English

OUTLET

12. sep 01. nov 2020

Når Overgaden genåbner i september vil stueetagen blive omdannet til en syret version af et møbel-outlet filtreret igennem Torben Ribes æstetik og spidsfindige sanselige evne til at balancere forholdet mellem dagligdags-scenarier og -genstande og det abstrakte maleri.

I Overgadens nyistandsatte udstillingsrum vil den danske kunstner Torben Ribe skabe en totalinstallation, der sammenstiller velkendte elementer fra hverdagens sofaarrangement med abstrakte malerier og pyntepuder med private billeder.

Når Overgaden genåbner i september vil stueetagen blive omdannet til en syret version af et møbel-outlet filtreret igennem Torben Ribes æstetik og spidsfindige sanselige evne til at balancere forholdet mellem dagligdags-scenarier og -genstande  og det abstrakte maleri.

Hverdagens udfordringer bliver lettere uskønt mast ind i kunstinstitutionens kontekst, og mimer velkendte forbrugsgoder fra hjemmet, nemlig den allestedsværende fladskærm og sofaarrangementet. Dette uadskillige makkerpar har i årtier udfyldt rollen i privatsfæren som et rum for afslapning, hygge og oplevelser, men også som et statussymbol og en social markør. Ikke ulig billedkunstens rolle, og i særdeleshed det mest kommercielle medie af dem alle, maleriet.

Der bliver dog ikke meget hjemmeligt over Torben Ribes version af den universelle hyggekrog – tværtimod er der vendt op og ned på den velkendte komposition med tv-alter og fodskammel. I Ribes installation er malerierne placeret på tv-fødder og de pyntede sofaer fremstår som produkter, handelsvarer, i et ubestemmeligt, ferskt midlertidigt outlet. Her går livsstilsobjekterne og varehusets kommercielle display-opstillinger hånd i hånd med et tilsyneladende stramt malerisk formsprog, der afmonteres af en billedstrøm af almene glæder og sorger, som flyder ind og ud af værkerne.

Med OUTLET inviteres publikum til at navigere og hænge ud i et møbellandskab, der både er tankevækkende, fremmedartet og velkendt.

Torben Ribe (f. 1978) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2006. Han har udstillet aktivt i ind- og udland, og har flere solo- og gruppeudstillinger bag sig, heriblandt Pizza is God hos NRW-Forum, Düsseldorf, Cool, Calm and Collected på AROS, Århus, Lean Issues på Kyoto Art Center, Kyoto, Indoor Paintings på David Risley Gallery, København, Neighbours hos CAR drde, Bologna samt Landscapes and Fruit på Galerie Hussenot, Paris. Senest har han udstillet på Ringsted Galleriet, Ringsted med Maiken Bent. Torben Ribe bor og arbejder i Vordingborg.

Læs mere om udstillingen i denne Q&A og kom med på virtuelt studio visit med Torben Ribe: “Q&A: Torben Ribe om corona-lockdown, outlets, maleriet – og hans kommende soloudstilling”

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og sponseres af Daells Bolighus.

Fernisering og genåbning af Overgaden d. 11. september kl. 17-20

Udstillingen løber fra den 12. september – 1. november 2020

Læs mere