejle Kunstmuseum, vil komme ind på udstillingens tematikker og Benborgs egen kunstneriske praksis.

Harvesting the Rare Earth

Talk & Performance // Harvesting the Rare Sounds

søndag d. 12/03 kl. 15:00 17:00
Læs mere

Denne eftermiddag vil kunstner Jacob Remin og de to komponister Yann Coppier og Runar Magnusson introducere til det udstyr og indspilningsteknikker, som er blevet anvendt til at skabe udstillingens kompositioner. Efterfølgende vil der være en live-performance, der tager afsæt i udstillingens realoptagelser.

Hysterics

Koncert & Performance // Mother’s Ruin

torsdag d. 02/03 kl. 18:00 20:00
Læs mere

Denne torsdag danner Overgaden rammen for en musikalsk og performativ aften i forbindelse med Rikke Benborgs udstilling “Hysterics”. Her vil Benborg iklæde performere sine skulpturelle kostumer, der trækker på inspiration fra det hjemlige interiør – en legende kommentar til kvinders historiske skæbne, som ofte foregik indendørs. Denne iscenesættelse udgør baggrunden for en eksklusiv koncert med musiker Marie Eline Hansen, hvor publikum inviteres til at nyde musikken og udstillingens melankoli i skøn forening med et glas gin. Mother Gin, Madam Geneva, Ladies’ Delight og Mother’s Ruin er alle kaldenavne for den populære drik, der tilbage i det 18. århundrede var den absolut billigste måde at glemme sine sorger på, og hvor drikkens effekt på familieliv var katastrofal.

Lyt til Marie Eline Hansen her.


Arrangementet er gratis, og alle er velkomne.

Harvesting the Rare Earth

Seminar // CRISPR-teknologi og hybride økologier

fredag d. 24/02 kl. 13:00 17:00
Læs mere

I forbindelse med udstillingen “Harvesting the Rare Earth” inviterer Overgaden til et mini-symposium om CRISPR genteknologi.

Skellet mellem computere, elektronik og biologi er ved at blive opløst. Allerede i dag kan CRISPR teknologi tilbyde nye vidtgående muligheder i genetisk modifikation af ikke kun mikroorganismer, men også insekter, dyr, mennesker og økosystemer. Hvordan påvirker dette vores forståelse af relationen mellem natur, menneske og teknologi?

I takt med at indflydelsen af mikroorganismer og algoritmer fylder mere og mere i vores daglige liv, bliver diskussionen om, hvad der er menneskeligt og ikke-menneskeligt højst relevant. Vi ser i dag en radikal udvikling i forskellige måder, hvorpå celler og data interagerer på tværs af arter og systemer, og disse nye komplekse og hybride økosystemer udfordrer vores traditionelle måde at se verden på som centreret omkring mennesket.

Jacob Remin præsenterer med udstillingen Harvesting the Rare Earth et spekulativt nær-fremtidsscenarie, hvor bio-tech virksomheder har udviklet en metode, der lader genmodificerede sommerfuglelarver høste sjældne jordarters metaller fra elektroniklossepladser over hele verden. I en udveksling mellem konkrete og spekulative problematikker undersøger Jacob Remin den teknologiske verdens magtstrukturer, og udstillingen sætter fokus på de økologiske og menneskelige konsekvenser som følge af vores teknologiske forbrug og afhængighed af samme.

Udstillingen og seminar er udviklet i samarbejde med civilingeniør i bioteknologi Martin Malthe Borch.

Oplægsholdere: Erich Berger, kunstner og direktør i Bioartsociety i Finland; Jacob Remin, kunstner; Martin Malthe Borch, bioingeniør og designer og Helene Faustrup Kildegaard, senior forsker, DTU Biosustain.
Moderator: Lars Reuter, teolog, etiker, Ph.D.

Seminaret foregår på engelsk.

Spinning and Weaving

Sci-fi talk & finissage

søndag d. 08/01 kl. 14:00 17:00
Læs mere

Denne søndag inviterer Overgaden til finissage og Sci-fi talk i Ann Lislegaards udstilling Spinning and Weaving. Ann Lislegaard vil fortælle om den inspiration hun finder i science fiction, hvorefter Niels Dalgaard, ph.d i Nordisk Litteratur, vil fortælle om potentialet i science fiction, og hvad det er denne genre kan. Det kommer bl.a. til at handle om brugen af science fiction som et redskab til at  omformulere fastlåste forestillinger.

REVISIT: SKJUL

SKJUL // Fejring og Spoken Word

torsdag d. 05/01 kl. 18:00 20:00
Læs mere
Seimi Nørregaard inviterer til fejring og spoken word med kiks og te. Alle er velkomne til at holde en tale.

REVISIT: SKJUL

Live-anmeldelse & talk // Om SKJUL og performanceinstallation

torsdag d. 08/12 kl. 17:00 19:00
Læs mere

Denne aften vil Anne Ring Petersen, Lektor i Moderne Kultur give en live-anmeldelse af SKJUL efterfulgt af en samtale med Seimi Nørregaard om hendes praksis samt om performanceinstallationens potentiale.

Moderator: Matthias Hvass Borello, kurator, skribent og redaktør på Kunsten.nu

Spinning and Weaving

Performance og Walk & Talk

torsdag d. 01/12 kl. 18:00 19:30
Læs mere

Den canadiske kunstner og beatboxer Liz Kinoshita har lagt stemme til lyd- og lysværket ’Shadows of Tomorrow’ i Ann Lislegaards udstilling ’Spinning and Weaving’ og vil denne aften performe live i værket. Efter performancen vil Ann Lislegaard i selskab med kunstkritiker Maria Kjær Themsen tage publikum med igennem udstillingen og tale om arbejdet og tankerne bag.

Overgaden LECTURES

Superslick Surfaces – Visual Art and The Digital Contemporary

fredag d. 18/11 kl. 14:00 20:00
Læs mere

For fjerde år i træk byder Overgaden indenfor til den internationale konferenceserie Overgaden LECTURES, der én gang årligt går i dybden med fremtrædende tendenser på samtidskunstsscenen. Denne gang undersøges begrebet post-internet kunst med indlæg fra internationale og danske teoretikere, kunstnere, kuratorer og formidlere, som beskæftiger sig med feltet. Overgaden har i år valgt at lade konference-formatet bestå af to enkeltstående sessioner med en måned imellem. Session 1 vil fungere som et ”spørgsmål” og session 2 som et opfølgende ”svar”.

Hvordan forholder kunsten sig til internettets allestedsnærværende virtuelle univers, og hvilke problematikker, muligheder og strategier har fremkomsten af internettet affødt? Kan kunsten udfordre nettets iboende kommercielle karakter eller inkorporerer den blot kapitalismens mekanismer, når den anvender sociale medier som Facebook og Instagram? Svaret er tvetydigt og kan anskues fra mange vinkler – ikke kun fra et kunstnerisk perspektiv, men også ud fra en samfundsmæssig, kulturel og politisk optik. Disse spørgsmål og andre relaterede problemstillinger vil være en del af den diskussion, som årets Overgaden LECTURES vil igangsætte. Følgende tre tematiske spor vil være gennemgående for konferencens to dele:

The Material of the Virtual

Et af omdrejningspunkterne for begge dage er forholdet mellem det virtuelle og det materielle i relation til post-internet kunst og til internettet generelt. Hvordan italesætter vi det virtuelle materiale, som internettet uophørligt producerer? Mangler vi en tidsvarende retorik og billedkultur til at forstå og beskrive de virtuelle erfaringer, som vi gør os hver dag? Og hvad med selve det fysiske materiale? For også den virtuelle verden er materiel. Verdens ressourcer bliver i stigende grad anvendt til digitale formål – som produktion af software, hardware m.m. Hvordan spiller denne digitale produktion ind i den globale økonomi og den antropocæne tidsalder?

The Erotics of Digital Imaginary

Et andet gennemgående spor omhandler fremkomsten af det digitale immaterielle billede og dets forførende og dragende kvaliteter. Hvordan den virtuelle billeddannelse fænger og hjemsøger vores fælles billedforståelse og derved påvirker de kunstneriske udsagn og den kunstneriske produktion. Panelerne tager disse spørgsmål et skridt videre og diskuterer de kulturelle og kommunikative konsekvenser af vores digitale billedforbrug, eksempelvis på de sociale medier.

Click-Bait & Spam – In the Blink of an Eye

Den tredje tematik fokuserer på opmærksomhed som en ressource og økonomi, og den måde en hyper-cirkulation af nyheder, ideer, billeder og varer via internettet har påvirket samfundet og individet. Panelerne vil diskutere, hvordan menneskets evne til at koncentrere sig og rette opmærksomhed mod noget er blevet påvirket gennem mediernes historiske udvikling. Såvel aktivistiske som mere teoretiske positioner i forhold til emnet vil være repræsenteret i panelerne.

PROGRAM

For program fra LECTURES d. 13 oktober. 

Fredag d. 18. november:

14.00: Introduktion og opfølgning på sidste panel: Andreas Schlaegel

14.30: Milena Høgsberg (senior kurator, Henie Onstad Kunstsenter, Oslo)

15.10: Tatiana Bazzichelli (kunstnerisk leder, Disruption Network Lab, Berlin)

15.50: Pause

16.05: Paul Feigelfeld (akademisk koordinator, Digital Cultures Research Lab, Leuphana University Lüneburg)

16.45: Sandra Mujinga (kunstner)

17.25: Pause

17.45: Mohammad Salemy (kurator og kritiker)

18.20: Mathilde Schytz Marvit (Creative Producer & Digital Strategist på House of Real)

19:00 – 20.00: Paneldiskussion og formulering af svar på spørgsmål fra første panel

 

Moderator: Andreas Schlaegel (kunstner og forfatter)

Vi tager forbehold for ændringer i programmet.

 

Overgaden LECTURES er i år arrangeret af den tyske kunstner og forfatter Andreas Schlaegel.

Overgaden LECTURES er støttet af Bikubenfonden.

 

Fernisering

Spinning and Weaving // SKJUL

fredag d. 11/11 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Velkommen til åbningen af udstillingerne Spinning and Weaving af Ann Lislegaard og REVISIT: SKJUL af Seimi Nørregaard.

Kulturnat

Kulturnatten // Selvhenter-koncert & visuel gastronomi

fredag d. 14/10 kl. 18:30 22:00
Læs mere

Udstyret med trombone, violin, saxofon og trommer vil det eksperimentelle kvinde-band Selvhenter med deres jazzede, punkede og kompromisløse toner gå i dialog med rummet og udstillingen, mens Smag & Rum sørger for en smuk og overraskende spiseoplevelse, der tager afsæt i Winckelmanns værker.

PROGRAM

Fra kl. 18:30: Løbende servering af Smag & Rum
Kl. 20: Koncert med Selvhenter

YDERLIGERE INFO

SELVHENTER
Kvinde-bandet Selvhenter repræsenterer sin helt egen lyd – en kompromisløs, grænseløs energisk lyd, der blander det eksperimentelle, det sofistikerede og det aggressive fra rock, fri jazz, punk, noise og metal – alt sammen udført med passion og humor. Selvhenter er del af musikkollektivet og pladeselskabet Eget Værelse.

Lyt til Selvhenter her.
Læs mere om Selvhenter her.

SMAG & RUM
Smag & Rum ved Johanne Brønnum arbejder scenografisk, kreativt og visuelt med udtryk og anretning, der sætter modtageren i bevægelse. Læs mere om Smag & rum her.

COME UNDONE
Læs mere om Mette Winckelmanns udstilling her.

VIGTIGT!

KULTURPAS
Husk at købe et Kulturpas, der giver adgang til alle Kulturnattens arrangementer.
Kulturpasset koster 90 kr. kan købes hos 7-Eleven i hele Hovedstadsområdet, samt på biblioteker og museer i København og på Frederiksberg. Salget starter d. 3. Oktober 2016. Find dit nærmeste salgssted her.

Overgaden LECTURES

Overgaden LECTURES: Superslick Surfaces – Visual Art and The Digital Contemporary

torsdag d. 13/10 kl. 14:00 20:00
Læs mere

For fjerde år i træk byder Overgaden indenfor til den internationale konferenceserie Overgaden LECTURES, der én gang årligt går i dybden med fremtrædende tendenser på samtidskunstsscenen. Denne gang undersøges begrebet post-internet kunst med indlæg fra internationale og danske teoretikere, kunstnere, kuratorer og formidlere, som beskæftiger sig med feltet. Overgaden har i år valgt at lade konference-formatet bestå af to enkeltstående sessioner med en måned imellem. Session 1 vil fungere som et ”spørgsmål” og session 2 som et opfølgende ”svar”.

Hvordan forholder kunsten sig til internettets allestedsnærværende virtuelle univers, og hvilke problematikker, muligheder og strategier har fremkomsten af internettet affødt? Kan kunsten udfordre nettets iboende kommercielle karakter eller inkorporerer den blot kapitalismens mekanismer, når den anvender sociale medier som Facebook og Instagram? Svaret er tvetydigt og kan anskues fra mange vinkler – ikke kun fra et kunstnerisk perspektiv, men også ud fra en samfundsmæssig, kulturel og politisk optik. Disse spørgsmål og andre relaterede problemstillinger vil være en del af den diskussion, som årets Overgaden LECTURES vil igangsætte. Følgende tre tematiske spor vil være gennemgående for konferencens to dele:

The Material of the Virtual

Et af omdrejningspunkterne for begge dage er forholdet mellem det virtuelle og det materielle i relation til post-internet kunst og til internettet generelt. Hvordan italesætter vi det virtuelle materiale, som internettet uophørligt producerer? Mangler vi en tidsvarende retorik og billedkultur til at forstå og beskrive de virtuelle erfaringer, som vi gør os hver dag? Og hvad med selve det fysiske materiale? For også den virtuelle verden er materiel. Verdens ressourcer bliver i stigende grad anvendt til digitale formål – som produktion af software, hardware m.m. Hvordan spiller denne digitale produktion ind i den globale økonomi og den antropocæne tidsalder?

The Erotics of Digital Imaginary

Et andet gennemgående spor omhandler fremkomsten af det digitale immaterielle billede og dets forførende og dragende kvaliteter. Hvordan den virtuelle billeddannelse fænger og hjemsøger vores fælles billedforståelse og derved påvirker de kunstneriske udsagn og den kunstneriske produktion. Panelerne tager disse spørgsmål et skridt videre og diskuterer de kulturelle og kommunikative konsekvenser af vores digitale billedforbrug, eksempelvis på de sociale medier.

Click-Bait & Spam – In the Blink of an Eye

Den tredje tematik fokuserer på opmærksomhed som en ressource og økonomi, og den måde en hyper-cirkulation af nyheder, ideer, billeder og varer via internettet har påvirket samfundet og individet. Panelerne vil diskutere, hvordan menneskets evne til at koncentrere sig og rette opmærksomhed mod noget er blevet påvirket gennem mediernes historiske udvikling. Såvel aktivistiske som mere teoretiske positioner i forhold til emnet vil være repræsenteret i panelerne.

PROGRAM

For program af LECTURES d. 13 oktober: http://overgaden.org/begivenhed/overgaden-lectures-superslick-surfaces-visual-art-and-the-digital-contemporary-2/

14.00: Introduktion: Andreas Schlaegel (Kunstner og forfatter)

14.30: Toke Lykkeberg (Kurator og kritiker)

15.10:  Marisa Olson (Kunstner) (Aflyst)

15.50: Pause

16.05: Boris Ondreička (Kurator, kunstner, forfatter, sanger)

16.45: Aymeric Mansoux (Kunstner and kursusleder, Experimental Publishing,
Master Media Design, Piet Zwart Institute, Rotterdam)

17.25: Pause

17.40: Alessandro Ludovico (Professor, kunstner chefredaktør af Neural Magazine)

18.20: Hannah Black (Kunstner og forfatter)

19:00 – 20.00: Panel diskussion og formulering af spørgsmål til næste panel

Moderator: Andreas Schlaegel

 

Fredag d. 18. november:

14.00: Introduktion og opfølgning på sidste panel: Andreas Schlaegel

14.30: Milena Høgsberg (senior kurator, Henie Onstaed Kunstsenter, Oslo)

15.10: Tatiana Bazzichelli (kunstnerisk leder, Disruption Network Lab, Berlin)

15.50: Pause

16.05: Paul Feigelfeld (akademisk koordinator, Digital Cultures Research Lab, Leuphana University Lüneburg)

16.45: Sandra Mujinga (kunstner)

17.25: Pause

17.45: Mohammad Salemy (kurator og kritiker)

18.20: Mathilde Schytz Marvit (Creative Producer & Digital Strategist hos House of Real)

19:00 – 20.00: Paneldiskussion og formulering af svar på spørgsmål fra første panel

 

Moderator: Andreas Schlaegel (kunstner og forfatter)

Vi tager forbehold for ændringer i programmet.

 

Overgaden LECTURES er i år arrangeret af den tyske kunstner og forfatter Andreas Schlaegel.

Overgaden LECTURES er støttet af Bikubenfonden.

 

Parable of Love

Foredrag // Om stemninger og arkiver

søndag d. 09/10 kl. 15:00 17:00
Læs mere

Hvordan skaber man en stemningsfuld kunstoplevelse? Og hvordan inddrages arkivmateriale til at underbygge en fortælling i en udstilling? Denne eftermiddag taler museumsinspektør ved Brandts, Anna Krogh, om sine erfaringer med at kuratere store kunstinstallationer, og cand. mag. i Moderne Kultur Jeanette Astrup Christiansen vil i relation til Parable of Love tale om forholdet mellem arkiv og erindring i kunstnerens praksis.

Come Undone

Foredrag // Farvens oprindelse og betydning

tirsdag d. 27/09 kl. 17:00 19:00
Læs mere

Hvilken betydning har farver og er vores oplevelser af farver subjektiv? I forbindelse med Mette Winckelmanns udstilling Come Undone vil antropolog Stine Maria Louring Nielsen fortælle om farvers oprindelse og kulturelle betydning, mens filosof og skribent ved Information, Tine Byrckel, vil tale om, hvordan vi oplever og forstår farver ud fra et filosofisk perspektiv.

Parable of Love

Walk & Talk // Trine Ross og Michael Würtz Overbeck

torsdag d. 22/09 kl. 18:00 19:30
Læs mere

Denne aften vil Michael Würtz Overbeck i selskab med kunstkritiker Trine Ross tale om tankerne og processen bag sin aktuelle udstilling Parable of Love. I samtalen vil de blandt andet komme omkring et udvalg af udstillingens tematikker såsom livets forgængelighed og absurditet.

Milk & Honey

Talk & filmvisning // Portræt af muslimen – fra stumfilm til Hollywood

søndag d. 14/08 kl. 15:00 17:00
Læs mere

I forbindelse med sin udstilling Milk & Honey sætter Deniz Eroglu fokus på, hvordan muslimen er blevet fremstillet inden for populærkulturen og filmhistorien gennem en filmvisning og samtale med kultursociologen Mehmet Necef.

SummerSounds

Koncert // Lars Kynde

torsdag d. 11/08 kl. 20:00 21:00
Læs mere

Denne aften fremfører komponisten og lydkunstneren Lars Kynde sine kompositioner Elephant Heart ogWandelende Tak, der bringes i dialog med værkerne på udstillingen Vertex. Lars Kynde er optaget af de gensidige påvirkninger mellem musik, instrumenter og nodesystemer.

SummerSounds

Koncert // Københavns Laptop-Orkester


fredag d. 05/08 kl. 18:00 19:00
Læs mere

Til åbningen af Vertex vil bandet Københavns Laptop-Orkester (KLO) opføre en improviseret fortolkning af værket Superposition, som indgår på udstillingen. KLO er et musikalsk netværk, der arbejder med at kombinere det stedsspecifikke med brugen af computere og selvprogrammerede instrumenter i en udforskning af digital livemusik.

Fernisering

Tobias Lukassen & Andreas Wetterberg: Vertex

fredag d. 05/08 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Velkommen til åbningen af Vertex, en udstilling af Tobias Lukassen og Andreas Wetterberg, der er det tredje og sidste indslag i SummerSounds.

SummerSounds

Filmkunst møder lydkunst // Peter Albrechtsen og Jacob Kirkegaard

torsdag d. 04/08 kl. 18:00 20:00
Læs mere

Jacob Kirkegaard og Peter Albrechtsen er to af Danmarks internationalt set mest respekterede lydpersonligheder på hvert sit felt; Kirkegaard som lydkunstner med installationer på flere af verdens førende kunstmuseer og Albrechtsen med sit arbejde på en lang række danske og internationale spillefilm og dokumentarfilm. Aftenen vil fungere både som introduktion til Kirkegaard og Albrechtsens verdener af lyd og som ørenåbner og diskussion omkring lyds visuelle potentiale.

SummerSounds

Koncert // Lotte Anker

fredag d. 15/07 kl. 18:00 19:00
Læs mere

I anledning af åbningen af sub- vil saxofonisten og komponisten Lotte Anker opføre et solosæt, der fungerer som en lydlig aktivering af Christian Skjødts lydinstallationer. Anker arbejder i feltet mellem eksperimenterende jazz og samtidige musikgenrer.

Fernisering

Christian Skjødt: sub-

fredag d. 15/07 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Som andet indslag i udstillingsrækken SummerSounds byder Overgaden velkommen til åbningen af solopræsentationen sub- af Christian Skjødt.   


COLAB: Samtalekøkken 4

lørdag d. 25/06 kl. 14:00 17:00
Læs mere

I løbet af foråret har COLAB Samtalekøkken inviteret seks kunstnere fra Afrika og Mellemøsten på residencies ved udvalgte offentlige institutioner i Danmark, hvor de i dialog med en række samarbejdspartnere har undersøgt forholdet mellem erindring, identitet og performativitet. Som afrunding på projektet vil arrangørerne – Liveart.dk og den portugisiske kurator Marcio Cavalho – diskutere projektets samarbejder og resultater med de danske deltagere, mens den irakiske duo Urnamo, bestående af Al-Fatlawi og Wathiq Al Ameri, vil præsentere en særlig performance. Arrangementet vil foregå på engelsk.

Overgaden Projekt

Overgaden Projekt // Eva la Cour: Autopia

torsdag d. 23/06 kl. 17:00 19:00
Læs mere

Denne aften inviterer kunstneren Eva la Cour til reception i forbindelse med udgivelsen af kataloget Autopia om den kvindelige belgiske billedkunstner XX og hendes udstilling på Museet. På baggrund af en fortløbende samtale med XX har la Cour redigeret kataloget, som bl.a. indeholder bidrag af den belgiske kurator og kritiker Pieter van Bogaert, kunsthistoriker og billedkunstner Kristian Poulsen samt billedkunstnerne Anne Mette Schultz og Signe Frederiksen. I anledning af lanceringen vil en række af Museets kuratorer underholde med forelæsninger om XXs arbejde.

SummerSounds

Performance // Ursula Nistrup: A musical investigation of a space

fredag d. 17/06 kl. 18:00 19:00
Læs mere

I anledning af åbningen af rum mål lyd tid, der indgår i SummerSounds, præsenterer Ursula Nistrup en ny stedsspecifik performance, som er blevet til i samarbejde med musikerne Cæcilie Trier og Maria Diekmann. Med afsæt i kunstnerens bidrag til udstillingen vil de fremføre en musikalsk undersøgelse af Overgadens rum, der er baseret på tritone-intervallet som disharmonisk princip.

Fernisering

Milk & Honey // SummerSounds

fredag d. 17/06 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Velkommen til åbningen af udstillingerne Milk & Honey af Deniz Eroglu og SummerSounds.

Varulv!

Performance // Iris Smeds: Surreal Strategies to Apply on a Disillusioned Landscape. Part 1,5: The First Vision / Since All Men Disappeared

onsdag d. 25/05 kl. 20:30 21:00
Læs mere

Som afrunding på aftenens debat om samtidens politiske visioner opfører den svenske kunstner Iris Smeds en ny performance, der ligger i forlængelse af hendes værk på udstillingen Varulv!. I rollen som orakel fremmaner hun et spekulativt fremtidsscenarie, der reflekterer over, hvordan verden ville tage sig ud uden mænd, og hvorfor de mon er forsvundet. Performancen vil være på engelsk.

Varulv!

Debat // Er de politiske visioner døde?

onsdag d. 25/05 kl. 18:00 20:00
Læs mere

Med afsæt i udstillingen Varulv! sætter Overgaden scenen for en kritisk debat om den demokratiske samtale, og hvorvidt der mangler visioner i dansk politik. I en tid, hvor de politiske ideologier er erklæret døde fra flere kanter, og den politiske samtale klandres for at være indholdsløs, spørger vi ind til, hvorvidt det faktisk forholder sig sådan? Og i så fald hvad skal der til for at bringe visionerne tilbage på dagsordenen som væsentlige pejlemærker for samfundsudviklingen og den demokratiske debat?

Panelet består af Jørn Loftager, lektor på Institut for Samfundsvidenskab, Aarhus Universitet; Christine Cordsen, politisk korrespondent ved DR; Olav Hesseldahl, stifter af og projektchef hos Ungdomsbureauet; Jan Juul Christensen, partisekretær Socialdemokratiet. Moderator: Kristian Weise, formand for Tænketanken CEVEA.


COLAB: Samtalekøkken 3

tirsdag d. 24/05 kl. 17:00 20:00
Læs mere

COLAB Samtalekøkken består af seks møder mellem repræsentanter for det officielle Danmark og etablerede kunstnernavne fra Afrika og Mellemøsten. I en undersøgelse af forholdet mellem erindring, identitet og performativitet – på et personligt såvel som nationalt plan – opholder de seks kunstnere sig en måned på danske institutioner bistået af danske mentorer. Denne aften kan man opleve resultatet af samarbejdet mellem Brian Mikkelsen, tidligere kulturminister og udgiver af Kulturkanonen, og Ammar Abo Bakr (Ægypten); Alette Scavenius, forskningsbibliotekar ved Det Kgl. Bibliotek, og Jelili Attiku (Nigeria); Torben Sangild, kulturjournalist ved Zetland og Politiken, og Khaled Jarrar (Palæstina). Arrangementet vil være på engelsk.

COLAB Samtalekøkkenerne er blevet til i et samarbejde mellem Liveart.dk og den portugisiske kunstner og kurator Marcio Cavalho. Læs mere.

Bugs in the War Room

Seminar // Crisis Computing

søndag d. 22/05 kl. 15:00 17:00
Læs mere

Dette seminar vil gennemgå eksempler på kunstnerisk research i feltet mellem kriser, computerbrug, netværksarkitektur og globale magtforhold. Florian Cramer vil diskutere vores problematiske tillid til algoritmers objektivitet og neutralitet og diskutere, hvordan kunstnere kan tilføre teknologi en poetisk sensibilitet. Linda Hilfling Ritasdatter vil præsentere en performancelæsning, som trækker tråde mellem 1960ernes kybernetik, millenium bug paranoia og Indiens outsourcing boom. I forbindelse med seminaret vil der være reception for en publikation, som er en uendelig encyklopædi over verdens undergang. Publikationen udgives på det svenske mikroforlag Rojal Förlag.

Deltagere: Florian Cramer (NL/DE), Linda Hilfling Ritasdatter (DK), Rojal Förlag (SE).

Seminaret vil være på engelsk.

Varulv!

Foredrag & middag // Stilhedens potentiale

onsdag d. 04/05 kl. 17:00 19:30
Læs mere

Normalt kommunikerer vi med ord, men hvad sker der, når vi er tavse sammen? Det sætter stilhedsekspert Bastian Overgaard fokus på i dette foredrag, der gør op med sprogets magt og vender blikket mod stilhedens potentiale for at underbygge kommunikation, udvikling og forståelse. Efter foredraget kan man mærke stilheden på egen krop under en delvis ordløs fællesmiddag faciliteret af Bastian Overgaard.

Alle kan frit deltage i foredraget, men tilmelding til middagen er nødvendig, da der er begrænsede pladser. Send en mail til ck@overgaden.org senest d. 27. april.


COLAB: Samtalekøkken 2

lørdag d. 30/04 kl. 14:00 17:00
Læs mere

Hvem får lov til at fortælle historien? Institutioner eller aktivister? Oplev tre kunstneriske samarbejder, der undersøger identitet, erindring og performativitet, og som består af Jessie Kleemann og Christian Etongo; Mette Garfield og Odun Orimolade; Peter van der Meijden og Ato Malinda.

Varulv!

Debat // Sprog som strategi

torsdag d. 28/04 kl. 18:00 19:30
Læs mere

I forbindelse med udstillingen Varulv! inviterer Overgaden til en debat om sprogets betydning i det politiske landskab. Sproget har altid været et magtfuldt redskab i den demokratiske samtale, men de senere år har det undergået en tiltagende professionalisering med et skærpet fokus på framing og strategisk kommunikation. Denne tendens har dog også mødt kritik fra flere kanter som væsentlig årsag til en voksende politikerlede og en indholdsløs samfundsdebat. Men i hvilken grad forholder det sig faktisk sådan? Hvordan skal vi forstå værdien af og behovet for strategiske sprogredskaber i det politiske arbejde i dag – og hvilke muligheder og begrænsninger ligger der heri?

Panelet består af Christian Kock, professor i retorik ved Københavns Universitet; Jens Jonatan Steen, politisk debattør og ekspert i framing; Astrid Haug, ekspert i politisk kommunikation og tidligere pressechef på Christiansborg; Katrine Hertz Mortensen, pressechef for Liberal Alliance. Moderator: Gertrud Thisted Højlund, journalist og radiovært på P1 Debat.

Varulv!

Koncert & foredrag // Den skjulte komposition

torsdag d. 21/04 kl. 18:30 20:00
Læs mere

Hvordan påvirkes vi musikalsk, når dygtige (og dårlige) talere forsøger at forføre os med deres budskaber? Til udstillingen Varulv! har komponisten og jazz-guitaristen Mikkel Ploug skabt et nyt værk, hvor sprogmelodien fra en række fremtrædende politikere som Angela Merkel og Donald Trump omsættes til musik gennem en særlig kompositionsmetode, udviklet af Ploug selv. Denne aften opfører han værket live og giver et indblik i sit arbejde med at oversætte taler til instrumenter.


Seminar // One Thousand Books: Art(ists’) books and exhibition making

torsdag d. 21/04 kl. 11:00 18:00
Læs mere

One Thousand Books er en eksperimenterende festival for kunstbogen som genre, der sætter fokus på og hylder den dynamiske og hurtigt voksende independent forlagsscene. One Thousand Books 2016 består af et seminar, en gruppeudstilling kurateret af 13 deltagende udgivere, en bogmesse og netværksrelaterede arrangementer. Seminaret, der foregår på Overgaden to dage inden festivalens officielle åbning på Kunsthal Charlottenborg, vil inddrage præsentationer og forelæsninger af ledende praktikere, der arbejder inden for feltet og temaet: Kunst(ner)bøger og udstillingsarbejde. Seminaret vil være på engelsk. Læs mere

 

Varulv!

Oplæsning // Om varulve og dualismer

torsdag d. 14/04 kl. 18:00 20:00
Læs mere

Som en central del af udstillingen Varulv! afholdes en række arrangementer, der anlægger forskellige vinkler på feltet mellem sprog, kunst og politik. Første indslag i programmet byder på oplæsning af forfatteren Kasper Nørgaard Thomsen, der vil fremføre novellen Varulv!, som har dannet afsæt for udstillingen. Herefter følger en performativ opførelse af en ny tekst af digteren Cia Rinne med titlen Dualoger, der stiller skarpt på dualismetanken i vestlig filosofi.


COLAB: Samtalekøkken 1

lørdag d. 09/04 kl. 14:00 17:00
Læs mere

Liveart.dk står bag COLAB: Samtalekøkken, som består af seks møder mellem repræsentanter for det officielle Danmark og etablerede kunstnernavne fra Afrika og Mellemøsten.

I en undersøgelse af forholdet mellem erindring, identitet og performativitet på et personligt såvel som nationalt plan opholder de seks kunstnere sig en måned på danske institutioner bistået af danske mentorer. Fordelt på fire arrangementer, der holdes på Overgaden i april, maj og juni, kan man få indblik i den kunstneriske og menneskelige proces samt deltage i dialogen.

Denne eftermiddag byder på en overordnet introduktion til COLAB-projektet, hvor man også kan møde det første hold bestående af kunstnerne Christian Etongo (Cameron), Odun Orimolade (Nigeria) og Ato Malinda (Kenya) samt deres danske partnere Jessie Kleemann, performancekunstner tilknyttet Det Grønlandske Hus, Mette Garfield, kulturjournalist og redaktør ved Teater 1, og Peter van der Meijden, lektor ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab på Københavns Universitet.

De øvrige COLABs vil finde sted på Overgaden d. 30. april, d. 24. maj og d. 25. juni. Der er gratis adgang til alle arrangementerne. Arrangementerne vil foregå på engelsk.

COLAB Samtalekøkkenerne er blevet til i et samarbejde mellem Liveart.dk og den portugisiske kunstner og kurator Marcio Cavalho. De er en del af IMAGES 2016 og er støttet af Statens Kunstfond og CKU.

Fernisering

Bugs in the War Room // Varulv!

fredag d. 01/04 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Velkommen til åbningen af soloudstillingen Bugs in the War Room af Linda Hilfling Ritasdatter og gruppeudstillingen Varulv!

Overgaden Projekt

Performance // Always A Siren, Singing You To Shipwreck

fredag d. 11/03 kl. 17:00 19:00
Læs mere

Designer og illustrator Anne Sofie Madsen og iscenesætter og forfatter Esben Weile Kjær har gennem det seneste år samarbejdet om en række performance-opsætninger og udstillinger, der indeholder scenografi, koreografi, tekstiler, kostumer og lyd. Deres nye performance med titlen Always A Siren, Singing You To Shipwreck kan opleves på Overgadens 1. sal, hvor man kan komme og gå, som man lyster, under performancen.


Debat // AICA Danmark: Ultracontemporary og co-kuratering

onsdag d. 02/03 kl. 18:00 20:00
Læs mere

Kurator Tijana Mišković og billedkunstner Thierry Geoffroy er initiativtagerne bag CUB – Copenhagen Ultracontemporary Biennale, som finder sted i 2017. Biennalen vil sætte fokus på ultra-samtidig kunst om samtiden og involverer co-kuratorer, der hver især vil formulere deres egen tilgang til ‘det samtidige’ – både som kuratorisk koncept og som konkret ramme. Denne aften vil Mišković og Geoffroy præsentere deres motivation for at iværksætte en ny biennale, deres samarbejdsform og involvering af et internationalt netværk. Arrangementet er organiseret af AICA Danmark og finder sted på engelsk.

Overgaden Projekt

Daily Fiction præsenterer MIND THE GAP

torsdag d. 25/02 kl. 18:00 20:00
Læs mere

Performancen MIND THE GAP er et personligt opgør med væksten, der trækker debatten om energi og klima ind i et personligt rum. I værket flettes en kropslig fortolkning af råoliens tempo, tilstand og dannelsesproces ind i en autofiktiv fortælling om Tora Balslevs sommerferietur til Schweiz, der synliggør kontrasten mellem oliens lange dannelsestid og tidsligheden i måden, vi bruger den på. Transformationen iværksættes af reallyde, som manipuleres live på scenen af komponist Knud Riishøjgaard.

A closet does not connect under the bed

Oplæg og oplæsning // Poesiens potentiale

søndag d. 21/02 kl. 15:00 16:30
Læs mere

Poesi spiller en væsentlig rolle i Ester Fleckners arbejde, og i hendes værker optræder tekstfragmenter ofte som en integreret del af det visuelle udtryk. I forlængelse af denne interesse inviterer Overgaden til et arrangement, der både byder på refleksioner over poesiens potentiale ved Julie Sten-Knudsen samt lyrisk oplæsning af Caspar Eric og Lea Marie Løppenthin.

 

A closet does not connect under the bed

Walk and Talk // Ester Fleckner i samtale med Maria Kjær Themsen

torsdag d. 18/02 kl. 18:00 19:00
Læs mere

Denne aften vil Ester Fleckner i selskab med kunstkritiker og kurator Maria Kjær Themsen tale om tankerne og processen bag sin aktuelle udstilling og sit arbejde mere generelt.

 


Overgaden Projekt

An occasion hosted af Fanclub & Isabel Lewis

fredag d. 12/02 kl. 16:00 22:00
Læs mere

Siden 2013 har den dominikansk-amerikanske performancekunstner Isabel Lewis arrangeret og været vært for en serie arrangementer, der er koreograferet som festlige og sanselige samlinger af objekter, mennesker, planter, musik, dans og lugte. I samarbejde med dansekollektivet Fanclub præsenterer Lewis et nyt stedsspecifikt projekt på Overgaden, der tilpasses publikum og deres energier med henblik på at etablere en platform for samtale, kontemplation, dans og tilstedeværelse. Fra tirsdag d. 8. februar frem til arrangementet kan man følge med i forberedelserne, der er åbne for publikum i almindelig åbningstid. Arrangementet vil foregå på engelsk.

Fanclub består af Andrea Deres, Carolina Bäckman, Ellesiv V. Selseng og Sofia Karlsson og er et dansekollektiv med base i København, der kuraterer, producerer og deltager i deres egne projekter. Fanclub har gennem de sidste to år engageret Lewis i en åben dialog omkring hendes kunstneriske praksis. Læs mere om projektet her.

You're Gonna Die Up There

Walk and Talk // Game Over – You and all your friends are dead

torsdag d. 11/02 kl. 17:30 18:30
Læs mere

Denne aften inviterer Søren Thilo Funder på en walk-through i sin udstilling i selskab med billedkunstner Asbjørn Skou. Med udgangspunkt i værkerne vil de forsøge at snakke sig ind i en kritisk læsning af de konstruktioner, der omgiver os – konstruktioner af Cinema, af fiktioner, af utopisk arkitektur, af fællesskaber, af viden, af politiske bevægelser, af rum-drømme og eskapisme. Asbjørn Skou og Søren Thilo Funder har længe haft en tæt dialog omkring deres individuelle arbejder samt alskens besynderlige fænomener, der berører og til tider blot strejfer deres visuelle og tematiske universer.

 

You're Gonna Die Up There

Oplæsning og live musik // Rocket Summer

torsdag d. 28/01 kl. 18:30 20:00
Læs mere

I forbindelse med sin udstilling You’re Gonna Die Up There inviterer Søren Thilo Funder til et oplæsningsarrangement om raketaffyringer akkompagneret live af strygeorkestret Con Fuoco med komponisten Tine Vitkov og punkbandet 0%.

Arrangementet finder sted på engelsk

Fernisering

A closet does not connect under the bed // You’re Gonna Die Up There

fredag d. 22/01 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Velkommen til åbningen af udstillingerne A closet does not connect under the bed af Ester Fleckner og You’re Gonna Die Up There af Søren Thilo Funder.

REVISIT

Paneldebat // Datavisualisering – Troværdig konstruktion eller fortolket virkelighed?

torsdag d. 07/01 kl. 18:00 19:30
Læs mere

Denne aften sætter vi fokus på, hvilken rolle de digitale billed- og datastrømme spiller i vores forståelse og sansning af verden i en tid, hvor informationsteknologien i stigende grad dominerer. Hvilken indflydelse har det digitale på vores forståelse af begreber som objektivitet og repræsentation? Hvordan kommer den teknologiske udvikling til udtryk i kunsten, og hvilke samarbejder på tværs af videnskab, kunst og teknologi påkalder og muliggør denne udvikling?

Panelet består af Pernille Leth-Espensen, postdoc på Kunsthistorie ved Institut for Kommunikation og Kultur,  Aarhus Universitet; Morten Søndergaard, media art curator og lektor i mediekunst ved Institut for Kommunikation på AAU i København; og Nanna Bonde Thylstrup, postdoc ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet.

Moderator: Rasmus Vestergaard, kurator på Kunsthal DIAS – Digital Interactive Art Space.

REVISIT

Omvisning // REVISIT: Thorbjørn Lausten

søndag d. 06/12 kl. 15:00 16:00
Læs mere

Overgaden inviterer til omvisning i den aktuelle udstilling REVISIT: Thorbjørn Lausten. Efterfølgende serveres kaffe og kage.

REVISIT

Foredrag // Claus Carstensen: KUNST SOM ØJE, HÅND OG TANKE – om enhed, andethed og tredelinger

torsdag d. 03/12 kl. 18:00 19:00
Læs mere

Med udgangspunkt i to hhv. 28.000 og 18.000 år gamle hulemalerier i grotten Cueva de la Pileta nær Ronda i Andalusien, gives der et bud på bevidsthedens, tankens og skriftens opståen i og af kunsten. Noget som billedkunstnere ofte har været intuitivt bevidste om og mere eller mindre åbenlyst har båret til torvs, jvf. titlen på et af Asger Jorns malerier: I begyndelsen var billedet.

Overgaden LECTURES

The Art of Ethics in the Contemporary Art Institution

lørdag d. 28/11 kl. 10:00 søndag d. 29/11 kl. 16:00
Læs mere

I starten af det 21. århundrede har en række markante sociale, politiske og økonomiske forandringer sat sit tydelige præg på kunstscenens infrastruktur og dynamikker. Dette har ikke mindst haft betydning for de vestlige kunstinstitutioner, der er under pres som følge af omfattende besparelser i offentlige midler, øget konkurrence, krav om stigninger i publikumstal, nye formidlingstiltag og brugerinddragelse, øremærkede fondsmidler og en stadig mere udbredt oplevelses- og projektkultur. Ændringer som disse har med fornyet aktualitet rejst spørgsmål om kunstinstitutionens rolle og virke i dag – herunder dens ansvar og forpligtelser som mediator mellem en stadig bredere vifte af aktører og opdragsgivere, hvis interesser langt fra altid er sammenfaldende. I dette komplekse og konfliktfyldte landskab er det blevet bydende nødvendigt at identificere, men også genoverveje og reformulere kunstinstitutionens etiske ståsted og handlemuligheder, hvis den skal bevare sin samfundsmæssige relevans i fremtiden.

I løbet af to dage vil vi kortlægge nogle af de mest presserende etiske implikationer og udfordringer, som kendetegner det institutionelle arbejde i dag. For hvordan er det muligt at agere som både oplysningsprojekt og business uden at gå på kompromis med enten faglighed eller økonomisk forsvarlighed? Hvordan opretholder man kunstens integritet samtidig med, at man varetager private sponsorer og publikums behov? Hvilken rolle spiller formidling og PR i denne sammenhæng – og hvad kendetegner god, respektfuld formidling? Hvilken betydning har udviklingen haft for det kuratoriske arbejde samt for relationerne til kunstneren og dennes interesser? Spørgsmål som disse udgør omdrejningspunktet for konferencen, hvor en række danske og internationale fagfolk fra forskellige discipliner vil præsentere deres synspunkter og erfaringer som oplæg til en diskussion af, hvordan et nyt, tidssvarende etisk kodeks for kunstinstitutionen kan se ud og implementeres i praksis.

Oplægsholdere: Christine Buhl Andersen (DK), Dave Beech (UK), Alistair Brown (UK), Irene Campolmi (DK), Signe Meisner Christensen (DK), Ann Demeester (BE), Carsten Juhl (DK), Sonja Lavaert (BE), Elin Lundgren (SE), Bettina Pehrsson (SE), Angelo Romano & Linda Jensen (CH), Andreas Schlaegel (DE), Julia Schäfer (DE), Ben Street (UK), Marianne Torp (DK).

Moderator: Merete Jankowski, leder af Overgaden

Konferenceserien er arrangeret af Overgadens kurator Anna Holm og er støttet af Bikubenfonden.

Program

Lørdag d. 28. november 2015

Kl. 10 Velkommen og introduktion ved Anna Holm og Merete Jankowski

Art Institutional Ethics in Theory and Practice

Kl. 10.15 Sonja Lavaert: The Tragic Aporia of Art and Institutions

Kl. 10. 45 Irene Campolmi: Contemporary Aesth-Ethics – The Ethical Turn In 21st Century Art Institutions

Kl. 11.15 Kaffepause

Kl. 11.30 Alistair Brown: Museum Ethics – Lessons for Contemporary Art?

Kl. 12 Carsten Juhl: The Possibility of an Internal Exile

Kl. 12.30 Paneldebat

Kl. 13 Frokost

The Art Institution Between Enlightenment Project and Contemporary Business

Kl. 14 Christine Buhl Andersen: Strategies for Re-branding a Museum – Between Local Skepticism and International Potential

Kl. 14.30 Signe Meisner Christensen: Virtuosity and Project Culture in Art Museums –
Or the Art of Mediating Between Public Engagement and Immaterial Consumption

Kl. 15 Kaffepause

Kl. 15.15 Dave Beech: Art and Ethics

Kl. 15.45 Bettina Pehrsson: What Are We Good At and What Are We Good For?

Kl. 16.15 Paneldebat


Søndag d. 29. november

Curation and the Collaboration with the Artist

Kl. 10 Marianne Torp: Artists’ Projects in the Context of the Art Historical Museum

Kl. 10.30 Andreas Schlaegel: Reclaim Social Media

Kl. 11 Kaffepause

Kl. 11.15 Angelo Romano & Linda Jensen: Betwixt and Between – ABCs by Counter Space

11.45am Ann Demeester: Between a Rock and a Hard Place – On (self-) censorship and curatorial impotence 

Kl. 12.15 Paneldebat

Kl. 12.45 Frokost

Mediation and the Audiences of the Art Institution

Kl. 13.45 Julia Schäfer: Mediation as Curatorial Practice

Kl. 14.15 Ben Street: Mediating Contemporary Art

Kl. 14.45 Kaffepause

Kl. 15 Elin Lundgren: Performance under Focus

Kl. 15.30 Paneldebat


Systemets aftenskole: Kærlighedens aktivistiske potentiale

torsdag d. 19/11 kl. 17:00 19:00
Læs mere

Kærligheden rummer kræfter, som ingen er herre over, men er det overhovedet muligt at omdirigere og bruge disse kræfter i en politisk sammenhæng? Denne gang vil vi begive os ud på kærlighedens mudrede vande i en undersøgelse af det spændingsfelt, hvor lyst og moral mødes: i kærligheden og politikken. Det vil ske ved oplæg, som beskæftiger sig med det noget oversete emne i en filosofisk og teoretisk sammenhæng, og som bevæger sig ind på det kønspolitiske område, hvor sammenstød imellem disse er uundgåelige.

Blandt oplægsholderne er kandidatstuderende Malte Tellerup, som vil kaste et kritisk blik på den franske filosof Alain Badious bog, Lovprisning af kærligheden, og kunstner og formidler Madeleine Kate McGowan fra projektet Other Story – et kortfilms projekt, der i den første serie formidler historier og personlige fortællinger fra syriske immigranter ved deres ankomst til det græske øhav. Herudover vil kunstnerne Mira Winding og Nana Dahlin præsentere et værk, lavet specifikt til aftenens arrangement.

Arrangementet vil også åbne op for diskussion mellem de fremmødte.

Arrangementet er organiseret af Anna og Esben Weile Kjær.

Der er begrænsede pladser, tilmelding er derfor nødvendig på info@infinitescroll.dk

Fernisering

REVISIT: Thorbjørn Lausten

fredag d. 13/11 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Velkommen til åbningen af udstillingen REVISIT: Thorbjørn Lausten.

TRUST

Artist talk på Nikolaj Kunsthal // A Kassen, Sonia Dermience og We Are The Painters: Klokker, muser og materialets forvandling

søndag d. 25/10 kl. 14:00 15:00
Læs mere

Som afslutning på TRUST vil de to kunstnergrupper i samtale med kurator Sonia Dermience fortælle om deres udstillede værker i Nikolaj Kunsthal, og hvordan de arbejder med forskydninger og transformation af materialer.

TRUST

Artist talk & omvisning på Den Frie // Martin Erik Andersen

torsdag d. 22/10 kl. 19:30 21:00
Læs mere

Martin Erik Andersen fortæller om sit bidrag til TRUST på Den Frie Udstillingsbygning.

TRUST

Debat: TRUST som samarbejde mellem kunsthaller – nødvendigt eksperiment eller risky business?

torsdag d. 22/10 kl. 17:00 19:00
Læs mere

Et panel sammensat af Kirse Junge-Stevnsborg, kunstnerisk leder på Den Frie, kunstkritikerne Pernille Albrethsen og Torben Sangild samt kurator Rhea Dall diskuterer tilblivelsen og modtagelsen af TRUST – som udstilling og som eksperiment.

Moderator: Matthias Hvass Borello.

TRUST

Foredrag på Nikolaj Kunsthal // Center for Vild Analyse: Hverdagsritualernes psykopatologi

torsdag d. 22/10 kl. 17:00 18:30
Læs mere

Denne aften inviterer Nikolaj Kunsthal til en rå og vanvittig analyse af ritualer i selskab med det kollektive subjekt Center for Vild Analyse, der vil komme omkring en række mere eller mindre brogede eksempler fra royalisme til Kevin Magnussen og molekylær gastronomi. Center for Vild Analyse blev oprettet i 2006 og har siden deltaget i den offentlige debat om kultur, politik og filosofi bl.a. med ugentlige artikler i Dagbladet Information.

TRUST

Filmprogram i Vester Vov Vov #8 // Joachim Hamou: Artist talk & screening

onsdag d. 21/10 kl. 21:00 23:00
Læs mere

Aftenens program:

Joachim Hamou, UIP27, Preview, 2015
80 min. + talk

UIP27 er en spekulativ drama-dokumentarisk fortælling om Israel-Palæstina-konflikten, som udspiller sig i år 2027. UIP er forkortelsen for “United Israel Palestine”, der henviser til et fremtidsscenarie for Israel og Palæstina-konflikten. I filmen har det internationale samfund, anført af FN, taget rollen som den nye besættelsesmagt, hvilket med andre ord betyder, at det nu er en international domstol, der administrerer konflikten. Filmen er blevet til på baggrund af række offentlige debatter, som Joachim Hamou har orkestreret på Moderna Museet i Malmø og La Passerelle i Brest, og udfolder forskellige aspekter af en konflikt, hvor det juridiske system står i skærende kontrast til de involverede parters personlige følelser og interesser.

Billetter:
Der gives 50% rabat ved fremvisning af TRUST-billet. Bemærk, at det er muligt at reservere pladser på Vester Vov Vovs hjemmeside, men rabat kan kun fratrækkes ved køb og afhentning i biografen.

TRUST

Salon på GL STRAND // Line Knutzon, Tomas Lagermand Lundme og Nikolaj Zeuthen

onsdag d. 21/10 kl. 18:00 19:30
Læs mere

GL STRAND afholder en klassisk, intim salonaften, hvor fokus er på tillid, samtale og kunstneriske udvekslinger. Line Knutzon, Tomas Lagermand Lundme og Nikolaj Zeuthen optræder med oplæsning, musik og debat.

TRUST

Foredrag på Charlottenborg // Samtidskunstens relevans II: Henrik Holm

onsdag d. 21/10 kl. 17:00 18:00
Læs mere

Samtidskunsten har ingen relevans. Dette vil være udgangspunktet for Henrik Holm, museumsinspektør på Statens Museum for Kunst, når han indleder en diskussion om kunstens betydning i både samtid og fremtid. Hvorledes har samtidskunsten mulighed for at indgå i en åben dialog med andre ideer og samfundsstrømninger for på den måde at blive relevant i sit møde med verden?

TRUST

Filmprogram i Vester Vov Vov #7

onsdag d. 14/10 kl. 17:00 18:00
Læs mere

Aftenens program:

Zin Taylor, Put Your Eye in Your Mouth: A Conversational Documentary Recording Martin Kippenberger’s Metro-Net in Dawson City, Yukon, 2007
22 min.

I starten af 1990erne påbegyndte kunstneren Martin Kippenberger projektet Metro-Net, der var baseret på hans visioner om et metro-system, som skulle forbinde hele verden. I samarbejde med sin nære ven, den østrigske arkitekt Reinald Nohal, begyndte han at opføre en række skulpturer i forskellige byer, som forestiller indgange til den fiktive undergrundsbane. En af disse blev opført i Dawson City, Yukon i 1994, og med afsæt i tilblivelsen og modtagelsen af denne specifikke skulptur undersøger Zin Taylor historien om Metro-Net-projektet gennem et interview med Reinald Nohal.

 

Loïc Vanderstichelen & Jean-Paul Jacquet: La Cascade, 2015
15 min.

Forskeren Norbert Piron fra The Royal Institute of Cultural Heritage får af Museum of Fine Arts i Verviers til opgave at opliste og gendesigne deres samling. Piron gør opgaven til sin karrieres vigtigste højdepunkt. Han bliver dog hurtigt konfronteret med en række udfordringer, der gør missionen noget vanskelig til stor frustration for Piron, men da han føler sig allermest fortabt, får han hjælp fra højst uventet side – en nymfe bringer ham svar på alle hans problemer.

 

Cel Crabeels: Nearly Present, Just Past, 2004
22 min.

I 1998 opstillede den amerikanske kunstner Dan Graham skulpturen Funhouse for Children på en plads i Antwerpen. Værket led dog en krank skæbne og blev i løbet af ganske kort tid ødelagt af en utilfreds offentlighed. Siden er det blevet genopført på plænen uden for Middelheimmuseum, men hvad har det betydet, at værket er blevet flyttet fra et pulserende byrum til en idyllisk museumshave? I denne dokumentar afdækker kunstneren Cel Crabeels historien bag skulpturen, som knyttes an til en undersøgelse af de udfordringer, der relaterer sig til at skabe kunst til det offentlige rum. Det offentlige rum er ofte forbundet med et demokratisk potentiale, men fungerer samtidig som en kampzone, hvor synspunkter konstant udfordres af både politikere, byplanlæggere, kunstnere og vandaler, der alle har forskellige forståelser af dets brug og funktion.

Billetter:
Der gives 50% rabat ved fremvisning af TRUST-billet. Bemærk, at det er muligt at reservere pladser på Vester Vov Vovs hjemmeside, men rabat kan kun fratrækkes ved køb og afhentning i biografen.

Kulturnat

Kulturnatten 2015 på Overgaden // Smagseventyr og elektronisk lyd

fredag d. 09/10 kl. 18:00 22:00
Læs mere

På Kulturnatten 2015 på Overgaden vil man kunne deltage i Smag & Rums iscenesatte smagsoplevelser, der sammen med det elektroniske musikprogram med garanti vil stimulere dine sanser. Fra kl. 18.30 serverer Smag & Rum sine opfindsomme kulinariske kreationer, der tager afsæt i vores aktuelle udstilling TRUST. Yderligere information om Smag & Rum kan findes her

Musikprogram:

18.15: Internazionale

Mikkel Valentin Dunkerley står bag navnet Internazionale, som er udgivet på Posh Isolation og eget label Janushoved. Internazionale er elektronisk musik med et atmosfærisk og nostalgisk udtryk, der stilmæssigt låner fra både industrial- og synthtraditionen.

Lyt mere her

19.30: Assembler

Claus Haxholm er manden bag Assembler, som i et mix af synthesizer og drum pad laver elektronisk musik, der vækker minder om 80’erne og 90’ernes technoscene fra Detroit.

Lyt mere her

21.00: Anden Enhed

Anden Enhed er et nyt projekt bestående af Michael Mørkholt (Solhorn, Æmæx, Emnet) og Andreas Pallisgaard (Pinkunoizu). Duoen spiller analog synthesizer musik, der skabes ud fra systemiske improvisationer og koncentrerer sig om cykliske former og organiske forskydninger.

Under Kulturnatten kan man desuden se vores aktuelle udstilling TRUST.

Bemærk:

Husk at købe et Kulturpas! Et Kulturpas koster 90 kroner og kan købes hos alle 7-Eleven i Hovedstadsregionen samt biblioteker i København og på Frederiksberg. Det giver adgang til alle Kulturnattens arrangementer. Mere information om kulturnatten kan findes her

 

TRUST

Artist talk & omvisning på Den Frie // Maiken Bent

torsdag d. 08/10 kl. 17:00 18:30
Læs mere

Med udgangspunkt i sit bidrag til TRUST vil Maiken Bent uddybe koncepterne bag sine værker i en talk og efterfølgende omvisning.

TRUST

Filmprogram i Vester Vov Vov #6

onsdag d. 07/10 kl. 17:00 18:00
Læs mere

Aftenens program:

Maj Hasager, We will meet in the blind spot, 2015
36 min.

Filmen We will meet in the blind spot tager udgangspunkt i arkitekturen i og omkring området Esposizione Universale di Roma (EUR) i den italienske hovedstad Rom. EUR blev bygget under det fascistiske styre i anledning af Verdensudstillingen i 1942, der samtidigt skulle markere 20-års jubilæet for fascismen i Italien. Som følge af Anden Verdenskrig fandt begivenheden dog aldrig sted, og området, som var ellers var et centralt element af Mussolinis ide om “det tredje Rom”, blev ikke færdigbygget før 1960erne. I dag har en gruppe filippinske immigranter bosat sig i en kirke i EUR, og denne film giver et unikt og personligt indblik i deres liv og hverdag. Med referencer til efterkrigstidens italienske filmtradition væves fakta og fiktion sammen og giver stemme til ytringer og erfaringer, som ofte er udeladt i debatten om immigration i en italiensk, men også i en bredere europæisk kontekst.

 

Cel Crabeels: Nearly Present, Just Past, 2004
22 min.

I 1998 opstillede den amerikanske kunstner Dan Graham skulpturen Funhouse for Children på en plads i Antwerpen. Værket led dog en krank skæbne og blev i løbet af ganske kort tid ødelagt af en utilfreds offentlighed. Siden er det blevet genopført på plænen uden for Middelheimmuseum, men hvad har det betydet, at værket er blevet flyttet fra et pulserende byrum til en idyllisk museumshave? I denne dokumentar afdækker kunstneren Cel Crabeels historien bag skulpturen, som knyttes an til en undersøgelse af de udfordringer, der relaterer sig til at skabe kunst til det offentlige rum. Det offentlige rum er ofte forbundet med et demokratisk potentiale, men fungerer samtidig som en kampzone, hvor synspunkter konstant udfordres af både politikere, byplanlæggere, kunstnere og vandaler, der alle har forskellige forståelser af dets brug og funktion.


Billetter:

Der gives 50% rabat ved fremvisning af TRUST-billet. Bemærk, at det er muligt at reservere pladser på Vester Vov Vovs hjemmeside, men rabat kan kun fratrækkes ved køb og afhentning i biografen.

TRUST

Filmprogram i Vester Vov Vov #5

onsdag d. 30/09 kl. 17:00 18:00
Læs mere

Aftenens program:

Cel Crabeels: Nearly Present, Just Past, 2004
22 min.

I 1998 opstillede den amerikanske kunstner Dan Graham skulpturen Funhouse for Children på en plads i Antwerpen. Værket led dog en krank skæbne og blev i løbet af ganske kort tid ødelagt af en utilfreds offentlighed. Siden er det blevet genopført på plænen uden for Middelheimmuseum, men hvad har det betydet, at værket er blevet flyttet fra et pulserende byrum til en idyllisk museumshave? I denne dokumentar afdækker kunstneren Cel Crabeels historien bag skulpturen, som knyttes an til en undersøgelse af de udfordringer, der relaterer sig til at skabe kunst til det offentlige rum. Det offentlige rum er ofte forbundet med et demokratisk potentiale, men fungerer samtidig som en kampzone, hvor synspunkter konstant udfordres af både politikere, byplanlæggere, kunstnere og vandaler, der alle har forskellige forståelser af dets brug og funktion.

 

Angelo Plessas, Eternal Internet Brother/Sisterhood (1-3), 2015
26 min.

I 2012 påbegyndte den græske kunstner og kurator Angelo Plessas projektet Eternal Internet Brother/Sisterhood. Projektet finder sted en gang årligt rundt omkring i verden, hvor forskellige kunstnere, forfattere, kuratorer, designere og forskere mødes og udvikle projekter og ideer sammen. Denne film giver et indblik i et kreativt og kunstnerisk symposium, der tematiserer den spirituelle side af teknologi gennem eksperimenter med internet-kultur og online-koncepter. Møderne finder ofte sted i historiske omgivelser, hvor internettet som regel er på standby. De forskellige udgaver af projektet er hidtil blevet afholdt på den græske ø Anafi, den surrealistiske have Las Pozas i Mexico og ved Det Døde Hav på Vestbredden i Palæstina.

 

Zin Taylor, Put Your Eye in Your Mouth: A Conversational Documentary Recording Martin Kippenberger’s Metro-Net in Dawson City, Yukon, 2007
22 min.

I starten af 1990erne påbegyndte kunstneren Martin Kippenberger projektet Metro-Net, der var baseret på hans visioner om et metro-system, som skulle forbinde hele verden. I samarbejde med sin nære ven, den østrigske arkitekt Reinald Nohal, begyndte han at opføre en række skulpturer i forskellige byer, som forestiller indgange til den fiktive undergrundsbane. En af disse blev opført i Dawson City, Yukon i 1994, og med afsæt i tilblivelsen og modtagelsen af denne specifikke skulptur undersøger Zin Taylor historien om Metro-Net-projektet gennem et interview med Reinald Nohal.

Billetter:
Der gives 50% rabat ved fremvisning af TRUST-billet. Bemærk, at det er muligt at reservere pladser på Vester Vov Vovs hjemmeside, men rabat kan kun fratrækkes ved køb og afhentning i biografen.

TRUST

Boglancering på Kunsthal Charlottenborg // Nanna Debois Buhl: Botanizing on the Asphalt

onsdag d. 30/09 kl. 17:00 19:00
Læs mere

Kunstneren Nanna Debois Buhl lancerer som del af sit bidrag til TRUST en kunstnerbog med titlen Botanizing on the Asphalt. I denne anledning inviterer Charlottenborg til oplæsning ved Nanna Debois Buhl og oplæg ved skribent og postdoc Kristian Handberg.

TRUST

Omvisning på Overgaden // TRUST

søndag d. 27/09 kl. 15:00 16:00
Læs mere

Som en del af TRUST inviterer alle kunsthallerne indenfor til offentlige omvisninger. Overgaden er i anledningen af TRUST blevet omdøbt til The Exchange, og udstillingen sætter fokus på netop udveksling og samarbejde. Omvisningen vil tage udgangspunkt i, hvordan de deltagende kunstnere hovedsageligt arbejder på tværs af medier.

TRUST

Artist talk på Nikolaj Kunsthal // Torben Ribe

torsdag d. 24/09 kl. 17:00 19:00
Læs mere

I samtale med Jacob Lillemose fra X AND BEYOND taler Torben Ribe om pizzakunst, tilværelsens generelle utilregnelighed samt Ribes nye videoværk Untitled (scrambled programme), der kan opleves på The Pizzeria – Roma’s Pizza & Burger House på Frederiksberg.

TRUST

Filmprogram i Vester Vov Vov #4 // Maj Hasager: Artist talk & screening

onsdag d. 23/09 kl. 21:00 22:00
Læs mere

Aftenens program:

Maj Hasager: We will meet in the blind spot, 2015
36 min. + artist talk

Filmen We will meet in the blind spot tager udgangspunkt i arkitekturen i og omkring området Esposizione Universale di Roma (EUR) i den italienske hovedstad Rom. EUR blev bygget under det fascistiske styre i anledning af Verdensudstillingen i 1942, der samtidigt skulle markere 20-års jubilæet for fascismen i Italien. Som følge af Anden Verdenskrig fandt begivenheden dog aldrig sted, og området, som var ellers var et centralt element af Mussolinis ide om “det tredje Rom”, blev ikke færdigbygget før 1960erne. I dag har en gruppe filippinske immigranter bosat sig i en kirke i EUR, og denne film giver et unikt og personligt indblik i deres liv og hverdag. Med referencer til efterkrigstidens italienske filmtradition væves fakta og fiktion sammen og giver stemme til ytringer og erfaringer, som ofte er udeladt i debatten om immigration i en italiensk, men også i en bredere europæisk kontekst.

Billetter:
Der gives 50% rabat ved fremvisning af TRUST-billet. Bemærk, at det er muligt at reservere pladser på Vester Vov Vovs hjemmeside, men rabat kan kun fratrækkes ved køb og afhentning i biografen.

TRUST

Filmprogram i Vester Vov Vov #3

onsdag d. 16/09 kl. 21:00 22:00
Læs mere

Aftenens program:

Angelo Plessas: Eternal Internet Brother/Sisterhood (1-3), 2015
26 min.

I 2012 påbegyndte den græske kunstner og kurator Angelo Plessas projektet Eternal Internet Brother/Sisterhood. Projektet finder sted en gang årligt rundt omkring i verden, hvor forskellige kunstnere, forfattere, kuratorer, designere og forskere mødes og udvikle projekter og ideer sammen. Denne film giver et indblik i et kreativt og kunstnerisk symposium, der tematiserer den spirituelle side af teknologi gennem eksperimenter med internet-kultur og online-koncepter. Møderne finder ofte sted i historiske omgivelser, hvor internettet som regel er på standby. De forskellige udgaver af projektet er hidtil blevet afholdt på den græske ø Anafi, den surrealistiske have Las Pozas i Mexico og ved Det Døde Hav på Vestbredden i Palæstina.

Loïc Vanderstichelen & Jean-Paul Jacquet: La Cascade, 2015
15 min.

Forskeren Norbert Piron fra The Royal Institute of Cultural Heritage får af Museum of Fine Arts i Verviers til opgave at opliste og gendesigne deres samling. Piron gør opgaven til sin karrieres vigtigste højdepunkt. Han bliver dog hurtigt konfronteret med en række udfordringer, der gør missionen noget vanskelig til stor frustration for Piron, men da han føler sig allermest fortabt, får han hjælp fra højst uventet side – en nymfe bringer ham svar på alle hans problemer.

Cel Crabeels: Nearly Present, Just Past, 2004
22 min.

I 1998 opstillede den amerikanske kunstner Dan Graham skulpturen Funhouse for Children på en plads i Antwerpen. Værket led dog en krank skæbne og blev i løbet af ganske kort tid ødelagt af en utilfreds offentlighed. Siden er det blevet genopført på plænen uden for Middelheimmuseum, men hvad har det betydet, at værket er blevet flyttet fra et pulserende byrum til en idyllisk museumshave? I denne dokumentar afdækker kunstneren Cel Crabeels historien bag skulpturen, som knyttes an til en undersøgelse af de udfordringer, der relaterer sig til at skabe kunst til det offentlige rum. Det offentlige rum er ofte forbundet med et demokratisk potentiale, men fungerer samtidig som en kampzone, hvor synspunkter konstant udfordres af både politikere, byplanlæggere, kunstnere og vandaler, der alle har forskellige forståelser af dets brug og funktion.


Billetter:

Der gives 50% rabat ved fremvisning af TRUST-billet. Bemærk, at det er muligt at reservere pladser på Vester Vov Vovs hjemmeside, men rabat kan kun fratrækkes ved køb og afhentning i biografen.

TRUST

TRUST Poesi på GL STRAND

onsdag d. 16/09 kl. 17:00 18:30
Læs mere

Under TRUST forvandles GL STRAND til The Salon, hvor selskabeligt samvær og kulturelle emner er på dagsordenen. TRUST Poesi byder indenfor til oplæsning af forfatterne Kirsten Hammann og Stine Pilgaard og efterfølgende samtale med litteraturformidler Cæcilie Hjort Pedersen.

TRUST

Omvisning på Overgaden // TRUST

søndag d. 13/09 kl. 13:00 14:00
Læs mere

Som en del af TRUST inviterer alle kunsthallerne indenfor til offentlige omvisninger.  Overgaden er i anledningen af TRUST blevet omdøbt til The Exchange, og udstillingen sætter fokus på netop udveksling og samarbejde. Omvisningen vil tage udgangspunkt i, hvordan de deltagende kunstnere hovedsageligt arbejder på tværs af medier.

TRUST

Performance på Overgaden // Day of the Peacock

torsdag d. 10/09 kl. 17:00 19:00
Læs mere

I forbindelse med Officins bidrag til TRUST på Overgaden iscenesætter Louise Hold Sidenius sammen balletdanserne Marcin Kupinski og Louise Midjord en performance med titlen Day of the Peacock. Performancen fokuserer på, hvordan tekstilers materialitet interagerer med kroppens struktur, når disse sættes sammen.

TRUST

Filmprogram i Vester Vov Vov #2

onsdag d. 09/09 kl. 21:00 22:00
Læs mere

Aftenens program:

Cel Crabeels: Nearly Present, Just Past, 2004
22 min.

I 1998 opstillede den amerikanske kunstner Dan Graham skulpturen Funhouse for Children på en plads i Antwerpen. Værket led dog en krank skæbne og blev i løbet af ganske kort tid ødelagt af en utilfreds offentlighed. Siden er det blevet genopført på plænen uden for Middelheimmuseum, men hvad har det betydet, at værket er blevet flyttet fra et pulserende byrum til en idyllisk museumshave? I denne dokumentar afdækker kunstneren Cel Crabeels historien bag skulpturen, som knyttes an til en undersøgelse af de udfordringer, der relaterer sig til at skabe kunst til det offentlige rum. Det offentlige rum er ofte forbundet med et demokratisk potentiale, men fungerer samtidig som en kampzone, hvor synspunkter konstant udfordres af både politikere, byplanlæggere, kunstnere og vandaler, der alle har forskellige forståelser af dets brug og funktion.

Zin Taylor, Put Your Eye in Your Mouth: A Conversational Documentary Recording Martin Kippenberger’s Metro-Net in Dawson City, Yukon, 2007
22 min.

I starten af 1990erne påbegyndte kunstneren Martin Kippenberger projektet Metro-Net, der var baseret på hans visioner om et metro-system, som skulle forbinde hele verden. I samarbejde med sin nære ven, den østrigske arkitekt Reinald Nohal, begyndte han at opføre en række skulpturer i forskellige byer, som forestiller indgange til den fiktive undergrundsbane. En af disse blev opført i Dawson City, Yukon i 1994, og med afsæt i tilblivelsen og modtagelsen af denne specifikke skulptur undersøger Zin Taylor historien om Metro-Net-projektet gennem et interview med Reinald Nohal.

Loïc Vanderstichelen & Jean-Paul Jacquet: La Cascade, 2015
15 min.

Forskeren Norbert Piron fra The Royal Institute of Cultural Heritage får af Museum of Fine Arts i Verviers til opgave at opliste og gendesigne deres samling. Piron gør opgaven til sin karrieres vigtigste højdepunkt. Han bliver dog hurtigt konfronteret med en række udfordringer, der gør missionen noget vanskelig til stor frustration for Piron, men da han føler sig allermest fortabt, får han hjælp fra højst uventet side – en nymfe bringer ham svar på alle hans problemer.


Billetter:

Der gives 50% rabat ved fremvisning af TRUST-billet. Bemærk, at det er muligt at reservere pladser på Vester Vov Vovs hjemmeside, men rabat kan kun fratrækkes ved køb og afhentning i biografen.

TRUST

Foredrag på Charlottenborg // Samtidskunstens relevans I: Mikkel Bogh

onsdag d. 09/09 kl. 17:00 18:30
Læs mere

Kunsthistoriker og direktør på Statens Museum for Kunst, Mikkel Bogh, vil med afsæt i udstillingen TRUST og tendenser fra årets Venedig Biennalen stille skarpt på samtidskunstens relevans og oplysningspotentiale. Kan vi have tillid til, at samtidskunsten udgør en kritisk stemme i samfundsdebatten?

TRUST

Filmprogram i Vester Vov Vov #1

onsdag d. 02/09 kl. 21:00 22:00
Læs mere

Aftenens program:

Angelo Plessas, Eternal Internet Brother/Sisterhood (1-3), 2015
26 min.

I 2012 påbegyndte den græske kunstner og kurator Angelo Plessas projektet Eternal Internet Brother/Sisterhood. Projektet finder sted en gang årligt rundt omkring i verden, hvor forskellige kunstnere, forfattere, kuratorer, designere og forskere mødes og udvikle projekter og ideer sammen. Denne film giver et indblik i et kreativt og kunstnerisk symposium, der tematiserer den spirituelle side af teknologi gennem eksperimenter med internet-kultur og online-koncepter. Møderne finder ofte sted i historiske omgivelser, hvor internettet som regel er på standby. De forskellige udgaver af projektet er hidtil blevet afholdt på den græske ø Anafi, den surrealistiske have Las Pozas i Mexico og ved Det Døde Hav på Vestbredden i Palæstina.

Zin Taylor, Put Your Eye in Your Mouth: A Conversational Documentary Recording Martin Kippenberger’s Metro-Net in Dawson City, Yukon, 2007
22 min.

I starten af 1990erne påbegyndte kunstneren Martin Kippenberger projektet Metro-Net, der var baseret på hans visioner om et metro-system, som skulle forbinde hele verden. I samarbejde med sin nære ven, den østrigske arkitekt Reinald Nohal, begyndte han at opføre en række skulpturer i forskellige byer, som forestiller indgange til den fiktive undergrundsbane. En af disse blev opført i Dawson City, Yukon i 1994, og med afsæt i tilblivelsen og modtagelsen af denne specifikke skulptur undersøger Zin Taylor historien om Metro-Net-projektet gennem et interview med Reinald Nohal.


Billetter:

Der gives 50% rabat ved fremvisning af TRUST-billet. Bemærk, at det er muligt at reservere pladser på Vester Vov Vovs hjemmeside, men rabat kan kun fratrækkes ved køb og afhentning i biografen.

TRUST

Læsegruppe på Overgaden // YGRG 90 feat Systemet feat GT&NN#3 feat the other

søndag d. 30/08 kl. 15:00 17:00
Læs mere

I 2013 startede Dorota Gaweda & Egle Kulbokaite Young Girl Reading Group, der beskæftiger sig med spørgsmål om køn og hinsides dette i den digitale teknologis tidsalder. I anledning af TRUST har de slået sig sammen med Systemet – et fortløbende symposium og grundkursus i modstandsformer organiseret af Anna og Esben Weile Kjær. Denne eftermiddag inviterer de til en særlig reading session, der finder sted på Overgaden i installationen Good Times & Nocturnal News af Egle Kulbokaite og Carl Palm. Her vil vi sammen læse udvalgte kapitler fra The Managed Heart. Commercialization of Human Feeling af Arlie Russell Hochschild samt et uddrag af Det andet køn af Simone de Beauvoir. Teksterne vil blive fremsendt ved tilmelding, men det er ikke obligatorisk at læse på forhånd. Arrangementet finder sted på engelsk, og tilmelding er nødvendig: info@infinitescroll.dk

TRUST

Workshop på GL STRAND // Små monumentale skulpturer

søndag d. 30/08 kl. 11:00 14:00
Læs mere

Keramikværksted ved kunstneren Cécile Noguès for børn og unge fra 7 år.

TRUST

Talk på Nikolaj Kunsthal // Sonia Dermience & Toke Lykkeberg

lørdag d. 29/08 kl. 14:30 16:00
Læs mere

Kurator Sonia Derminence vil i samtale med Toke Lykkeberg uddybe visionen bag og processen med at skabe udstillingen TRUST. Arrangementet finder sted på engelsk.

TRUST

Omvisninger på Overgaden // Good Times & Nocturnal News #3

lørdag d. 29/08 kl. 13:30 17:00
Læs mere

Som en del af TRUST præsenterer Good Times & Nocturnal News en række omvisninger / performances, der finder sted i deres installation på Overgadens første sal. Omvisningerne bliver ledt an af følgende kunstnere og skribenter:

13.30 Ashby Lee Collinson
14.30 Lisa Torell
15.30 Sebastian Rozenberg
16.30  Sanna Marander & Niklas Tafra

Omvisningerne tager udgangspunkt i en vægkonstruktion, som er omdrejningspunktet for installationen og rummer værker af Blunt + Skensved, Olivier Castel, Nico Colón, Jean-Allain Corre, Michele Gabriele, Dorota Gaweda, Elisabeth Greinecker & Anna Holtz, Candice Jacobs, Valentinas Klimašauskas, Karl Larsson, Natasja Loutchko, Nico Sebastian Meyer, Pye Palm, pcnc_bay, Antoine Renard, Arvid Wretman. Omvisningerne er på engelsk.

TRUST

Workshop på Den Frie // Kunstnerens atelier

lørdag d. 29/08 kl. 13:00 16:00
Læs mere

Workshop med forskellige kunstnere for børn og unge i alderen 6-14 år.

Fernisering

TRUST

fredag d. 28/08 kl. 17:00 22:00
Læs mere

Program:

17-18
Overgaden – Institut for Samtidskunst
Åbningstaler
Performance – Sophie Dupont, Douglas Park og Vava Dudu + La Chatte

18-19
Nikolaj Kunsthal
Performance – We Are The Painters

19-20   
Kunstforeningen GL STRAND
Performance – Seyran Kirmizitoprak

20-21   
Kunsthal Charlottenborg
Performance – Angelo Plessas

21-22   
Den Frie Udstillingsbygning
Performance – Ilja Karilampi

22-   
Den Frie Udstillingsbygning
Efterfest

Under ferniseringen er der gratis adgang, og alle er velkomne.

Våbenhvile

Våbenhvile live – III

søndag d. 09/08 kl. 15:00 17:00
Læs mere

PERFORMANCE // Uhørt
Forfatteren Mathilde Fibiger var i 1852 indbudt til at holde en tale ved et folkestævne. Hun fik aldrig lov til at holde talen, fordi en vred herre løftede hende ned fra talerstolen. Der findes ikke nogen nedskrevne noter til talen, men vi ved, at det var en kvindekamptale. Med baggrund i historisk kildemateriale har dramatiker Gritt Uldall-Jessen gendigtet denne tale. Denne eftermiddag har hun inviteret skuespiller Lene Vasegaard til at opføre Mathilde Fibigers tale med mere end 160 års forsinkelse.

FOREDRAG // Kvindekamp ifølge Fibiger
Efterfølgende vil litteraturforsker og dr. phil., Lise Busk-Jensen, fortælle om Mathilde Fibigers overvejelser over, hvad resultatet af kvindekampen skulle være. Ifølge Fibiger var kvindekampens mål langt mere kompleks end valgretsspørgsmålet.

PERFORMANCE // Forestillingen om mig selv som en anden – del 2
Vi har alle forestillinger om os selv som en anden. Det er udgangspunktet for denne monolog af Tomas Lagermand Lundme, der opføres af skuespiller Casper Sloth. Monologen kredser om, hvorvidt tingene var blevet noget helt, helt andet, hvis Tomas Lagermand Lundme ikke havde været sig selv, men fodboldspilleren Søren Lerby eller Steven Carrington fra Dollars. 42 års forestillinger er i gang.

MUSIKVIDEO PREMIERE // Er der forskel på betændelse?
Molly Haslund har i forbindelse med sin performance under udstillingen iscenesat og produceret en musikvideo, hvor hun med sit band synger en brevkassetekst af Tomas Lagermand Lundme. Karsekostumerne, skeerne og quitaren sætter fut i kabinettet – der danses, hoppes, forstøves og headbanges.
Medvirkende: Marie Eline Hansen (ske & sang), Steffen Galster (mandola & sang), Sigrid Dyveke (ske), Molly Haslund (quitar & sang), Jeanette Land Schou (video) og Mads Ljungdahl (lyd).

Våbenhvile

Systemets lørdagsskole // Kunstens handlingsrum

lørdag d. 08/08 kl. 14:00 16:00
Læs mere

Med afsæt i udstillingen Våbenhvile, som er arrangeret i anledningen af 100 året for, at kvinder og andre minoriteters stemmeret blev indført i Danmark, indbyder Systemet til en kritisk diskussion om kampen for rettigheder med kunst og æstetik som våben. Denne lørdagsskole vil kredse om dette emne fra en aktivistisk, filosofisk og kunsthistorisk vinkel med tre oplæg, tilhørende skriveøvelser og åbne diskussioner. De tre oplæg bliver holdt af postdoc James Day, som vil diskutere æstetikken som modstandsform, kunstkritiker og skribent Jeppe Ugelvig, der vil beskrive en bevægelse i opfattelsen af, hvor samfundskritik i kunst kommer fra samt psykolog Kristian Kofod, der vil tale om metoden “æstetisk dokumentation” i sit arbejde i psykologien.

Lørdagsskolen Systemet er et symposium og grundkursus i modstandsformer for dig, som søger et fravær af styre, politisk uorden og forvirring. Der forventes ingen forudsætninger udover en interesse for at lære noget om dig selv, det system, du er en del af, og de muligheder, der findes for at anvende aktivisme i dag. Grundlaget for hvert kursus er et kompendium med udvalgte tekster og materiale, der bliver tilsendt ved tilmelding.

Arrangementet er organiseret af Anna og Esben Weile Kjær. Der er begrænsede pladser, tilmelding er derfor nødvendig: info@infinitescroll.dk

SPIN

Foredrag // To Put Oneself in Trouble and Stay With It

torsdag d. 06/08 kl. 18:00 20:00
Læs mere

Lea Porsager giver denne aften et indblik i sin kunstneriske praksis. Det bliver en spekulativ fabulation om det at sammenflette okkulte doktriner med andre tankeformer. Troen på ”staying with the trouble” – et citat fra den amerikanske feministiske tænker Donna Haraway – er central i Porsagers konceptuelle arbejde, hvor tankegods fra historiske spirituelle bevægelser udfordres og materialiseres i et spændingsfelt mellem alvor og ironi.

Våbenhvile

Reading // Seven Billion Perverts

torsdag d. 16/07 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Guattari Reading Circle præsenterer Seven Billion Perverts – en læsning som baserer sig på den kontroversielle og censurerede tolvte udgave af tidsskriftet Recherches, som Félix Guattari var grundlægger af og redaktør på. Den tolvte udgave af tidsskriftet havde titlen Trois Milliards de Pervers – Grande encyclopédie des homosexualités og blev udgivet i 1973. Til læsningen på Overgaden vil vi undersøge materialet i Trois Milliards de Pervers og yderligere læse de tekster, der findes omhandlende denne særlige udgave og derved forsøge at lade 1973 tale til og gå i kritisk dialog med Seven Billion Perverts i vores samtid.

Guattari Reading Circle er en læsegruppe, som fokuserer på tekster af den franske psykoterapeut, filosof og radikale aktivist Félix Guattari. Læsegruppen er fuldstændig åben for offentlig deltagelse. Læsegruppen er nomadisk og er organiseret omkring højtlæsning på stedet (uden forberedelse) og rejser gennem forskellige steder og institutionelle sammenhænge for at undersøge forholdet mellem de specifikke rum, selve det at læse i en gruppe og Félix Guattaris forfatterskab. Guattari Reading Circle er konceptualiseret og organiseret af billedkunstner Arendse Krabbe og billedkunstner og kurator Mathias Kryger.

 

 

SPIN

Foredrag // Intuition as a State of Grace

torsdag d. 25/06 kl. 17:00 18:30
Læs mere

I forbindelse med Lea Porsagers udstilling SPIN Φ holder Carl Abrahamsson et foredrag om esoterisk historie og de farverige gråzoner mellem kunst og esoterisme. Carl Abrahamsson er en svensk forfatter, filminstruktør og fotograf, der har skrevet udførligt om det esoteriske og kunst. Foredraget er på engelsk.

Våbenhvile

Boglancering // Sorte ord

fredag d. 19/06 kl. 14:00 16:00
Læs mere

Som del af udstillingen Våbenhvile – 100 års forestillinger vil skuespilleren Casper Sloth gentagne gange optræde som udstillingens kurator Tomas Lagermand Lundme. Denne fredag gæster han dog Overgaden som sig selv for at fejre udgivelsen af sin debutbog Sorte ord. Bogen er en samling af lyrik og prosa, der kredser om kærlighed, opløsning, destruktion og det at råbe så højt, at munden bliver fuld af sorte ord. Der vil være både oplæsning og et glas bobler.

Våbenhvile

Våbenhvile live – II

torsdag d. 18/06 kl. 18:00 20:00
Læs mere

PERFORMANCE // Brevkassen
Tomas Lagermand Lundme læser to spørgsmål og et svar fra Brevkassen.

PERFORMANCE // Kvinder synger
Molly Haslund folder sit værkbidrag fra udstillingen ud i sit Kabinet gennem opførelsen af en enkelt helt ny sang skrevet til en af Tomas Lagermand Lundmes brevkasse-tekster. Sangen spilles af et til lejligheden sammensat band bestående af Marie Eline Hansen, Steffen Galster og Sigrid Duveke Muraour. Molly Haslund spiller på en specialbygget ukulele, som er en del af udstillingen – skeer og karsekostumer vil desuden være i brug.

Herefter er der korsang, hvor to sange fra 1970-er sangbogen Kvinder synger af S. Østre’ læres og synges under ledelse af musiker og korleder Marie Eline Hansen og kor-assistent Molly Haslund. Alle uanset køn er meget velkomne til at være en del af koret, og det kræver absolut ingen forberedelse.

KONCERT // Jomi Massage
Denne aften afsluttes med en alternativ intimkoncert med en af dansk rocks støjpionere Jomi Massage.

Våbenhvile

Våbenhvile live – I

torsdag d. 11/06 kl. 18:00 20:00
Læs mere

PERFORMANCE // Forestillingen om mig selv som en anden – del 1
Vi har alle forestillinger om os selv som en anden. Det er udgangspunktet for denne monolog af Tomas Lagermand Lundme, der opføres af skuespiller Casper Sloth. Monologen kredser om, hvorvidt tingene var blevet noget helt, helt andet, hvis Tomas Lagermand Lundme ikke havde været sig selv, men fodboldspilleren Søren Lerby eller Steven Carrington fra Dollars. 42 års forestillinger er i gang.

PERFORMANCE // Brevkassen
Vi stiller alle spørgsmål om forskellen på mænd og kvinder. Vi har også alle svar på de spørgsmål. Brevkassen, der indgår iVåbenhvile – 100 års forestillinger, stiller nok lidt flere spørgsmål om kønnene, end man får svar. De svar, man får, er til gengæld aldrig så kønne, hvad man kan få at høre, når skuespiller Amira Jasmina Shalaby Jensen opfører en række spørgsmål og svar fra brevkassen.

FOREDRAG // Mor Jutta
Foredragsholderen Jutta Bojsen-Møller fortæller om sin oldemor Jutta Bojsen-Møller, der var formand for Dansk Kvindesamfund. Jutta Bojsen-Møller rejste landet rundt for at agitere for “lige Ret for Mand og Kvinde”, og hun blev meget naturligt et strålende midtpunkt i kvindernes valgretsoptog den 5. juni 1915, hvor 12.000 kvinder gik i optog gennem Københavns gader for at fejre, at de var blevet myndige medborgere.

Fernisering

Lea Porsager: Spin Φ & Våbenhvile – 100 års forestillinger

fredag d. 05/06 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Velkommen til åbningen af udstillingerne Spin Φ af Lea Porsager og gruppeudstillingen Våbenhvile – 100 års forestillinger.

POLEMIK#6

Debat // Kunstens “professionalisering”: Moderne grundvilkår eller nyliberal spændetrøje?

onsdag d. 13/05 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Overgaden POLEMIK er en serie af offentlige debatarrangementer, hvor inviterede gæster på uformel vis diskuterer vigtige problemstillinger og fænomener på kunstscenen. I 2015 vil POLEMIK fokusere på diskussioner og udfordringer i mødet mellem kunstnerne og kunstinstitutioner.

Den første debat i år sætter fokus på kunstnernes såkaldte “professionalisering”. Hvilken rolle spiller akademiseringen af de danske kunstakademier? Er kunstnernes evne til at netværke og kommunikere afgørende for, om de får succes? I så fald er dette ikke blot et forventeligt grundvilkår, som alle professioner er underlagt i dag? Eller er der en fare for, at professionaliseringen betyder en tilpasning til institutionelle strukturer i en grad, der skærer kanten af kunsten?

Aftenens gæster er:
Sanne Kofod Olsen, rektor for Det Kgl. Danske Kunstakademi; Christian Schmidt-Rasmussen, billedkunstner og tidligere medlem af Statens Kunstfonds Legatudvalg; Marianne Torp, førsteinspektør og seniorforsker ved Statens Museum for Kunst; Mikkel Carl, billedkunstner; Christina Wilson, selvstændig kunstkonsulent og tidligere gallerist. Moderator: Merete Jankowski, leder af Overgaden.

Forcefield Climber

Koncert // Uendelige toner

torsdag d. 07/05 kl. 18:00 20:00
Læs mere

Som del af udstillingen Forcefield Climber har Ferdinand Ahm Krag i samarbejde med Sune TB Nielsen konstrueret tre motoriserede klaverrammer, som spiller hver sin uendelige drone. 
Til daglig er instrumenterne dæmpet, men denne aften vil Lights People – bestående af Tobias R Kirstein, Toke Tietze Mortensen og Sune TB Nielsen – fjerne dæmpningen og spille en koncert på værket. Det bliver en intens fysisk oplevelse, hvor lyden formes og forstærkes af mødet med rummet og publikums kroppe.

Mann beißt Hund

Debat // Appel – Retssag U. 1999.177 V

torsdag d. 30/04 kl. 13:00 15:00
Læs mere

Som del af sin udstilling har Stine Marie Jacobsen inviteret teenagere fra forskellige uddannelsesinstitutioner til at gendømme en række virkelige retssager i en dertil indrettet retssal på Overgaden. I tre sessioner vil en advokat guide de unge gennem sagerne, og via diskussion og normal retssalsprocedure vil de nå frem til deres egen dom og straf. Retssagerne bliver dokumenteret og efterfølgende inkluderet i udstillingen, hvor man vil kunne læse retssagerne og deres nu to domsafgørelser. Arrangementerne er åbne for publikum.

Mann beißt Hund

Aftenskole // Systemet: et symposium og grundkursus i modstandsformer

onsdag d. 29/04 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Stine Marie Jacobsens udstilling bliver denne aften ramme for aftenskolen Systemet: et symposium og grundkursus i modstandsformer for dig, som søger fravær af et styre, politisk uorden og forvirring. Der forventes ingen forudsætninger udover en interesse for at lære noget om dig selv, det system, du er en del af, og de muligheder, der findes for at anvende aktivisme i dag. I løbet af aftenen vil vi blive undervist af advokat Marc Jørgensen, nyhedsredaktør på Modkraft Rune Eltard m.fl. Med udgangspunkt i tidligere eksempler vil vi efterfølgende forfatte et fælles vejledende skrift for, hvordan det er muligt at yde modstand i vores juridiske samtid. Grundlaget for kurset er et kompendium med udvalgte tekster og materiale, der bliver tilsendt ved tilmelding. Arrangementet er organiseret af Anna og Esben Weile Kjær. Der er begrænsede pladser, tilmelding er derfor nødvendig: info@infinitescroll.dk

Forcefield Climber

Foredrag // Terence McKennas psykedeliske antropologi

søndag d. 26/04 kl. 15:00 17:00
Læs mere

I forbindelse med Ferdinand Ahm Krags udstilling giver forfatter Karsten Wind Meyhoff en introduktion til den amerikanske filosof og psykonaut Terence McKenna, som er en af nyere psykedelisk kulturs mest markante personligheder. I oplægget vil Meyhoff komme ind på McKennas psykedeliske antropologi og etno-eksplorationer, herunder hans eksperimentelle praksis og konkrete investering af krop og ånd i udforskningen af traditionelle rusformer. Derudover gives et bud på, hvordan McKennas opdagelser og ideer kan udgøre en vibrerende horisont for fremtidens intellektuelle og kunstnere.

Mann beißt Hund

Debat // Appel – Retssag U. 2012.2328H

torsdag d. 23/04 kl. 13:00 15:00
Læs mere

Som del af sin udstilling har Stine Marie Jacobsen inviteret teenagere fra forskellige uddannelsesinstitutioner til at gendømme en række virkelige retssager i en dertil indrettet retssal på Overgaden. I tre sessioner vil en advokat guide de unge gennem sagerne, og via diskussion og normal retssalsprocedure vil de nå frem til deres egen dom og straf. Retssagerne bliver dokumenteret og efterfølgende inkluderet i udstillingen, hvor man vil kunne læse retssagerne og deres nu to domsafgørelser. Arrangementerne er åbne for publikum.

Mann beißt Hund

Debat // Appel – Retssag U. 1980.465 Ø

torsdag d. 16/04 kl. 13:00 15:00
Læs mere

Som del af sin udstilling har Stine Marie Jacobsen inviteret teenagere fra forskellige uddannelsesinstitutioner til at gendømme en række virkelige retssager i en dertil indrettet retssal på Overgaden. I tre sessioner vil en advokat guide de unge gennem sagerne, og via diskussion og normal retssalsprocedure vil de nå frem til deres egen dom og straf. Retssagerne bliver dokumenteret og efterfølgende inkluderet i udstillingen, hvor man vil kunne læse retssagerne og deres nu to domsafgørelser. Arrangementerne er åbne for publikum.


Omvisning // Ferdinand Ahm Krag og Stine Marie Jacobsen

søndag d. 12/04 kl. 14:00 15:00
Læs mere

Overgaden inviterer til omvisning i de aktuelle udstillinger Forcefield Climber af Ferdinand Ahm Krag og Mann beißt Hund af Stine Marie Jacobsen i selskab med kunstfaglig medarbejder Sarah Hansen. Efterfølgende serveres kaffe og kage.

Fernisering

Ferdinand Ahm Krag: Forcefield Climber & Stine Marie Jacobsen: Mann beißt Hund

fredag d. 27/03 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Velkommen til åbningen af udstillingerne Forcefield Climber af Ferdinand Ahm Krag og Mann beißt Hund af Stine Marie Jacobsen.

Between the Past and the Coming

Debat // Integrerede udsmykninger

torsdag d. 12/03 kl. 18:00 20:00
Læs mere

I forbindelse med Ruth Campaus aktuelle udstilling inviterer Overgaden til en paneldebat om integrerede udsmykninger. Panelet består af Ruth Campau selv, som vil fortælle om og vise eksempler på, hvordan hun har arbejdet med udsmykningsopgaver, arkitekt Jørgen Kreiner-Møller, som med udgangspunkt i egne erfaringer fortæller om, hvad man skal være opmærksom på, når man ønsker at integrere kunst og arkitektur, samt arkitekt Kjeld Vidum, der vil belyse temaet i et historisk perspektiv. Moderator: Camilla Hedegaard Møller.

A Staggering Territory

Performance // Fjende af menneskeheden – monolog for en drone

torsdag d. 05/03 kl. 18:00 19:00
Læs mere

Asbjørn Skous udstilling omdannes midlertidigt til en scenografi for et misantropisk robot-teater, der bliver opført af en Parrot AR Drone 2.0. Teaterstykket omhandler et posthumant landskab, over hvilket en pilotløs smart drone svæver som en ubønhørlig metallisk rovfugl. Den leder efter menneskelige ansigter blandt arkitekturen. Dette er dens primære objektiv. Det totale fravær af mennesker får dronens programmering til at danne nye og uforudsete kredsløb, og gennem dens hakkende, algoritmiske tankebaner dannes stumper af en fortælling om en katastrofal fremtid, og hvad der muligvis er gået forud for denne. Teaterstykket er opført og produceret i samarbejde mellem Asbjørn Skou (manuskript), Jacob Sikker Remin (Drone-pilot og teknik) samt Krister Moltzen & Tim Hinman (optagelser og lyd). Arrangementet finder sted på engelsk.

A Staggering Territory

Foredrag // Carsten Thau: Boligen, bosætningen og det uhyggelige

torsdag d. 26/02 kl. 18:00 19:00
Læs mere

Arkitekt Carsten Thau vil denne aften holde et foredrag med afsæt i Asbjørn Skous udstilling. Foredraget gennemgår ved hjælp af billeder fænomener som beboelse og sporsætning, klaustrofobi, boligen som tidsmåler, skygger og horror vacui, hermetisk indelukkethed, fraværsmetafysik, det ruinøse og konstruktion og destruktion i deres indbyrdes relationer. Dette er udvalgte overskrifter i et foredrag, der primært bygger på eksempler fra arkitektur og billedkunst.


Omvisning // Ruth Campau og Asbjørn Skou

søndag d. 22/02 kl. 14:00 15:00
Læs mere

Overgaden inviterer til omvisning i de aktuelle udstillinger Between the Past and the Coming af Ruth Campau og A Staggering Territory af Asbjørn Skou i selskab med kunstfaglig medarbejder Sarah Hansen. Efterfølgende serveres kaffe og kage.

Overgaden Projekt

Debat // Når kunsten er ude at gå – kritikken og de sociale praksisser

torsdag d. 19/02 kl. 18:00 20:00
Læs mere

Kunstens sociale praksisser og aktører har siden 90’ernes fokus på det sociale sat en dagsorden i billedkunsten. Disse aktører indtager i dag en særlig position i kunstfeltet, hvor samfundets strukturelle kræfter og mekanismer tages under behandling og udfordres af nye værkformer, modeller, handlings- og tankemønstre, hvor dialog, deltagelse og medejerskab er grundstenene. Men hvor står kritikken i dag, og hvordan udarbejdes og formuleres de kriterier, som denne form for kunstproduktion måles på?

AICA inviterer til åbent debatarrangement med et panel bestående af billedkunstner Kenneth A. Balfelt, redaktør og kurator Matthias Hvass Borello, kunstrådgiver Ulrikke Neergaard og som moderator Line Rosenvinge, AICA-bestyrelsesmedlem.

Between the Past and the Coming

Talk // Ruth Campau

torsdag d. 12/02 kl. 18:00 19:00
Læs mere

På udstillingen Between the Past and the Coming gør Ruth Campau status over sin mangeårige udforskning af maleriet i et udvidet felt. Denne aften kan man få et dybere indblik i tankerne bag udstillingen, når Overgaden byder velkommen til artist talk med Campau.

A Staggering Territory

Walk’n’Talk // Ustabile rum

torsdag d. 05/02 kl. 18:00 19:30
Læs mere

Denne aften inviterer Asbjørn Skou på en walk-through gennem sin udstilling i selskab med billedkunstner Søren Thilo Funder. Asbjørn Skou og Søren Thilo Funder har længe haft en tæt dialog omkring deres individuelle arbejder samt alskens besynderlige fænomener, der berører og til tider blot strejfer Asbjørn Skous visuelle og tematiske univers.

Fernisering

Ruth Campau: Between the Past and the Coming & Asbjørn Skou: A Staggering Territory

fredag d. 23/01 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Velkommen til fernisering på udstillingerne Between the Past and the Coming af Ruth Campau og A Staggering Territory af Asbjørn Skou.

REVISIT

Finissage & koncert

søndag d. 11/01 kl. 15:00 17:00
Læs mere

Som afrunding på udstillingen REVISIT: Musikerne maler, malerne musicerer og digterne holder kæft opfører Anders Mathiasen et værk for sit mekaniske instrument polymonochord. Dernæst præsenterer det metamusikalske tekstorkester T/S STERNDOLPH deres første plade, Aktionspotentiale, og sidst, men ikke mindst spiller Ragnhild May på sit værk Organon.

REVISIT

1989-2014: At genbesøge Musikerne maler, malerne musicerer og digterne holder kæft

lørdag d. 10/01 kl. 13:00 søndag d. 11/01 kl. 15:00
Læs mere

I forbindelse med REVISIT: Musikerne maler, malerne musicerer og digterne holder kæft inviterer Overgaden til et todages seminar, der byder på indlæg af flere af udstillingens oprindelige deltagere og sætter fokus på udviklingen på den danske samtidskunstscene fra 1989 til i dag, samt på hvordan opfattelsen af amatørisme og tværmedialitet i billedkunsten har ændret sig.
Lørdag kl. 13-17 og Søndag kl. 13-15

AGIT FLIGHT

Performance // AGIT MEM

torsdag d. 08/01 kl. 18:00 19:30
Læs mere

Som ramme for sin udstilling har Yvette Brackman i samarbejde med forfatterne Gitte Broeng og Suzi Tucker skrevet et teaterstykke. Teksten er en genskrivning af kunstnerens familiehistorie og er løst baseret på den futuristiske opera Sejr over solen fra 1913. Denne aften vil stykket for anden og sidste gang blive opført, og flere af de udstillede værker vil i denne forbindelse blive bragt til live og indgå som rekvisitter i performancen.


Terapi // Familiekonstellationer

mandag d. 05/01 kl. 15:00 18:00
Læs mere

I forbindelse med Yvette Brackmans udstilling tilbyder Overgaden mulighed for at stifte bekendtskab med metoden ‘familiekonstellation’. Når man oplever traumer, smerter eller sorg kan det stamme fra tidligere generationer og under en familiekonstellation kan man opdage om symptomer er ens egne eller om de er nedarvede. Som terapiform er familiekonstellation anerkendt på verdensplan for hurtigt at afdække og synliggøre udfordringer i familier og andre i relationer – udfordringer, som det ellers kan tage måneder eller år for os at få øjnene op for. Familiekonstellationerne varetages af psykoterapeut Kristina van Kampen og finder sted udenfor åbningstid fem mandage i løbet af udstillingsperioden. Det er som altid gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig: yvette.brackman@gmail.com.

REVISIT

Oplæsningsperformance

torsdag d. 18/12 kl. 17:00 19:00
Læs mere

Som del af udstillingen REVISIT: Musikerne maler, malerne musicerer og digterne holder kæft opfører Ida Marie Hede med kor den flerstemmige oplæsningsperformance Inferno Sang. Herefter læser Amalie Smith fra sin bog Marble, og slutteligt læser Anne Mette Schultz, i dialog med værket Selveste A?, højt fra Instituttet for Anvendt Tale.


Terapi // Familiekonstellationer

mandag d. 08/12 kl. 15:00 18:00
Læs mere

I forbindelse med Yvette Brackmans udstilling tilbyder Overgaden mulighed for at stifte bekendtskab med metoden ‘familiekonstellation’. Når man oplever traumer, smerter eller sorg kan det stamme fra tidligere generationer og under en familiekonstellation kan man opdage om symptomer er ens egne eller om de er nedarvede. Som terapiform er familiekonstellation anerkendt på verdensplan for hurtigt at afdække og synliggøre udfordringer i familier og andre i relationer – udfordringer, som det ellers kan tage måneder eller år for os at få øjnene op for. Familiekonstellationerne varetages af psykoterapeut Kristina van Kampen og finder sted udenfor åbningstid fem mandage i løbet af udstillingsperioden. Det er som altid gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig: yvette.brackman@gmail.com.

AGIT FLIGHT

Performance // AGIT MEM

torsdag d. 04/12 kl. 18:00 19:30
Læs mere

Som ramme for sin udstilling har Yvette Brackman i samarbejde med forfatterne Gitte Broeng og Suzi Tucker skrevet et teaterstykke. Teksten er en genskrivning af kunstnerens familiehistorie og er løst baseret på den futuristiske opera Sejr over solen (1913). I løbet af udstillingsperioden vil stykket blive opført to gange, og flere af de udstillede værker vil i denne forbindelse blive bragt til live og indgå som rekvisitter i performancen.


Debat // Re-staging the past

onsdag d. 03/12 kl. 19:00 20:30
Læs mere

I anledning af Yvette Brackmans udstilling inviterer Overgaden til paneldebat om æstetiske strategier for erindringsbearbejdelse. I selskab med Jacob Lund, lektor i æstetik og kultur fra Aarhus Universitet, Morten Thing, kulturhistoriker og essayist, samt Mathias Danbolt, kunsthistoriker og teoretiker, vil det blive diskuteret, hvordan man som individ og samfund kan anvende kunsten til at forholde sig til og udfri sig fra fortiden.


Terapi // Familiekonstellationer

mandag d. 01/12 kl. 15:00 18:00
Læs mere

I forbindelse med Yvette Brackmans udstilling tilbyder Overgaden mulighed for at stifte bekendtskab med metoden ‘familiekonstellation’. Når man oplever traumer, smerter eller sorg kan det stamme fra tidligere generationer og under en familiekonstellation kan man opdage om symptomer er ens egne eller om de er nedarvede. Som terapiform er familiekonstellation anerkendt på verdensplan for hurtigt at afdække og synliggøre udfordringer i familier og andre i relationer – udfordringer, som det ellers kan tage måneder eller år for os at få øjnene op for. Familiekonstellationerne varetages af psykoterapeut Kristina van Kampen og finder sted udenfor åbningstid fem mandage i løbet af udstillingsperioden. Det er som altid gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig: yvette.brackman@gmail.com

REVISIT

Performance // LUX AETERNA. Et mysteriespil

lørdag d. 29/11 kl. 12:00 00:00
Læs mere

Lux Aeterna er et lydværk, en opstilling og en 12 timers action af Vagn E. Olsson og Daniel Bøtcher. En kakafoni der indeholder begær, stræben, afmagt og vold, en tuden af verden og en påkaldelse af det andet. Spillet sakser frit fra kulturhistorien; van Eyck, ulven og de tre små grise, popart, noise og mindfullness, mens det samtidig blotter det sociale og mentales postkatastrofiske tilstand. Lux Aeterna består af fire timers opbygning, fire timers manen og påkaldelse og fire timers magnetisk storm.


Terapi // Familiekonstellationer

mandag d. 24/11 kl. 15:00 18:00
Læs mere

I forbindelse med Yvette Brackmans udstilling tilbyder Overgaden mulighed for at stifte bekendtskab med metoden ‘familiekonstellation’. Når man oplever traumer, smerter eller sorg kan det stamme fra tidligere generationer og under en familiekonstellation kan man opdage om symptomer er ens egne eller om de er nedarvede. Som terapiform er familiekonstellation anerkendt på verdensplan for hurtigt at afdække og synliggøre udfordringer i familier og andre i relationer – udfordringer, som det ellers kan tage måneder eller år for os at få øjnene op for. Familiekonstellationerne varetages af psykoterapeut Kristina van Kampen og finder sted udenfor åbningstid fem mandage i løbet af udstillingsperioden. Det er som altid gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig: yvette.brackman@gmail.com.


Terapi // Familiekonstellationer

mandag d. 17/11 kl. 15:00 18:00
Læs mere

I forbindelse med Yvette Brackmans udstilling tilbyder Overgaden mulighed for at stifte bekendtskab med metoden ‘familiekonstellation’. Når man oplever traumer, smerter eller sorg kan det stamme fra tidligere generationer og under en familiekonstellation kan man opdage om symptomer er ens egne eller om de er nedarvede. Som terapiform er familiekonstellation anerkendt på verdensplan for hurtigt at afdække og synliggøre udfordringer i familier og andre i relationer – udfordringer, som det ellers kan tage måneder eller år for os at få øjnene op for. Familiekonstellationerne varetages af psykoterapeut Kristina van Kampen og finder sted udenfor åbningstid fem mandage i løbet af udstillingsperioden. Det er som altid gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig: ls@overgaden.org

Fernisering

Yvette Brackman: AGIT FLIGHT & REVISIT: Musikerne maler, malerne musicerer og digterne holder kæft

fredag d. 14/11 kl. 17:00 21:00
Læs mere

Velkommen til fernisering på Yvette Brackmans soloudstilling AGIT FLIGHT, samt på gruppeudstillingen Musikerne maler, malerne musicerer og digterne holder kæft. Ved ferniseringen vil der være performances af Felia Gram-Hanssen med danser Tora Balslev, Kristian Poulsen (Spost), Michael Mørkholt og Claus Haxholm.

POLEMIK#5

Kunsthaller & fusioner

torsdag d. 06/11 kl. 17:00 19:00
Læs mere

Overgaden inviterer i samarbejde med Foreningen af Kunsthaller i Danmark til en debataften med fokus på de adskillige kunsthalsfusioner, som finder sted i disse år. Sammen med et panel af aktører på feltet diskuterer vi potentialer og konsekvenser, fordele og ulemper ved sammenlægninger af kunstinstitutioner. Ensrettes den kunstneriske profil, når institutionerne bliver færre? Højnes professionalismen eller mindskes ekspertisen? Hvordan opleves sammenlægningerne af ansatte og publikum?  Stiger besøgstallene? Og sidst med ikke mindst – spares der penge? Vær med når kulturborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen, direktør for Brandts, Mads Damsbo, forsker i økonomi på CBS, Christian Rix-Nielsen og udstillingsleder på Viborg Kunsthal, Helene Nyborg Bay, giver deres syn på de aktuelle kunsthalsfusioner. Aftenens moderator er Merete Jankowski.
Denne aften serveres der gazpacho til de fusionsoptimistiske gæster og blandet frugt til de mere forbeholdne.

Overgaden LECTURES

Art + Science – Towards a Third Culture?

fredag d. 24/10 kl. 10:00 lørdag d. 25/10 kl. 18:00
Læs mere

Kunst og videnskab er traditionelt blevet betragtet som to væsensforskellige erkendelsesformer og discipliner, men gennem en årrække har man både i en dansk og international kontekst kunnet spore en øget interesse for at bringe dem sammen. Nye teknovidenskabelige landvindinger inden for fx biokemi, partikelfysisk og genforskning har ændret vores verdensbillede markant, og flere og flere kunstnere er på forskellig vis begyndt at arbejde med videnskabelige undersøgelsesfelter, teknologier og metoder i værker, der går under termen ‘sci-art’, og som ofte bliver til i samarbejde med videnskabsfolk.

Parallelt hermed er de videnskabelige institutioner begyndt at vende blikket mod forskningsprocessens kreative aspekter og en bredere formidling af forskningsresultater. Dette har bl.a. medført en ny åbenhed over for en dialog med kunstnere og deres ofte mere eksperimenterende metodik samt evne til at repræsentere komplekse sammenhænge. Men til trods for formaliserede residency-programmer, økonomisk opbakning og utallige samarbejds- og udstillingsprojekter, er det stadig uklart, på hvilke måder og præmisser – hvis overhovedet – kunst og videnskab kan siges at krydsbefrugte hinanden i dag.

Hvilke strukturelle og metodiske ligheder og forskelle kendetegner de to discipliner? Hvorfor er en udveksling mellem dem relevant netop nu? Er der tale om en ligeværdig dialog? Og hvilken rolle spiller økonomi og funding, i hvad skeptiske røster ville kalde et umage ægteskab? Spørgsmål som disse udgør omdrejningspunktet for konferencen og vil blive belyst i løbet af de to dage gennem en række oplæg og debatter af førende repræsentanter inden for feltet samt eksempler på konkrete erfaringer og resultater af samarbejdsprojekter mellem kunstnere og videnskabsfolk.

Konferenceserien er arrangeret af Overgadens kurator Anna Holm og modereres i 2014 af lektor i mediekunst ved Aalborg Universitet Morten Søndergaard.

Konferencen foregår på engelsk og er åben for alle. Tilmelding er ikke nødvendig.

Program

Fredag d. 24. oktober

10-10.30
Introduktion ved Anna Holm og Morten Søndergaard

10.30-11.30
Susann Wintsch: The Science Is the Bit We Always Hang On To

11.30-12.30
Ernst Peter Fischer: Creations of the Mind – A Romantic View of the Sciences

12.30-13.30
Frokost

13.30-13.45pm
Roger Malina: Creating New Forms of Collaborations Between the Arts and Sciences

13.45-14.45pm
Jean-Marc Lévy-Leblond: Science and Art – Brief Encounters

14.45-15
Kaffepause

15-16
Heather Barnett: The (Dis)Comfort Zone: Creative Conflicts and Meaningful Misunderstandings in Art and Science

16-17
Irène Hediger: Re-Composing Art and Science. Artists-in-labs’ Immersive Encounters

17-18
Paneldiskussion

Lørdag d. 25. oktober

10-10.15
Introduktion ved Morten Søndergaard

10.15-11.15
Ljiljana Fruk: From Colour to Super-Resolution Microscopes: Seeing the Invisible

11.15-12.15
Mette Høst: Art and Physics

12.15-13.15
Frokost

13.15-14.15
Geert Mul: The Ana-logic Database

14.15-15.15
Thomas Söderqvist: Art-Science Interaction from the Perspective of the Sci-Tech-Med Museum

15.15-15.30
Kaffepause

15.30-16.30
Ryszard W. Kluszczyński: Conversation between Art and Science – A Philosophical and Curatorial Perspective

16.30-17.30
Paneldiskussion

 

Overgaden LECTURES er støttet af Bikubenfonden.


Performance // Oplæsning, lyd, billeder og oratorium

tirsdag d. 14/10 kl. 17:00 19:00
Læs mere

Andet arrangement, som afholdes i forbindelse med The Psychozoic Era, lægger et performativ snit på det antropocæne og byder bl.a. på tværmediale eksperimenter samt en syngende refleksion over finanskrisen.

Program:

Kl. 19-20
Arktisk kommando – en tværmedial nedsmeltning i ord, krop og billede
Digteren Theis Ørntoft læser op af en ny tekst, akkompagneret af dyreblivelser og interplanetariske udfald ved skuespiller Morten Burian og billedkunstner Ferdinand Ahm Krag samt lyd af Kasper Vang.

Kl. 20-21
HVA’ NU? – et FinanskriseOratorie om dagen derpå

Vi gennemlever ikke bare én, men mange kriser: finanskrise, klimakrise, gældskrise, demokratikrise. Er vi på vej ud af finanskrisen og kan lægge det hele bag os? Er vi blevet klogere? Hvad har vi lært? Åbner krisen for nye muligheder? Og har vi egentlig lært nok om, hvad der gik forud for krisen? Desuden er det et faktum, at menneskeheden er blevet en planetforandrende kraft. Men er vi overhovedet i stand til at forvalte ansvaret som “en planetforandrende kraft”? Disse spørgsmål og mange andre er blandt motivationerne for, at Elverhøjkoret kaster sig ud i at synge og performe om Finanskrisen og menneskers ageren i økonomi, finansmarkederne, værdi og moral.

Idé: Kristian Husted og Julie Smed Jensen
Dramatiker: Kristian Husted
Komponist: Peter Bruun
Billedkunst: Ferdinand Ahm Krag
Oratorieform og iscenesættelse: Julie Smed Jensen


Filmprogram

lørdag d. 11/10 kl. 13:00 søndag d. 19/10 kl. 17:00
Læs mere

Klimaforandringer og andre markante miljøændringer har fundet sted mange gange før i Jordens historie. Men for første gang har én enkelt art været den drivende kraft bag et epokegørende skift, og ifølge den geologiske videnskab er vi indtrådt i ny tidsalder kaldet ”Antropocæn”.

Som del af projektet har Ferdinand Ahm Krag sammensat et filmprogram, som både består af dokumentar- og kunstfilm. Med temaer som radioaktivt affald, klimaforandringer, forurening, urbanisering, artificielle planetoverflader og menneskeskabte landskaber afsøger filmene forskellige aspekter af den antropocæne tidsalder.

Desuden består projektet af et seminar lørdag d. 11/10 kl. 13-17 og en performanceaften Tirsdag d. 14/10 kl. 19-21

Filmprogrammet kan ses hver dag i perioden.

 

Program:

Michael Madsen: Into Eternity, 2010. 75:46 min.

Ferdinand Ahm Krag: Rogue Planet, 2013. 3:27 min.

Per Kirkeby: Geologi – er det egentlig videnskab, 1980. 41 min.

Lea Porsager: Soil Solarization, 2014. 22:22 min.

Nikolaj Recke: Mono Lake Revisited, 2014. 14:45 min.

Andreas Dalsgaard: ReDane, 2014. 12:19 min.

Andreas Dalsgaard: The Human Scale, 2012. 76:48 min.


Seminar // Antropocæne perspektiver

lørdag d. 11/10 kl. 13:00 17:00
Læs mere

Som del af projektet The Psychozoic Era afholdes denne eftermiddag et seminar, der med fokus på æstetiske billedverdner kaster lys over livet i den antropocæne tidsalder. Seminaret er arrangeret af Ferdinand Ahm Krag og modereres af aktionsforsker Aslak Aamot Kjærulff.

Program:

Kl. 13.15-14
Torsten Bøgh Thomsen: Antropocæne æstetikker

Kl. 14-14.30
Kristoffer Akselbo: Supermoon – a journalistic graphic novel

Kl. 14.30-14.45
Kaffepause

Kl. 14.45-15.30
Andreas Dalsgaard: The Human Scale

Kl. 15.30-16.15
Jacob Lillemose & Nikolaj Recke: En psykoanalyse af Robert Smithsons fascination af den ikke-menneskelige tid …

Kl. 16.15-17
Paneldebat

Kulturnat

Ansigtsmaling for voksne

fredag d. 10/10 kl. 19:00 22:00
Læs mere
Som en både kritisk og humoristisk kommentar til kunstmarkedets værdisætning af kunsten tilbyder billedkunstnerne Anna Fro Vodder, Kathrine Ærtebjerg og Christian Schmidt-Rasmussen ansigtsmaling for voksne. Under aftenens arrangement får kulturnattens gæster mulighed for et utraditionelt møde med en kunstner på arbejde, samt at få et unikt, men også flygtigt, kunstværk med sig hjem.

Kulturnatten på Overgaden er arrangeret af Liveart.dk, som primært arbejder med performativ kunst og med at inddrage publikum i en kritisk diskurs om kunsten. Liveart.dk står bl.a. for “Samtalekøkkenet” samt internationale festivaler og symposier om ny kunstkritik.

Dr. Topic

Talk // Henrik Holm: Arkivfeber

torsdag d. 25/09 kl. 18:30 20:00
Læs mere

Museumsinspektør og forsker på Statens Museum for Kunst, Henrik Holm, hugger en krog i Christian Vinds udstilling Dr. Topic. Under denne aftens foredrag folder han arkivet ud på kunstens og historiens dissektionsbord for at se, hvorfor og hvordan arkiv og feber hænger sammen. Uden feber og arkiver er der ingen læge, ingen kunst, ingen kunstner, ingen kunsthistorie. Uden dødsdrift, orden, idiosynkrasier og vold er der ingen arkiver. Derfra, og imod, arkivet bliver der vogtet. I det stille. For en god ordens skyld. For evigheden. For spøgelser. Med skiftende grader af feber.

Overgaden Projekt

Talk // Søssa Jørgensen og Geir Tore Holm

torsdag d. 18/09 kl. 17:00 18:30
Læs mere

I forbindelse med deres residency-ophold på Astrid Noacks Atelier gæster billedkunstnerne Søssa Jørgensen og Geir Tore Holm Overgaden. Denne aften vil de fortælle om deres praksis, der ofte tager udgangspunkt i etableringen af stedsspecifikke dialogiske rum – en praksis, der begyndte at tage form, da de i 1993 åbnede udstillingsstedet Balkong i deres eget hjem i Trondheim. Ti år senere startede de Sørfinnetset skole/ the nord land i Nordnorge, der fokuserer på udnyttelse af naturen, økologi, udveksling af viden og småskalaarkitektur. Jørgensen og Holms arbejde spænder i øvrigt over video, fotografi, skulptur, lydkunst og installation. Mere info: www.astrid-noack.dk

Coming From

Artist talk // Lone Høyer Hansen og Tomas Lagermand Lundme

torsdag d. 11/09 kl. 17:00 19:00
Læs mere

På det sidste arrangement i talk-serien, der ledsager Coming From, kan man få et indblik i, hvad der inspirerer Lone Høyer Hansen og Tomas Lagermand Lundme, og hvordan deres udstillede materiale har haft indflydelse på deres respektive praksisser.

Overgaden Projekt

Not Festival: The Pop Up Queer´s Shelter 2

tirsdag d. 09/09 kl. 19:00 22:00
Læs mere

Not Festival inviterer til en aften med performances, der alle omhandler det anderledes, det underlige, det ukonventionelle, det uforklarlige og det fremmede. Aftenen vil bestå af en Skype lecture performance af amerikanske Annie Sprinkle, en live performance af Xiri Tara Noir og Sarah Armstrong samt en surprice performance. The Pop Up Queer´s Shelter 2 er et arrangement under den tilbagevendende begivenhed Not Festival: Third Class Citizen og er organiseret af Statens Scenekunstskole i samarbejde med koreograf og performer Luis Lara Malvacias.

Coming From

Artist talk // Christian Schmidt-Rasmussen

søndag d. 07/09 kl. 14:00 15:00
Læs mere

Denne eftermiddag vil Christian Schmidt-Rasmussen udfolde sit bidrag til udstillingen Coming From og fortælle om sine inspirationskilder.

POLEMIK #4

Debat // Har kunstinstitutioner et socialt ansvar?

torsdag d. 04/09 kl. 17:00 20:00
Læs mere

POLEMIK er en serie af offentlige debatter arrangeret af Overgaden, som i løbet af 2014 sætter fokus på en række spørgsmål og problematikker, som er aktuelle for de danske samtidskunstinstitutioner. Det kommende arrangement tematiserer kunstinstitutionernes sociale ansvar og vil sætte fokus på deres engagement i samfundsudviklingen. Arrangementet er relevant i relation til den stigende politiske forventning, som mange institutioner oplever om social orientering. Dette kommer fx til udtryk i forskelligartede ønsker om, at kunstinstitutionerne skal spille en rolle i forhold til inklusion af minoriteter, være katalysator for vækst i lokalsamfundet, bidrage til udvikling af belastede boligområder eller levere et righoldigt program af formidlingstiltag til en mangfoldighed af politisk definerede målgrupper. Vær med, når erhvervsleder Stine Bosse, undervisningsleder på Nikolaj Kunsthal Hilde Østergaard og kunstner Kenneth Balfelt giver deres perspektiver på emnet. Moderator: Merete Jankowski, leder af Overgaden.

Coming From

Artist talk // Gudrun Hasle

onsdag d. 03/09 kl. 18:00 19:00
Læs mere

I forbindelse med udstillingsprojektet Coming From, hvor 35 danske kunstnere viser, hvad der har inspireret deres kunstneriske praksis, afholdes en serie af talks, hvor kunstnerne med udgangspunkt i det materiale, der vises på udstillingen, fortæller om deres inspirationskilder. Første kunstner i rækken er Gudrun Hasle. Arrangementerne afholdes i forbindelse med Copenhagen Art Week og i samarbejde med DR Kulturpartnerne.

Dr. Topic

Artist talk // Christian Vind

søndag d. 31/08 kl. 14:00 15:00
Læs mere

På udstillingen Dr. Topic giver Christian Vind nyt liv til et vidtforgrenet arsenal af billeder, arkæologiske genstande samt ting fra vores hverdag, og som i en journal eller sagsmappe trækker værkerne tråde mellem fortid og nutid, mellem personlige historier og kulturhistorisk materiale. Denne eftermiddag kan man få et dybere indblik i tankerne bag udstillingen, når Overgaden byder velkommen til artist talk med Vind.


Debat // Hvordan kan kunst anvendes til at løse samfundsmæssige problemer?

torsdag d. 28/08 kl. 17:00 20:00
Læs mere

ARD generalforsamling kl. 17-18 (åben for alle)
Debat og musik kl. 18-20

Foreningen ARD (Art Research Dialogue/www.a-r-d.org) inviterer til faglig debat, musik, billig mad og torsdagsøl på Overgaden. ARD har igennem 10 år involveret socialt udsatte i projekter i både ind- og udland, der alle har haft til formål at udvikle brugernes livssituation. Denne aften præsenterer foreningen forskellige arbejdsmetoder, som er opstået og udviklet i forbindelse med de specifikke projekter, og lægger op til debat om, hvordan kunst kan bruges som platform og metode til at løse samfundsmæssige problemer.

Oplæg:

Rehabilitering af fængslede i Agadez, Niger ved Kenneth A. Balfelt, om erfaringerne med at tilbyde fængslede videreuddannelse og nye færdigheder.

Visit Tingbjerg ved kurator Matthias Hvass Borello, om kunstfestivalen i den berømte og berygtede bydel Tingbjerg.

Folkets Park ved bysociolog Simon Mertner Vind, om arbejdet med at udvikle og forbedre en park, der benyttes af så forskellige og til tider konfliktende brugere som hjemløse afrikanere og rumænere, unge mænd, aktivister, børnefamilier og mange, mange flere.

Musikalske indslag: Nikolaj Zeuthen (Skammens Vogn)

Fernisering

Christian Vind: Dr. Topic og gruppeudstillingen Coming From

fredag d. 22/08 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Overgaden byder velkommen til åbningen af udstillingerne Dr. Topic af Christian Vind og Coming From, der har deltagelse af 30 danske kunstnere.

Bocca Baciata

Finissage og bogreception

søndag d. 10/08 kl. 15:00 17:00
Læs mere

Som afrunding på sin udstilling udgiver Alexander Tovborg et katalog. Denne eftermiddag fejrer vi udgivelsen med et glas samt tarotoplæg af Toke Lykkeberg.

˄Ɣ ƪǷ

Reception og koncert

torsdag d. 07/08 kl. 18:00 20:00
Læs mere

Denne aften udgiver Rasmus Rosengaard og Marie Søndergaard Lolk et fælles katalog, og vi fejrer udgivelsen med en reception, der også byder på en koncert af musikeren Tobias Kirstein, som kombinerer drone og lydcollage.

Bocca Baciata

Talk // Mytens natur

torsdag d. 26/06 kl. 18:00 19:00
Læs mere

I Alexander Tovborgs udstilling Bocca Baciata spiller myter en helt central rolle. Denne aften dykker vi dybere ned i mytebegrebet, når Tovborg og Pia Skogemann, som er cand.mag i Religionshistorie og privatpraktiserende jungiansk analytiker, fra hvert deres perspektiv vil diskutere mytedannelsens natur og mekanismer.

Fernisering

Alexander Tovborg: Bocca Baciata & Marie Søndergaard Lolk og Rasmus Rosengaard: ˄Ɣ ƪǷ

onsdag d. 25/06 kl. 17:00 fredag d. 06/06 kl. 20:00
Læs mere

Velkommen til åbningen af udstillingerne ˄Ɣ ƪǷ af Marie Søndergaard Lolk og Rasmus Rosengaard og Bocca Baciata af Alexander Tovborg.

Overgaden Projekt

Performance // Acción Gorila

torsdag d. 19/06 kl. 17:00 20:00
Læs mere

Sara Gebran og Mathias Kryger introducerer under navnet ACCIÓN GORILA, en serie begivenheder hvor praktikere indenfor dansens felt og performancekunsten møder forskere fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og Statens Scenekunstskole. Projektet udfoldes i samarbejde med besøgende, internationale undervisere og foredragsholdere på ovennævnte skoler og præsenterer værker og aktuelt forskningsmateriale til et publikum uden for uddannelsesinstitutionen for dermed at muliggøre dialog med lokale kunstnere og studerende.

POLEMIK#3

At inddrage publikum i samtidskunsten – fra gæst til deltager

onsdag d. 18/06 kl. 17:00 20:00
Læs mere

POLEMIK er en serie af offentlige debatter arrangeret af Overgaden, som i løbet af foråret sætter fokus på en række spørgsmål og problematikker, som er aktuelle for de danske kunstinstitutioner, der har samtidskunsten i fokus.

Dette arrangement sætter scenen for en kritisk debat om, hvad der sker, når publikum går fra at være passive gæster til at være aktive deltagere og medskabere på kunstinstitu-tionerne. Som eksempler på denne tendens kan nævnes tilgængelige IPads i udstillingerne, hvor publikum kan uploade deres egne anmeldelser af det, de ser, samt et øget fokus på værker, hvor fysisk deltagelse er afgørende for tilblivelsen af den udstillede kunst. Men hvad handler det egentlig om – og hvilken indflydelse har denne udvikling på kunstens institutioner?

Vær med, når Leslie Ann Schmidt, publikums- og formidlingschef på Brandts; Isabel Berglund, tekstil- og installationskunstner; Torben Sangild, kulturskribent og anmelder, og Hanne Strager, udstillings- og formidlingschef ved Statens Naturhistoriske Museum, giver deres perspektiver på publikumsinvolvering.

Overgaden Projekt

Symposium // Critics & Cocktails

fredag d. 13/06 kl. 17:00 søndag d. 15/06 kl. 17:00
Læs mere
En weekend i og om krydsfeltet mellem Live Art, Art Writing og kunstkritik. Deltagerne undersøger og afprøver forskellige tilgange til feltet mellem skrift, krop og kunst; hvordan man kan bruge skriften som mål og middel i en interaktion med kunsten. Alt foregår på engelsk.
Symposiet består i oplæg af engelske og danske forfattere og kulturjournalister, workshops ved de samme navne, performances lørdag aften, samt frokost og aftensmad. Alt er gratis, men deltagelse lørdag (11-21) og søndag (11-17) kræver forhåndstilmelding på info@liveart.dk.
Fredag 13.juni fra 17-19 er en åben reception for alle. Mary Paterson (UK) giver en introduktion til symposiet efterfulgt af en performance, NOTA, af Open Dialogues.
Imens serverer Friis Familien kunstneriske cocktails baseret på bogen Artists’ Cocktails, by Ryan Gander.
Tilmelding på: info@liveart.dk
Læs mere på www.liveart.dk/kritik/index.html

˄Ɣ ƪǷ

Talk // Kunst og materialitet

torsdag d. 12/06 kl. 19:00 20:00
Læs mere

Et fokus på proces, materialitet og rum er fælles for Marie Søndergaard Lolk og Rasmus Rosengaards arbejde, og i anledning af deres udstilling gæster kunstneren Nils Erik Gjerdevik og Ditte Vilstrup Holm, mag. art. i kunsthistorie og PhD studerende ved CBS, Overgaden og fortæller om kunst og materialitet.


Omvisning

søndag d. 18/05 kl. 15:00 16:00
Læs mere

Overgaden inviterer til omvisning i de aktuelle udstillinger i selskab med kunstfaglig medarbejder Nina Wöhlk. Efterfølgende serverer vi kaffe og kage.

Overgaden Projekt

Konference // Artist Run

lørdag d. 10/05 kl. 10:00 søndag d. 11/05 kl. 18:00
Læs mere

Artist Run er en international festival bestående af udstillinger på 17 kunstnerdrevne udstillingssteder, samt en konference på Overgaden – Institut for Samtidskunst. Over weekenden vil der på konferencen diskuteres, hvilken rolle kunstnerdrevne udstillingssteder spiller på samtidskunstscenen samt hvilke faktorer, der har indflydelse på, at de storblomstrer for tiden. De danske og internationale kunstnerdrevne udstillingssteder vil præsentere deres arbejde og deres karakteristiske profil på konferencen. Derudover vil en række hovedtalere debattere og reflektere over udvalgte temaer samt udfordre begreber og spørgsmål, der vedrører det kunstnerdrevne udstillingssted. Der vil være fælles fernisering på udstillingsstederne i København fredag d. 9. maj. For mere information om udstillingerne, udstillingsstederne samt programmet for konferencen se: www.artistrun.net.
Begge dage kl. 10-18

Apophenia Cloud Travel Apparatus

Talk // Musikkens visualitet

torsdag d. 08/05 kl. 18:00 20:00
Læs mere

Jacob Tækker har inviteret komponist og musiker, Anders Monrad, og lydkunstneren Budhaditya Chattopadhyay til en snak om musik i kunst og lydens visualitet i forbindelse med udstillingen Apophenia Cloud Travel Apparatus. Hør, hvordan musikkens billeder transponeres ind i kunsten, og hvordan kunsten taler til musikken i mødet med det lyttende publikum.

Overgaden Projekt

Performance // Shame

fredag d. 02/05 kl. 18:00 20:00
Læs mere

Det Fynske Kunstakademi, Valand Akademi i Gøteborg og Kunst- og Designhøjskolen i Bergen har samarbejdet på tværs af landegrænser om en performanceworkshop, holdt i Bergen, der tematiserer og bearbejder temaet skam. I forlængelse deraf er temaet gennem nye workshops udforsket yderligere, og resultatet vises denne aften på Overgaden, som en serie af performances af: Nick Bruhn-Petersen, Mary Coble, Tao Sabella Hansen, Nanna Katharina Jensen, Dina Lundvall Nielsen, Jonas Kjeldgaard Sørensen, og Anna Walther.


Omvisning

søndag d. 27/04 kl. 15:00 16:00
Læs mere

Overgaden inviterer til omvisning i de aktuelle udstillinger i selskab med kunstfaglig medarbejder Nina Wöhlk. Efterfølgende serverer vi kaffe og kage.

Orgone

Koncert // Volto og Jamie Allen’s circuitMusic

torsdag d. 24/04 kl. 18:30 20:00
Læs mere

I forbindelse med Astrid Myntekærs udstilling har kunstneren Jens Ulrik Jørgensen arrangeret en koncertaften med Volto og Jamie Allen’s circuitMusic, som denne aften vil få lyd og lys til at smelte sammen i et auditivt og visuelt støjunivers.

Orgone

Workshop // Lav dit eget ‘Dream Wheel’

lørdag d. 12/04 kl. 13:00 17:00
Læs mere

To centrale elementer i udstillingen Orgone er laserlys og knust glas, der mekanisk drejer rundt og skaber en symfoni af skyggevirkninger. På denne workshop kan man komme helt tæt på Astrid Myntekærs kunstnerisk praksis og arbejde med lys, når hun inviterer publikum til at lave deres eget ‘Dream Wheel’. Der er plads til 15 personer, og tilmelding er derfor nødvendig: tg@overgaden.org. Pladserne uddeles efter først-til-mølle-princippet. Det er som altid gratis at deltage, men medbring venligst 50 kr. til dækning af materialeudgifter.

Apophenia Cloud Travel Apparatus

Talk // Art, gamification og arkadespil

onsdag d. 09/04 kl. 18:00 20:00
Læs mere

Hvordan påvirker computerspil kunsten og omvendt? Og hvad betyder det, at vi i stadig højere grad ser verden igennem smartphones, tablets og apps? Vær med, når Jacob Tækker fortæller om computerspillets betydning for sit billedkunstneriske virke i samtale med Ravi Vatrapu, professor fra CBS, som forsker i ‘human computer interaction’. I forbindelse med arrangementet vil det desuden være muligt at spille klassiske spil fra arkadehallernes storhedstid, stillet til rådighed af Chassis Arkade.
Arrangementet finder sted på engelsk.

POLEMIK#2

Sprog – kunstens esperanto

torsdag d. 03/04 kl. 17:00 19:00
Læs mere

POLEMIK er en serie af offentlige debatter arrangeret af Overgaden, som i løbet af foråret sætter fokus på en række spørgsmål og problematikker, som er aktuelle for de danske kunstinstitutioner, der har samtidskunsten i fokus.

Denne aften går vi tæt på sproget og formidlingen i kunstverdenen. I løbet af debatten spørger vi eksempelvis til, hvorvidt kunstinstitutionerne sænker niveauet ved at gøre sproget mere tilgængeligt? Og om publikum har et ansvar for at lære sig den kunstfaglige retorik, hvis de vil tæt på samtidskunsten?

Vær med, når Gitte Ørskou, formand for Statens Kunstfond, Kirse Junge-Stevnsborg, formand for Foreningen af Kunsthaller i Danmark, Berit Anne Larsen, formidlingschef på Statens Museum for Kunst, Christina Pontoppidan, retoriker og ekstern lektor ved CBS, og Matthias Hvass Borello, redaktør på kunsten.nu, giver deres perspektiver på kunstsproget.

Well It's Not Going to Lift Itself

Talk // Performancekunst?

torsdag d. 06/03 kl. 18:00 19:30
Læs mere

Performancekunst kan være svær at rammesætte, for hvor går grænsen for, hvornår en performance kan defineres som kunst? Afhænger denne definition udelukkende af, om performancen er iscenesat indenfor rammerne af den etablerede kunstverden, eller kan performancekunst også være at finde indenfor populærkulturen eller ligefrem i hverdagssammenhænge?

Med udgangspunkt i spørgsmål som disse vil Naja Maria Lundstrøm undersøge rammerne for performance som kunstnerisk praksis og genre, og har derfor inviteret Sanne Kofod, museumsdirektør på Museet for Samtidskunst, og Henrik Vestergaard Friis fra Liveart.dk til en samtale. Hør med, når der diskuteres kunstnerisk praksis, populærkultur og ikke mindst performancekunst som genre i et oprigtig forsøg på at blive klogere på, hvad der egentlig ligger i begrebet performance.

Bodies and Bodies

Talk & prøvesmagning // Kroppen i verden, verden i kroppen

torsdag d. 27/02 kl. 18:00 19:30
Læs mere

Livet i kroppen er et stofskifte. En fysiologisk forandringsproces, som både kunst og videnskab forsøger at bringe op til overfladen.

Troels Sandegård har inviteret Adam Bencard, filosof og adjunkt ved Medicinsk Museion / Novo Nordisk Center for Basic Metabolic Research, til en samtale om krop, sansning og videnskab i relation til udstillingen Bodies and Bodies. Samtalen vil vende kropslighedens kompleksitet med perspektiver fra molekylær videnskab og krydre den med kropsfilosofi og sanseteori.

Er man modig nok til en anderledes kulinarisk oplevelse, kan man prøvesmage ‘non muscular meat’, som er tilberedt af Levent Bøilerehauge (tidligere kok hos Famo) i konceptuelt samarbejde med Troels Sandegård.

POLEMIK#1

Hvor kommer pengene fra?

onsdag d. 26/02 kl. 17:00 20:00
Læs mere

POLEMIK er en serie af offentlige debatter, som i løbet af foråret sætter fokus på en række spørgsmål og problematikker, som er aktuelle for de danske kunstinstitutioner

Første debat i serien omhandler, hvor pengene skal komme fra i en finanskrisetid? Hvilke krav stilles der fra statens side til de institutioner, der får driftsstøtte, og hvor bærer udviklingen os hen?

Vær med, når Maria Lind, direktør for Tensta Konsthall, Anette Østerby, kontorchef i Kulturstyrelsen, Daniel Hjorth, professor på CBS, m.fl. giver deres bud på udviklingen. POLEMIK er arrangeret af Overgaden.

Well It's Not Going to Lift Itself

Foredrag & prøvesmagning // Den effektive træning – ved Umahro Cadogan

torsdag d. 30/01 kl. 18:00 19:30
Læs mere

Hvordan spiser, motionerer og lever man sit liv effektivt i forhold til at optimere ens krops fysiske formåen? Det vil adjungeret professor og ernæringsekspert Umahro Cadogan fortælle om denne aften, hvor man også kan smage gratis ‘stenalderkost’ fra Torvehallernes take-away restaurant PALÆO.


Omvisning

søndag d. 26/01 kl. 15:00 16:00
Læs mere

Denne eftermiddag inviterer Overgaden til omvisning i de aktuelle udstillinger i selskab med kunstfaglig medarbejder Anders Thrane. Efterfølgende serverer vi kaffe og kage.

Overgaden LECTURES

Lecture Performance – Between Art and Academia

fredag d. 07/06 kl. 16:00 søndag d. 09/06 kl. 17:00
Læs mere

Som en hybrid af forskning, forelæsning, billedkunst og performative fortælleteknikker adresserer lecture performancen som format væsentlige spørgsmål om kunstens status og potentiale i videnssamfundet samt om selve vidensproduktionens mekanismer og rammesætning.

I denne tredages konference sætter Overgaden fokus på lecture performancen som en særlig disciplin gennem en afsøgning af genrens kendetegn, æstetik og placering mellem en kunstnerisk og videnskabelig diskurs. Omdrejningspunktet for konferencen er en række eksempler på lecture performances af danske og internationale kunstnere, hvis bidrag dækker over et bredt spektrum af udtryksformer og undersøgelsesfelter af bl.a. politisk, filosofisk, populærkulturel, juridisk og antropologisk karakter.

Konferencen byder desuden på kontekstualiserende samtaler og oplæg af førende forskere og teoretikere inden for feltet, som fra forskellige perspektiver vil belyse grundlæggende aspekter af lecture performancen. Foruden en introduktion til genrens historiske udvikling og karakteristika tematiseres relaterede emner som forholdet og udvekslingen mellem kunstnerisk og videnskabelig research, foredragsformatets dramaturgi, subjektet på scenen samt sproget som medium.

Konferencen foregår på engelsk og er åben for alle. Tilmelding er ikke nødvendig.

Program

Fredag d. 7. juni

16-16.15
Introduktion ved Anna Holm

16.15-17
Olof Olsson: the confusion of growing up, the sadness at the thought of dying, the miracle of language, and how I ended up as a performance artist

17-18
Marianne Wagner: Exploring the Format of Lecture Performance

18-19
Sibylle Peters: The Art of Lecturing

19-20
Chiara Fumai: Chiara Fumai Presents Nico Fumai


Lørdag d. 8. juni

11-11.15
Introduktion ved Anna Holm

11.15-12
Fay Nicolson: (In Search of) The Perfect Lecture

12-13
Ulla Hvejsel: Human Rights, White Bears and Correct Legal Spelling of Dostoyevskij

13-14
Frokost

14-15
Florian Feigl: Prologue to 300

15-16.30
Gavin Butt, Gertrud Sandqvist, Lucia Rainer: Art and Knowledge Production

16.30-17
Molly Haslund: In the Beginning There Was Rhythm


Søndag d. 9. juni

11-11.15
Introduktion ved Anna Holm

11.15-12.15
Katrine Gjerding & Viktor Tjerneld: Holiday on Ice

12.15-13
Laura Luise Schultz: Language as Medium

13-14
Frokost

14-15
Doug Fishbone: The World According to Me

15-16
Goldin+Senneby, Cecilie Ullerup Schmidt: The Subject on Stage

16-17
Christina Marie Jespersen: Where Is the Zebra III


Artist Talk – Landskaberne, der omgiver os

torsdag d. 30/09 kl. 17:00 18:00
Læs mere
Vær med på O – Overgaden, når udstillingsaktuelle Carl Emil Jacobsen møder forfatter Liv Sejrbo Lidegaard til en samtale om deres arbejde med menneskekroppens forhold til naturen – i en tid, der kalder på nye sanselige tilgange til jorden.

 

Med sin unikke pigmentproduktion, som udvindes af lokale sten og mineralske materialer forbinder Jacobsen sin praksis til landskaberne omkring ham. I samtale med forfatter Liv Sejrbo Lidegaard, vil han sætte ord på disse nøjsomme processer, som Sejrbo Lidegaard selv kender til fra sin egen poesi, der sanseligt undersøger kroppens relation til naturen og fællesskaberne omkring os. Sammen vil de dele tanker om, hvordan man kunstnerisk kan bearbejde menneskekroppens forhold til de landskaber, som omgiver os.

 

Samtalen modereres af Overgadens kurator Ida Schyum. Arrangementet er en del af ART WEEK. Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig.


Finissage: Psychopathia Sexualis Text Galore – ‘Engle i Amerika’ og ‘Hvad kan virussen lære os?’

søndag d. 10/10 kl. 14:00 16:00
Læs mere

I anledning af udstillingen Psychopathia Sexualis mødes forfatter Luka Holmegaard med dramatiker Joan Rang Christensen og udstillingens kurator Mathias Kryger til en samtale om stykket og teksten Engle i Amerika: Om dets portræt af AIDS-krisen og af køn, seksualitet og minorisering i 1980’ernes USA, om de danske opsætninger af stykket og om dets relevans i dag.

Engle i Amerika blev i 1994 sat op på Det Kongelige Teater i København i dramatiker og forfatter Morti Vizkis oversættelse. Men den oversatte tekst er aldrig udgivet som bog, og er derfor ikke tilgængelig for læsere. Forfatter Luka Holmegaard har gravet et eksemplar frem og arbejder lige nu på at få det udgivet i Danmark.

Skuespillerne May Lifschitz og Marie-Lydie Nokouda vil lave en dramatisk oplæsning af udvalgte passager fra stykket Engle i Amerika.

 

Ny oversættelse fra O – Overgaden: Hvad kan virussen lære os?

O – Overgaden og udstillingsprojektet Psychopathia Sexualis udgiver lige nu selv en oversættelse: Learning from the virus (Hvad kan virussen lære os?) af den vigtige spanske tænker, forfatter og kurator Paul B. Preciados tekst. Teksten, som blev udgivet i kunstmagasinet Art Forum i 2020, perspektiverer COVID19-krisen til HIV, AIDS og spørgsmål om magt og biopolitik.

Oversættelsen vil være tilgængelig som pdf-udgivelse på O –  Overgadens hjemmeside fra den 10. oktober, og derfor fejrer og præsenterer vi denne eftermiddag også nyudgivelsen: Kurator Mathias Kryger taler med tekstens oversætter, Gustav Johannes Hoder fra det kritiske og forskningsbaserede forlag Aleatorik, om arbejdet med teksten og uddrag læses højt.

 

Finissagen er gratis og tilmelding er ikke nødvendig. De aktuelle udstillinger kan ses (gratis) i forbindelse med arrangementet.

Tak til Ny Carlsbergfondet for deres støtte til arrangementet.

Om Engle i Amerika

Den Pulitzer- og Tony Award-vindende drama-tekst Angels in America skrevet af Tony Kushner i 1990 er en helt central tekst, når man taler om historien om AIDS.

Teaterstykket Angels in America blev skrevet af den amerikanske dramatiker Tony Kushner, foregår i New York under AIDS-krisen. Stykket befolkes af queers fra forskellige samfundslag – sygeplejersker og magtfulde advokater, festarrangører og embedsmænd – der forsøger at navigere i livet under en global pandemi, som myndighederne ikke tager alvorligt. Blandt andet Prior, som bliver syg, forlades af sin kæreste Louis, og besøges af en flerkønnet og lidt stresset engle, der kommer med en meddelelse fra himlen om at verden går for hurtigt. Og Joe og Harper, et mormonpar, der er flyttet til byen fra Salt Lake; han forsøger at navigere i sin egen skam over at være tiltrukket af mænd, mens hun sidder fast i deres lejlighed, mildt afhængig af valium og plaget af drømmesyner. Engle i Amerika er både en komedie og en tragedie, en undersøgelse af omsorg og kærlighed, og en rejse tilbage til Regan-æraen, der har mange ting til fælles med Trumps USA.

Eftermiddagens deltagere:

Luka Holmegaard er forfatter. Hen har udgivet to romaner samt Look (2020), en essayhybrid om tøj og læsning; de seneste to bøger har begge været nomineret til Politikens Litteraturpris. Holmegaard bidrager løbende med essays og kritik til Dagbladet Information og er fast underviser hos Skrivekreds i Nordvest.

Joan Rang Christensen er dramatiker, digter, teaterproducent, underviser på Dramatikeruddannelsen samt redaktør på forlaget Deus Ex Machina, som hun selv har grundlagt. Rang Christensen har skrevet både radiodrama og for scenen – blandt andet stykkerne Vinger og Den hvide mand – og debuterede desuden som digter i 2020 med den roste samling Omkring floden Han. Hun har modtaget Bisballeprisen 2020 for sit samlede forfatterskab.

Skuespiller Marie-Lydie Nokouda er uddannet skuespiller ved Den Danske Scenekunstskole og er kunstnerisk leder af Black To Normal. Hun er aktuel i den danske krimiserie Kastanjemanden på Netflix og kan opleves på Husets Teater i forestillingen Mit Arbejde.

May Lifschitz flyttede fra Argentina til Danmark i en alder af 16 og startede karriere som skuespiller og model. Hun er kendt fra b.la. danske og internationale roller som Vibeke Kruse i det historiske drama Christian Den Fjerde – den sidste rejse (2018), Sabine i komedieserien Friheden (2021) og som Chanel i Netflix-serien Warrior Nun.

Mathias Kryger er kunstkritiker ved Dagbladet Politiken og kurator, lejlighedsvis tv-vært, kunstner og undertiden popsanger. Han har været professor ved Det Fynske Kunstakademi og har senest kurateret udstillingen Psychopathia Sexualis, som kan ses på O – Overgaden indtil 10. Oktober.


Artist + Artist Talk:Torben Ribe i samtale med Lasse Schmidt Hansen

torsdag d. 24/09 kl. 17:00 18:30
Læs mere

I forbindelse med Torben Ribes udstilling OUTLET har Ribe inviteret sin kunstnerkollega Lasse Schmidt Hansen til en snak om deres arbejde og fælles interesse for blandt andet ambivalent æstetik og personlig smag.

I en afslappet artist-to-artist sofa-samtale, vil de to kunstnere udveksle tanker og betragtninger om, hvordan sammenhænge mellem materialer, klasse og økonomi trækker tråde ind i ikke bare deres egen kunst, men også samfundets socio-politiske virkelighed. De vil blandt andet tale om skod-minimalisme, bootleg abstraktion, savsmuldstapet, outlets og skønheden i det ikke-spektakulære.


Artist Talk/ Johannes Sivertsen i samtale med Mathias Danbolt

torsdag d. 08/10 kl. 17:00 18:30
Læs mere
Den fransk-algeriske kolonihistorie, dens efterdønninger og kunsthistoriens stereotype skildringer af ”den Anden” er det samlede omdrejningspunkt for den dansk-franske kunstner Johannes Sivertsens første store soloudstilling “De unavngivne”, som kan ses på Overgaden frem til d. 8. november.
Gennem udstillingens 23 malerier tildeler Johannes Sivertsen identitet og stemmer til en række algeriske kvinder og frihedskæmpere, der er blevet ignoreret i historieskrivningen. Da den vestlige malerihistorie i dominerende grad er et udtryk for den hvide mands fortællinger og forestillinger, er det derfor magtpålæggende for Sivertsen – der selv er en hvid mand – at udfolde et nyt perspektiv, der tillader hidtil oversete stemmer at træde ind på den kunsthistoriske scene og komme til orde.
Til denne artist talk har Sivertsen inviteret kunsthistoriker Mathias Danbolt til en samtale. Med udgangspunkt i den vestlige tradition indenfor det romantiske og orientalistiske maleri, vil de blandt andet diskutere magtpositionerne indenfor “kolonial æstetik”, økonomiseringen af køns- og racestereotypiske portrætteringer på tværs af tid, og samtidens fortsatte skabelse af kulturelt approprierede billeder og fortællinger.
Johannes Sivertsen (f. 1984 i Paris) er uddannet fra Ateliers Beaux-Arts de La Glacière i Paris (2008) og Det Fynske Kunstakademi (2014). Indenfor de seneste år har han bl.a. udstillet på I:Project Space i Beijing, JCE Biennalen i Montrouge og Ringsted Galleriet. Han er desuden en del af udstillingsstedet OK Corral. Udstillingen er støttet af: Beckett fonden, William Demant Fond, Knud Højgaards Fond, Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond.

COVID19 information:

Overgaden har fokus på jeres sikkerhed og følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer i forhold til forsamling. Der kan således max deltage 50 personer til arrangementet. Der tælles ved døren. Kom I god tid og hjælp os med at passe på jer ved at holde én meters afstand til hinanden, og vask eller sprit hænderne af ved ankomst. Der findes håndspritdispensere i receptionsområdet.


Graphic Jam Session II

torsdag d. 02/05 kl. 17:30 20:00
Læs mere

Med en kærlig hilsen til Overgadens historie som trykkeri, viser udstillingen PRESS PRINT! fem aktører, der afspejler en diversitet i grafiske udtryk fra det traditionelle analoge håndværk til nye digitale tryk og krydsfeltet derimellem.

Med vægt på håndværket og produktionen af grafik, inviterer vi til workshop – anden del af vores improviserede grafiske jam session med Zven Balslev (Cult Pump), Lars Grenaae (Lektor, Det Kgl. Danske Kunstakademis Laboratoriet for Serigrafi og Risografi) og Louise Sidenius (Officin), som rigger et interimistisk trykkeri op i Overgadens søjlesal og viser os teknikkerne bag serigrafi / silketryk og risografi.

Publikum guides til selv at tage del i trykproduktionen. Trykkene fra workshoppens part I den 10. april kan viderudvikles og vi skaber en voksende grafikudstilling, som hænger frem til CPH Art Week.

Deltagelse er gratis og kræver ikke deltagelse i workshoppens part I eller kendskab til trykproduktion.


SYMPOSIUM: Grafik i et udvidet felt: Kollaborative praksisser

onsdag d. 15/05 kl. 17:30 19:00
Læs mere

SYMPOSIUM: “Grafik i et udvidet felt: Kollaborative praksisser”

Vi inviterer denne aften til symposium om samarbejder indenfor den grafiske kunstproduktion, hvor aktører fra udstillingen PRESS PRINT! taler om kunstneriske fællesskaber og initierede tværfaglige samarbejder. Deltagere: Kell Johan Frimor (Printer’s Proof) og Julie Sass, Zven Balslev (Cult Pump), Martin Askholm (Danske Grafikere), Lars Grenaae (Det Kgl. Danske Kunstakademi).

Moderator: Niels Borch Jensen.


Koncert og filmvisning på Mayhem

lørdag d. 13/04 kl. 20:00 søndag d. 14/04 kl. 01:01
Læs mere

Udstillingen PRESS PRINT! vokser denne aften ud af Overgaden og ind på det eksperimenterende musikspillested Mayhem for at vise, hvordan flere af kunstnerne arbejder eksperimenterende også udenfor grafikken. I samarbejde med Zven Balslev og hans musiklabel Cult Pump udgør billedkunstneren og støj-musikeren Andy Bolus (aka Evil Moisture), og den franske lydkunstner Vomir (Roro Perrot) aftenens program. Sammen har Bolus og Perrot skabt filmen Free As Dead, som også vises på aftenen.

Sted: Mayhem, Ragnhildgade 1, 2100 Kbh Ø. Entré 50 kr.

Art Week Copenhagen

ART WEEK CPH ’19: POSH ISOLATION PÅ OVERGADEN

torsdag d. 23/05 kl. 17:00 lørdag d. 25/05 kl. 16:00
Læs mere
ART WEEK PÅ OVERGADEN:
 
I anledning af Art Week er vi stolte af, at præsentere en totalinstallation med pladeselskabet og kunstnergruppen Posh Isolation:
 
Siden 2009 har Posh Isolation markeret sig som et af de førende selskaber indenfor den eksperimenterende musik, lydkunst og design i Skandinavien. Med installationen inviterer selskabet, grundlagt af Loke Rahbek og Christian Stadsgaard, til et brag af en 10-års-fødselsdagsfest på Overgaden, der i tre dage vil huse deres nye totalinstallation Port Out Starboard Home ligesom udstillingen vil brede sig videre ud i byen i form af koncerter, happenings og performances.
 
Installationen på Overgaden vil tage form af et wellness- og livsstilscenter, som ifølge Posh Isolation er tænkt som et kærligt og kritisk tidsbillede af et samfund, der står over for naturkatastrofer, angst og stress, men som til stadighed danner mening gennem forbrug og fællesskaber.
 
Program:
23. maj kl. 17-21.30: Åbning af installationen Port Out, Starboard Home med performance af KYO med Jeuru live.

24 maj kl. 13-16: Yogatimer og eftermiddagskoncerter med Fie Lindholm, Asger Nielsen, Internazionale

24. maj kl. 19-24: Salon-event med performances af Soho Rezanejad & Frederik Valentin, CTM, Scandinavian Star, Lulu Kaalund og Eva Hurtigkarl

25. maj kl. 13-17: Yogatimer og eftermiddagskoncerter med Fie Lindholm, Vanity Productions og Kamil Dossar.


Salon: ESCAPES – Molly Haslund & JAC Studios

onsdag d. 19/06 kl. 18:00 21:00
Læs mere

Salon: ESCAPES – Molly Haslund + JAC Studios og flere: 19. juni kl. 18-21

I relation til udstillingen Teenagere spiser vaffelis har kunstner Molly Haslund inviteret JAC Studios til at co-hoste en open call-salon under temaet ESCAPES. Gennem performances, værker og oplæg af 10 min. varighed, skaber deltagerne midlertidige interventioner i udstillingen og forholder sig til tid, sted, virkelighedsflugt og konstruktion. Der serveres en let anretning til arrangementet, øl og vand kan købes. Endeligt program annonceres kort inden salonen.

Arrangementer på Overgaden er altid gratis og alle er velkomne.


Symposium: Keramikkens genkomst

onsdag d. 26/06 kl. 17:30 19:00
Læs mere

Symposium: Keramikkens genkomst: 26. juni kl. 17:30 – 19

Har keramikken fået en opblomstring i samtidskunsten og hvordan kobler kunstnere det analoge håndværk med nye digitale teknologier i dag?

Kom med til symposium, hvor vores ekspertpanel debatterer temaer som keramikkens sanselige kvaliteter, digitalitet og 3D-skabte skulpturer versus tradition og håndværk, kitsch, og keramikkens status og popularitet i dag.

Deltagere: Karen Harsbo, Nour Fog, Maj Kjærsig, Rose Eken, Louise Hindsgavl og Ida Kvetny.

Moderator: Merete Jankowski.


Performance: “Er det ægte?” af Molly Haslund

torsdag d. 08/08 kl. 17:30 18:30
Læs mere

Til udstillingen Teenagere Spiser Vaffelis har den danske forfatter Christina Hagen skrevet en poetisk, hårdtslående og skrøbelig udstillingstekst i form af et kærlighedsdigt. Denne aften, vil kunstneren Molly Haslund fremføre teksten “Er det ægte?”, som en performativ oplæsning, hvori der indgår stemmer, enkelte musikalske indslag og inddragelse af props fra udstillingen om sociale processer, samfundsværdier og levede liv.

Foregår på dansk og engelsk. Eventet er gratis og alle er velkomne.


Koncert: Duo Demona & Randi Pontoppidan

onsdag d. 21/08 kl. 18:00 20:00
Læs mere

Vi glæder os til en aften med lydmagi og performances af Duo Demona & Randi Pontoppidan! Kom med 21. august fra kl. 18-20:

Nour Fogs tværæstetiske og sanselige værkunivers kulminerer denne aften i en performance med hans musikalske sideprojekt Duo Demona med Maj Kjærsig. Krystalglas, theramin og keramiske instrumenter blander vinglassenes lyse resonanser med elektrisk støj og buldrende bas, og skaber et foruroligende lydtæppe, som lyden af en kortbølgeradio kombineret med et ihærdigt forsøg på at etablere elektronisk kontakt til det ydre rum.
Samme aften kan du opleve sanger og lyd-excentriker Randi Pontoppidans jagt på nye lydlandskaber, som hun skaber gennem improvisationer med sin stemme og et næsten dyrisk sangsprog, loop-pedaler og anden elektronik. Til aftenen har kunstnerne helt ekstraordinært skabt en fælles lydlig overgang mellem deres performances.

Det er gratis at deltage og alle er velkomne.

Vi håber at se dig!

DUO DEMONA:
Læs: https://www.facebook.com/duodemona/
Lyt: https://soundcloud.com/duodemona

RANDI PONTOPPIDAN:
Læs: http://www.randipontoppidan.com
Lyt: https://open.spotify.com/artist/3EZADpiUt6x1AV7o4PTRu4

Rune Bosse

Bogreception for “Ecology Without Nature” (dansk udgave) + talk v/ Jacob Bøggild / Torsten Bøgh Thomsen / Lilian Munk Rösing

torsdag d. 26/09 kl. 16:00 17:30
Læs mere

Bogreception: Økologi uden natur – En gentænkning af miljøorienteret æstetik oversat af Torsten Bøgh Thomsen og Jacob Bøggild, Forlaget Spring. Torsdag den 26. september kl. 16 – 17:30. Introduktion og diskussion mellem oversætterne af bogen og kulturkritiker Lilian Munk Rösing.

Denne aften danner Rune Bosses udstilling Stien eller tid imellem træer rammerne om den danske udgivelse af den epokegørende bog Ecology Without Nature af Timothy Morton oversat af Torsten Bøgh Thomsen og Jacob Bøggild på Forlaget Spring. Under arrangementet vil der være en introduktion til bogen samt en diskussion mellem de to oversættere og kulturkritikeren Lilian Munk Rösing. Økologi uden natur har siden den første udgivelse på engelsk kun opnået større relevans i takt med, at den globale opvarmning og relaterede miljø­mæssige problemer i stigende grad er kommet på den politiske, videnskabelige og kulturelle dagsorden. Bogens centrale tanke er et umiddelbart paradoks: For at tænke og handle virkelig økologisk må vi opgive vores vanemæssige idé om naturen. Morton inddrager i bogen en lang række centrale tænkere fra antikken til i dag, nye læsninger af romantiske digtere som Wordsworth, Coleridge og Blake samt kritiske kommentarer til et væld af miljøorienterede kunstværker inden for alle tænkelige kunstarter.


Artist talk med Rune Bosse + søndagsudflugt til skoven ved Oremandsgaard Gods

søndag d. 13/10 kl. 12:00 18:00
Læs mere

Udstillingen Stien eller tid imellem træer af Rune Bosse er blevet til i og omkring det sydvestsjællandske gods Oremandsgaard, hvor godsejer August Hage har tildelt Bosse et stykke skov til at skabe en række forundersøgelser og eksperimenter med naturen. En del af udstillingen ‘Stien eller tid imellem træer’ på Overgaden består af naturmateriale hentet herfra.

To søndage henover efteråret inviterer Rune Bosse og Overgaden til artist talk og søndagsudflugt, hvor kunstneren vil vise os skoven, fortælle om sin fascination af naturen som en positiv vision for fremtid, udstillingens tilblivelse og sin kunstneriske praksis. Under busturen vil kunstneren fortælle en historie.

TILMELDING: Bemærk venligst, at begge ture er fuldt bookede.


Artist talk med Rune Bosse + søndagsudflugt til skoven ved Oremandsgaard Gods

søndag d. 10/11 kl. 12:00 18:00
Læs mere

Udstillingen Stien eller tid imellem træer af Rune Bosse er blevet til i og omkring det sydvestsjællandske gods Oremandsgaard, hvor godsejer August Hage har tildelt Bosse et stykke skov til at skabe en række forundersøgelser og eksperimenter med naturen. En del af udstillingen ‘Stien eller tid imellem træer’ på Overgaden består af naturmateriale hentet herfra.

To søndage henover efteråret inviterer Rune Bosse og Overgaden til artist talk og søndagsudflugt, hvor kunstneren vil vise os skoven, fortælle om sin fascination af naturen som en positiv vision for fremtid, udstillingens tilblivelse og sin kunstneriske praksis. Under busturen vil kunstneren fortælle en historie.

TILMELDING: Bemærk venligst, at begge ture er nu fuldt bookede.

 


Performance: “buffer, swoosh” af Jetty’s Mod

onsdag d. 13/11 kl. 17:30 19:30
Læs mere

Denne aften vil kunstnergruppen Jetty’s Mod, bestående af kunstnerne Erdal Bilici og Bertram von Undall sammen med udvalgte performere, skabe et socialt eksperiment inspireret af de klassiske film Bresson’s Pickpocket og Tarkovsky’s Stalker, der søger at anvende udstillingen Stien eller tid imellem træer som en scenografi eller et ”filmset”

Performerne instrueres gennem et sæt simple regler, som definerer deres bevægelser og deres interaktioner med deres omgivelser. De vil forsøge at gå i et med publikum, der på den måde inviteres til at deltage eller være ’indbyggere’ i miljøet. Performancen lader, ligesom Rune Bosses uregulerede naturmiljø i udstillingen, tilfældet råde for at skabe et meningsfuldt og sammenhængende hele.

Jetty’s Mod består af kunstnerne Erdal Bilici og Bertram von Undall og til performancen får de selskab af Rodo Abdirahman, Marine Morel, Anna Rettl, Sara Krøgholt Trier, Ida Bøgedal, Sofia Luna, Ville Laurinkoski, Davide Hjort, Søren Rye og Niels Christensen.

Link til facebook-event: buffer, swoosh


Performance: “buffer, swoosh” af Jetty’s Mod

torsdag d. 14/11 kl. 17:30 19:30
Læs mere

Denne aften vil kunstnergruppen Jetty’s Mod, bestående af kunstnerne Erdal Bilici og Bertram von Undall sammen med udvalgte performere, skabe et socialt eksperiment inspireret af de klassiske film Bresson’s Pickpocket og Tarkovsky’s Stalker, der søger at anvende udstillingen Stien eller tid imellem træer som en scenografi eller et ”filmset”.

Performerne instrueres gennem et sæt simple regler, som definerer deres bevægelser og deres interaktioner med deres omgivelser. De vil forsøge at gå i et med publikum, der på den måde inviteres til at deltage eller være ’indbyggere’ i miljøet. Performancen lader, ligesom Rune Bosses uregulerede naturmiljø i udstillingen, tilfældet råde for at skabe et meningsfuldt og sammenhængende hele.

Jetty’s Mod består af kunstnerne Erdal Bilici og Bertram von Undall og til performancen får de selskab af Rodo Abdirahman, Marine Morel, Anna Rettl, Sara Krøgholt Trier, Ida Bøgedal, Sofia Luna, Ville Laurinkoski, Davide Hjort, Søren Rye og Niels Christensen.

Link til facebook-event: buffer, swoosh


Artist talk: Rasmus Nilausen & Jacob Wamberg: ”Blåtand, tegn og forbindelser”

torsdag d. 17/10 kl. 18:00 19:30
Læs mere

Rasmus Nilausens malerier i soloudstillingen Blåtand er fyldt med tegn, symboler og referencer til alt fra Harald Blåtand, tekniske kommunikationsmuligheder og kunsthistoriske forbindelser. Denne aften kan du møde kunstneren, som tager turen fra Barcelona, hvor han bor til daglig, for at tage os på en tur gennem udstillingen Blåtand sammen med kunsthistorieprofessor Jacob Wamberg i en samtale om tegn og symbolik i udstillingen og maleriet i dag.


Release: Periskop 22 | Vækst

torsdag d. 21/11 kl. 17:00 18:30
Læs mere

Kom til release af Periskop 22 | Vækst | med oplæsning af C.Y.Frostholm i Rune Bosses udstilling ‘Stien eller tid imellem træer’ på Overgaden.

Torsdag d. 21. november kl. 17.00-18.30

PROGRAM
Temaredaktionen præsenterer det nye nummer af Periskop
C.Y. Frostholm læser op af sin bog “Træmuseet”
Rune Bosses udstilling “Stien eller tid imellem træer” er åben

Periskop 22 | Vækst
Vækst præger kulturen på godt og ondt. Fra idéer om liv, skabelse, kultivering og fremskridt til uønsket, uforudsigelig, ukultiveret, epidemisk og monstrøs vækst. Fra skyskrabere til finansbobler til syntetisk kød til six packs til big data. Særligt i dag, hvor naturlige og kunstigt skabte vækstformer i stigende grad blander sig sammen, er spørgsmålet om hvad vækst gør – hvordan den virker, hvad det egentlig er, der fascinerer os ved den, og hvilke muligheder, begrænsninger og potentielle kriser, den fører med sig – blevet desto mere påtrængende. Periskop nr. 22 undersøger i et bredt kunsthistorisk og -teoretisk perspektiv, hvordan vækst er blevet tematiseret, udforsket og udfordret i kunsten.


Magiske billedverdener og posthumane karakterer

Læs mere

Kom til en artist talk på Overgaden under ART WEEK og lær Ida Sønder Thorhauges udstilling Between Eternity and Time bedre at kende, når hun samtaler med forfatter Nazila Kivi. Kivi har oversat Shahrnush Parsipurs bog Kvinder uden Mænd; en fortælling fra iransk samtidslitteratur om fem kvinders frigørelse – der af anmeldere beskrives som ”vild, stærk og magisk”.

Ida Sønder Thorhauges malerier er fyldt af gådemættet stemning og fabulerende billedsprog. Thorhauge maler nøgne mennesker i naturen, muskuløse heste, dødningehoveder og sommerfugle. Men ved at bruge disse velkendte, symboltunge motiver inviterer hun os til at genoverveje denne type af billeder: Blikket på maleriernes kroppe, hvis køn er svære at bestemme, tilhører kroppene selv. Hestene er tvetydige væsner, snarere end de er kampdyr.

I bogen Kvinder uden Mænd møder vi en magisk realistisk verden, der kan minde om Thorhauges. På underfundig vis præsenterer bogen os for brud med binære opfattelser af køn og relationer – og hvad Kivi beskriver som ”monstrøse seksualiteter”. Nazila Kivi har til udstillingens publikation skrevet en helt ny tekst, inspireret af både Parsipur, Thorhauge og egne, nylige oplevelser i sit nye moderskab.

Samtalen mellem de to, der modereres af Overgadens Aukje Lepoutre Ravn, tager os med ind i tanker om frigørelse – fra kvinderoller og fra maleriets tunge traditioner – om det posthumanes potentialer og om magiske, fælles arter.

En eftermiddag med maleri, litteratur og performance
Arrangementet er en del af ART WEEK og en del af en eftermiddag på Overgaden, der sætter fokus på QUEER / FRIGØRELSE gennem maleri, litteratur og performance.

Ida Sønder Thorhauges malerier i udstillingen Between Eternity and Time viser os et drømmende univers af androgyne figurer og udstillingen Psychopathia Sexualis tematiserer sygeliggørelsen af sexualiteter og spørger: Hvor er den del af den hjemlige kunsthistorie som omhandler HIV og AIDS? På hver sin måde arbejder udstillingerne hen imod en frigørelse, og det tema kan du denne lørdag opleve udfoldet af to forskellige formater: Denne Artist Talk og performancenAfternoon of a Faun af Cassie Augusta Jørgensen kl. 17.30.


AFTERNOON OF A FAUN performance af Cassie Augusta Jørgensen

Læs mere

Udstillingsprojektet Psychopathia Sexualiskurateret af Mathias Kryger, præsenterer en performance af Cassie Augusta Jørgensen i Overgadens stueetage: I 1912 rystede den russiske ballets Vaslav Nijinsky datidens Paris, da han masturberede på Théâtre du Châtelets scene udklædt som faun. Billedkunstner, koreograf og danser Cassie Augusta Jørgensen (f. 1991, DK)  tager Nijinsky’s performance frem i lyset med en kunstnerisk bearbejdet remake, der 100 år efter ligeledes insisterer på den frie seksualitet.

Performancen er en del af Psychopathia Sexualis-arrangementsprogrammet, som er muliggjort af støtte fra Ny Carlsbergfondet.

 

En eftermiddag med maleri, litteratur og performance
Arrangementet er en del af ART WEEK og en del af en eftermiddag på Overgaden, der sætter fokus på QUEER / FRIGØRELSE gennem maleri, litteratur og performance.

Ida Sønder Thorhauges malerier i udstillingen Between Eternity and Time viser os et drømmende univers af androgyne figurer og udstillingen Psychopathia Sexualis tematiserer sygeliggørelsen af sexualiteter og spørger: Hvor er den del af den hjemlige kunsthistorie som omhandler HIV og AIDS? På hver sin måde arbejder udstillingerne hen imod en frigørelse, og det tema kan du denne lørdag opleve udfoldet af to forskellige formater: Denne performance af Cassie Augusta Jørgensen kl. 17.30 og Artist Talk med billedkunstner Ida Sønder Thorhauge og forfatter Nazila Kivi kl. 15.