English
Troels Sandegaard

BODIES AND BODIES

18. jan 16. mar 2014

Med Troels Sandegårds udstilling indtages underetagen af Overgaden af en serie nye værker, der undersøger samspillet mellem den menneskelige krop, naturvidenskabelige love og hverdagens materialer som beton, plastic, salt og glas.

Bodies and Bodies er på en gang et anderledes syn på portrætgenren og en udforskning af den menneskelige krops interaktion med sine omgivelser.

Langsomt vokser en stalagmit, en stående drypsten, op af Overgadens gulv. Den skabes af en væske med samme kemiske sammensætning som kunstnerens sved. Væsken, hvis mængde er beregnet ud fra den fugt, kunstnerens krop afgiver til sine omgivelser ved sin blotte tilstedeværelse over tid, drypper ned fra en glasbeholder og efterlader alene salte og mineraler tilbage. En betonblok med et overfladeareal, der svarer til Sandegårds egen krop, opvarmes til 33 grader som den menneskelige hud, og i et lydværk gøres åndedrættet nærværende, når den indånding af luft, en mand og kvinde anvender for at synge hver deres vuggevise, høres isoleret som et negativt aftryk af stemmen.

Med en arbejdsproces som en kemikers er Troels Sandegård optaget af naturvidenskabens love og det ofte usynlige samspil mellem vores kroppe og den fysiske verden, der omgiver os. Dette fokus danner udgangspunktet for Bodies and Bodies, der er kunstnerens første større soloudstilling i København og består af en serie nye skulpturer, installationer og fotografier.

På udstillingen præsenteres yderligere den nyproducerede film GLAMOUR, hvor Sandegård kommenterer på vores forestillingsevne og menneskets forhold til lys. Små glimt fra neonrør bryder mørket. Hvad der i første omgang virker som tilfældighed, viser sig efterhånden at give mening, når værket bogstaveligt talt sætter sig fast og danner ord på nethinden.

Sandegårds værker på Overgaden er en videreudvikling af kunstnerens tidligere undersøgelser af de fysiske processer i vores omgivelser og en søgen efter mening og sammenhæng i hverdagens materielle detaljer.

Læs mere