English

ISELIN FORSLUND TOUBRO: ET RIDT MOD DET TOMME

28. nov 24. jan 2021

Under Overgadens udviklingsprogram for unge kunstnere INTRO præsenterer Iselin Forslund Toubro sin første store soloudstilling med titlen Et ridt mod det tomme. En performativ filmisk og installatorisk fortælling om fællesskaber, idealer og bristede ambitioner, skabt i et tæt samarbejde med skuespiller Rosalinde Mynster.

 

En gruppe venner i byen har en pop-up restaurant, hvor de ikke bare fremelsker den tidstypiske biodynamiske kulinariske kultur, men samtidig dyrker et særligt sæt dogmatiske regler for deres sammentømrede fællesskab. De er uafhængige, idealistiske og frie, indtil noget udefrakommende banker på og sætter deres sociale dogmer på prøve.

I Et ridt mod det tomme spidder Iselin Forslund Toubro samtidens ungdoms-hipsterkultur i en teatralsk, poetisk og ironisk fortælling, der ligger i spændingsfeltet mellem performance og spillefilm.  Med troubadouren som den gennemgående drilske og sandsigende muse undersøger hun magthierarkiet blandt en gruppe unge. De har idealerne i orden, men udfordres på deres stålsikre kodekser,  da byens autoriteter prikker hul på idyllen og venne-truppen må forskanse sig i naturen. For er naturen frisættende eller er spændetrøjen de andre, som flytter med?

Filmen opleves i et installeret udstillingsrum, hvor skulpturelle og arkitektoniske elementer spiller sammen med filmens univers.

Iselin Forslund Toubro (f. 1990) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2019 og Kungl. Kunsthögskolan, Stockholm i 2014 med udveksling ved Emily Carr University of Film, Art and Design, Vancouver, Canada. Toubro arbejder i feltet mellem kunstfilm, performance og installation, ofte i omfattende skala og med inddragelse af skuespillere, musikere og andre aktører. I Toubros film inddrages skulpturelle elementer, som fungerer som rekvisitter eller kulisser og fremhæver filmenes narrativer.

 

OVERGADEN INTRO

INTRO er Overgadens udviklingsprogram, der tilbyder helt unge, nyuddannede kunstnere en særlig mulighed for at indgå i et langsigtet skræddersyet forløb. Forløbet indeholder både økonomisk støtte, kunstfaglig, administrativ og teknisk rådgivning fra førende kapaciteter indenfor deres felt samt international netværksudveksling. Forløbet kulminerer i en stort anlagt soloudstilling på Overgaden. Programmet er blevet til med generøs støtte fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Læs mere