English
Tommy Støckel

TOMMY STØCKEL: SUPERADAPTER

22. jan 13. mar 2022

Vandrør, gasledninger og kabler til data, el og lyd har indtaget O – Overgaden med totalinstallationen SUPERADAPTER skabt af den danske kunstner Tommy Støckel. Selvom de normalt løber i hver deres kredsløb, er vand, gas, data, el og lyd i udstillingen tilsluttet ét fælles netværk gennem superadaptere: den ultimative transformer, der kan omforme alt. Som en komplet urealiserbar DIY-genereret fantasi illustrerer superadapteren menneskets konstante teknoutopiske drøm om, at morgendagen kan blive bedre med ny teknologi.

Støckels skulpturelle netværk er hovedsageligt udgjort af 3D-renderede geometriske figurer hentet fra open source-filer. Men indimellem de pixellerede former dukker skulpturelle bearbejdninger af Christianshavns arkitektur op. Grebet af idéen om de uendelige kopier, som digitale ready-mades muliggør, imiterer Støckel arkitektoniske, teknologiske og virtuelle objekter fra vores omgivelser og giver dem nyt liv inde i kunstinstitutionen. Samtidig snørkler SUPERADAPTER sig som et sammenhængende netværk fra bagrummet og ud gennem vinduet på O – Overgadens facade for aktivt at gå i dialog med den fysiske verden udenfor.

Alt er uden undtagelse forbundet i Støckels rhizomatiske installation. Informeret af infrastrukturelle observationer, arkitektur og kritisk systemtænkning gør værket os opmærksomme på, hvordan vi ikke er isolerede enheder, men er til i kraft af vores forbindelser med alt andet.

 

Tommy Støckel (f. 1972, DK) er uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademi og er bosat i Berlin. Han har tidligere haft soloudstillinger på Frankfurter Kunstverein, SMART Project Space i Amsterdam, Nikolaj Kunsthal og Arnolfini i Bristol.

 

Udstillingen er støttet af Rådet for Visuel Kunst og Statens Kunstfond.

Læs mere