English
Oreet Ashery

PARTY FOR FREEDOM

07. sep 27. okt 2013

På sin første soloudstilling i Danmark udforsker Oreet Ashery frigørelsens potentialer og dilemmaer i en kultur, der ikke kan blive enig med sig selv. Udstillingen Party for Freedom har taget sin titel fra den hollandske højrefløjspolitiker Geert Wilders neoliberalistiske frihedsparti, Partij voor de Vrijheid, der blandt andet er kendt for dets anti-multikulturelle holdninger.

En tre-sporet videoprojektion udgør et tableau bestående af ti lyd- og billedsekvenser, akkompagneret af et nykomponeret soundtrack med alt fra klassisk musik og jazz-fusion til punk. I dette visuelle univers, der er forankret i trash-æstetik og kombinerer et film-essay med performative scenarier, udforsker værket begrebet frihed som en dybt konfliktfyldt og selvmodsigende størrelse. Ashery tager til genmæle over for højrefløjens frihedsretorik ved at vende vrangen ud på de dybtliggende og underbevidste dele af de højreorienterede ideologier. Tvetydigheden lurer i kulissen, når også venstrefløjens historiske forestillinger og avantgardens karakter bliver synliggjort via hvid nøgenhed, uforløste revolutioner og spirituel søgen.

Til udstillingen på Overgaden har Ashery skabt et deltagerbaseret værk med titlen The Space for Freedom is Getting Smaller and Less Transparent. I en arkitektonisk struktur inviteres Overgadens publikum til at male på gennemsigtige vægge af plastik. Jo mere der bliver malet og udtrykt, jo mindre synlig bliver den omgivende verden. Installationen får hver anden uge tilføjet et ekstra rum.

Party for Freedom realiseres som en serie af events, performances og udstillinger i flere lande og på forskelligartede lokaliteter både i og uden for kunstverdenen. I forbindelse med udstillingen udgiver Overgaden essayet The Unfinished Revolution: Oreet Ashery’s Party for Freedom af kunsthistorikeren TJ Demos i dansk oversættelse.

Medvirkende kunstnere: Andro Andrex, Kim Bumstead, Miles Coote, Alex Der Matis, Soren Evinson,
 Elizabeth B. Harris, Edd Hobbs, Lucy Huston, Tim Owen Jones, Andrew Kerton, Lynn Lu, Alice MacKenzie, Phoebe Osborne, Owen G Parry, Vanda Playford, Irene Revell.

Voiceover: Nick Ellsworth.

Musik: Timo-Juhani Kyllönen, Woolf, Morgan Quaintance, Chyskyyrai.

Kamera: Oreet Ashery, Anna Matos, Vanda Playford.

Redigeret af: Guillem Serrano.

Visual FX: Daria Fissoun.

Sound Mixing: Alfredo Paz

Risotryk: LemonMelon Printing

Støttet af: Artangel (bestilling), Art Council England, Kone Foundation, Performance Matters (i samarbejde med Goldsmiths University of London, University of Roehampton og Live Art Development Agency med økonomisk støtte fra the Arts & Humanities Research Council).

Læs mere