English
Molly Haslund

TEENAGERE SPISER VAFFELIS

15. jun 25. aug 2019

Påvirket af sit nærmiljø på Nørrebro samt erindrede provins-miljøer, tager den danske kunstner Molly Haslund på sin første store soloudstilling direkte udgangspunkt i ting hun har mødt, set, fundet, eller oplevet.

Molly Haslunds har igennem en årrække udforsket en vifte af kunstneriske udtryk – fra performance over musik til skulptur og sociale- og bevægelsesorienterede praksisser. Herigennem undersøger hun, hvad der påvirker os, adskiller os og binder os sammen som mennesker. Gennem skalering, placering og materialevalg får genkendelige genstande nye betydninger og antyder potentielle og ofte paradoksale sociale situationer og via skulpturer, objekter, kostumer og props, der står for sig selv eller optræder i performances, sætter hun det at være en del af et fælleskab i perspektiv.

Til Overgaden har hun skabt et helstøbt humoristisk og surrealistisk landskab, som publikum kan bevæge sig rundt i. De enkelte værker føder hver især ind i en større sammenhæng, der med lige dele poesi, pop-art og leg udgør en urban fortælling om kroppen som social organisme, og om mennesket som både individ og fællesskabssøgende væsen placeret mellem natur og kultur.

Udstillingens værker er blevet til i en nysgerrig tilgang til samspillet mellem digitale medier, som eksempelvis video og Virtual Reality og observerede hverdagslige situationer filtreret igennem Haslunds særlige performative æstetik.

Med Teenagere spiser vaffelis samler og udforsker Molly Haslund spørgsmål om identitet og sociale hierarkier, som er intimt forbundne med og kontinuerligt forhandles via kropslig gestik, ritualer, socialt design og iscenesættelsen af vores fysiske omgivelser.

Molly Haslund har en Master of Fine Art fra Glasgow School of Art, Scotland og tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2005. Haslund har performet og udstillet ekstensivt i Danmark og Sverige, samt Glasgow, London, Kyoto, Berlin, München, New York, og Philadelphia. Senest har hun udført tre offentlige skulpturer til pladsen foran Lund Kunsthal, Sverige. Molly Haslund bor og arbejder i København.

Fernisering d. 14. juni kl. 17-20

Læs mere