English
Gruppeudstilling

CHRISTIANSHAVN – KUNST I KVARTERET

22. jun 18. aug 2013

Hvordan “hører man til” et sted? Hvordan hører en kunstinstitution til et sted? Og hvordan skaber vi relationer til det sted, hvor vi bor? Overgaden har inviteret en række studerende fra Det Fynske, Det Jyske og Det Kongelige Danske Kunstakademi til at reflektere over disse spørgsmål igennem de to næste måneder.

Udbyttet kan i form af udstillinger, events og alverdens andre ting løbende ses, opleves og høres rundt omkring i Christianshavns kvarter. Imens holder Overgadens førstesal skansen som arkivrum, samlings- og udstillingssted.

På Christianshavn er der plads til både håndbajere, habitter, banker og boliger. I den ene ende af bydelen står selvbyggerhusene på Christiania, i den anden er mænd i gule veste ved at opføre nogle af Københavns dyreste ejendomme. På en side af torvet nedsvælges kaffe, i modsatte side drikkes snaps. Inspireret af historier, problematikker, mennesker og idéer, der knytter sig til et sådant alsidigt, sammensat kvarter, vil de studerende gennem udstillingsperioden panorere rundt om de lokale temaer i en konstant kreativ proces.

Kunsten vil strække sig både kort og langt ud i lokalområdet, og anderledes sociale steder vil opstå. En midlertidig open-air-scene vil skyde op foran institutionen. Kanalen og naboerne får uanmeldt besøg. En audio-walk vil guide publikum til hemmeligheder i Vor Frelsers Kirke og videre ud i kvarteret. På Overgaden vil hyggen sprede sig, samtidig med at udstillingen griber om sig. Snup en bog med en kop kaffe i det midlertidige lokale bibliotek, der langsomt vokser sig stort! Gå på opdagelse i lyde, billeder og spor fra sociale rum ude i lokalmiljøet. Mærk den varme stemning fra en lokal strikkeklub og meget, meget mere.

Programmet for udstillinger, events, happenings og de studerendes blog opdateres løbende og kan ses på:

www.kunstikvarteret.dk

Deltagere: Iben Lilleriis Andersen, Alen Aligrudic, Julie Riis Andersen, Kamilla Askholm, Stefan Bakmand, Amalie Brandt, Mette Clausen, Anne Nora Fisher, Nat Bloch Gregersen, Marija Griniuk, Miriam Haille, Selini Halvadaki, Martha Hviid, Katti Pärkson-Kull, Emil Linnet, Jonna Ljósá, Sune Lysdal, Jon Erik Nyholm, Kari Storø, Lil Wachmann, Anna Walther, Ida Retz Wessberg, Lilia Zarjetsky, Tinne Zenner, Anna Ørberg.

Udstillingen er støttet / sponsoreret af: Knud og Dagny Andresens Fond, Bikubenfonden, Nordea Fonden, Christianshavns Lokaludvalg, Sadolin – Let´s Colour, Den Norske Ambassade, Birk Furniture.

Læs mere