English

DIMENSIONS OF SHARING

10. nov 20. jan 2013

I gruppeudstillingen Dimensions of Sharing udforsker Suzanna Asp, Maija Luutonen, Sini Pelkki og Pilvi Takala grænsefladen mellem fysiske og mentale rum og mellem det private og det fælles.

Omdrejningspunktet for udstillingen er spørgsmålet om, hvad der kan deles med andre, og hvad der forbliver privat. I fotografi, video, maleri, tegning og installation udfoldes dette både i samspillet mellem kunstnernes individuelle praksisser og i mødet mellem værk og beskuer.

Gennem narrative såvel som rumlige greb sætter udstillingen fokus på de sociale forhandlinger, der definerer de uskrevne regler for, hvordan vi navigerer i offentlige og private rum. I Pilvi Takalas videoværk Players portrætteres en gruppe pokerspillere, forskanset i et hemmeligt, selvopretholdende fællesskab, og i Sini Pelkkis videoværk Embarkation undersøges forholdet mellem stillbilleder og bevægelige billeder i en minutiøs afdækning af et næsten statisk scenarie med en rygvendt kvindelig figur ved et skovbryn. I andre værker er interaktionen mellem arkitektur, maleri og beskuer i fokus. Suzanna Asp går konkret i clinch med Overgadens udstillingsrum og skaber nye rum med et skulpturelt greb – et stort maleri monteret som en svingdør – mens Maija Luutonen behandler tematikken i abstrakte papirværker, som spænder over store og små formater, der enten rækker ud i rummet eller inviterer ind til nærmere granskning. Fælles for værkerne er, at de udfordrer rummet mellem beskueren og værket, hvor det at dele bliver en intuitiv handling i udstillingssituationen. Værkerne henvender sig til beskueren på forskellige måder gennem et fokus på kunstens særlige sprog, der på en gang kommunikerer på et fælles plan og taler til noget meget privat i os.

 

Alle fire kunstnere er uddannet på Kuvataideakatemia – Finnish Academy of Fine Arts, og Dimensions of Sharing er deres første fælles udstilling. Suzanna Asp (f. 1976) har en række udstillinger bag sig, senest Étant donnés på Forum Box i Helsinki, 2012, og hun har en kommende soloudstilling på Skaftfell Center for Visual Arts i Seydisfjördur, Island, 2013. Maija Luutonen (f. 1978) er medstifter af udstillingsstedet SIC i Helsinki, hvor hun havde soloudstillingen Dedicated i 2012, og hun har en kommende udstilling på Komplot i Bruxelles, 2013. Sini Pelkki (f. 1978) har senest haft soloudstillingen Embarkation på Kunsthalle Helsinki, 2011, og har kommende udstillinger på Galleria Sculptor i Helsinki, og Konstnärshuset i Stockholm, begge i 2013. Pilvi Takala (f. 1981) har en række soloudstillinger bag sig, senest Breaching Experiments på Site Gallery, Sheffield, 2012 og Suggested Value på Künstlerhaus Bremen, 2012.

Læs mere