English
Naja Maria Lundstrøm

WELL IT’S NOT GOING TO LIFT ITSELF

18. jan 16. mar 2014

Er kroppens tilstand – uanset baggrund, indkomst og alder – den enkeltes ansvar eller et kollektivt anliggende? På sin første større soloudstilling indretter Naja Maria Lundstrøm Overgaden til et fitnesscenter og sætter i en serie nye videoværker spørgsmålet om det frie valg og social ulighed i sundhedsdebatten på spidsen.

Naja Maria Lundstrøm tager i sin praksis udgangspunkt i en satirisk og konfronterende tilgang til ømme punkter i vores samfunds- debat og sociale omgangsformer. Hendes værker balancerer ofte på grænsen mellem fiktion og virkelighed og har kunstneren selv – eller en persona, som kunstneren påtager sig – i centrum.

På udstillingen Well It’s Not Going to Lift Itself omdanner kunstneren Overgadens første sal til et træningscenter for den populære motionsform crossfit. Fuldt udstyret med blandt andet kettlebells, medicinbolde, crossfit-hammere og traktordæk udgør rummet rammen om en serie videoer, i hvilke kunstneren med skiftende grader af empati forsøger at motivere den besøgende til at komme i form og italesætte den enkeltes ansvar for eget liv.

I løbet af udstillingsperioden er alle velkomne til at benytte faciliteterne gratis. Hermed kan udstillingen ses som modspil til dyre fitnesscentre og diskussionen om indførsel af brugerbetaling på blandt andet lægebesøg. Udstillingen kan tillige ses som et ironisk vink til den moderne kunstinstitutions rolle som leverandør af serviceydelser til og identitetsskabende oplevelser for den besøgende.

I forbindelsen med udstillingen samarbejder Overgaden med CrossFit Copenhagen om en række særarrangementer med fokus på crossfit som en sund og fællesskabsbaseret træningsform. Under ferniseringen vil Naja Maria Lundstrøm sammen med CrossFit Copenhagen lave en performance med udgangspunkt i træningsformen.

Læs mere