English
Ahmet Ögüt & Cevdet Erek

AHMET CEVDET BEY PRESENTS TUNNEL OF FEAR

03. sep 06. nov 2011

Velkommen til Ahmet Cevdet Beys univers af tricks, gys og hverdagsmagi! To af Tyrkiets fremtrædende kunstnere, Ahmet Ögüt og Cevdet Erek, iscenesætter en del af Overgadens øverste etage til en horrortunnel fuld af overraskelser.

I deres første fælles projekt nogensinde er de to kunstnere smeltet sammen til én og samme person; den mislykkede, men stolte alkymist Ahmet Cevdet Bey. I en stedsspecifik totalinstallation, der bl.a. består af kuriøse og kitschede objekter fra Istanbuls gadeboder inviterer han på en rejse ind i en verden, hvor grænserne mellem frygt, spænding og glæde er glidende, og hvor der vendes op og ned på vores sanser og orienteringsevne.

Som i et spejlkabinet forvrænges og forstørres dagligdagens personlige forhandlinger om anerkendelse og respekt, om rigtigt og forkert samt den almenmenneskelige angst for ensomhed, ekslusion og fremmedgørelse. I værket lægger Ahmet Cevdet Bey alle disse bekymringer og spekulationer frem for beskueren, der inviteres til spejle sig i tunnelens flerstemmige kor af absurditeter, mærkværdigheder og groteske banaliteter.

Begge kunstnere arbejder i et bredt felt af medier, og i Tunnel of Fear forenes Ögüts kritiske og underspillede humoristiske undersøgelser af dagligdagens sociale og politiske forhold med Ereks interesse for beskuerens perception og oplevelse af et givent rum. Med et glimt i øjet kobles horrortunnelens karakteristiske ‘low budget’-koncept med hverdagens små genvordigheder, men også til spørgsmål om global økonomi, transnationale virksomheder og billig arbejdskraft.

Udstillingen er kurateret af Celenk Bafra og Kathrine Bolt Rasmussen. Projektet er et samarbejde med Istanbul Foundation for Culture and Arts (IKSV) og er realiseret med støttet fra det tyrkiske udenrigsministerium, The Promotion Fund of the Turkish Prime Ministry og Statens Kunstråds Internationale Billedkunstudvalg.

Læs mere