2018 PÅ OVERGADEN – INSTITUT FOR SAMTIDSKUNST

09. jan 2018

Overgaden ser frem til at præsentere et udstillingsprogram, der afsøger mange af billedkunstens former og tager favntag med både jura, teater, arbejds- og produktionskultur, krops- og kønskonstruktioner, videnskab og meget mere.

2018 byder på helt nye soloudstillinger med et bredt spektrum af kunstscenens aktører – fra de unge lovende talenter til de mere etablerede navne. Året rundes af med den sjette og sidste REVISIT-udstilling, hvor en markant udstilling fra Overgadens udstillingshistorie genbesøges og aktualiseres. I 2018 bliver det Hanne Nielsen og Birgit Johansen, der indtager alle Overgadens udstillingsrum og slutter REVISIT-formatet af med manér.

Ud over de ni udstillinger vil året også byde på et eventprogram spækket med debatter, talks, performances og meget mere. Overgaden PROJEKT, som er tænkt som et tiltag, der gør det muligt for mindre og kortere projekter at finde sted inden for husets rammer, vil også markere sig løbende i 2018.

 

Udstillingsprogram:

27. januar – 18. marts 2018: Johan Rosenmunthe: Hidden in Plain Sight

27. januar – 18. marts 2018: Mathias og Mathias: Kære

7. april – 27. maj: Lea Guldditte Hestelund: Consumed Past Spewed Up as Present

7. april – 27. maj: Christoffer Birkkjær og Duarte Filipe: Even

16. juni – 5. august: Jan S. Hansen, soloudstilling

16. juni – 5. august: Hannah Anbert: Slower and Cheaper

25. august – 21. oktober: Martin Erik Andersen, soloudstilling

25. august – 21. oktober: Svend Danielsen, soloudstilling

10. november – 6. januar: REVISIT: Hanne Nielsen og Birgit Johnsen

 


Overgaden. Institut for Samtidskunst har eksisteret siden 1986 og er et af Danmarks vigtigste udstillingssteder for den eksperimenterende samtidskunst. Overgaden præsenterer årligt omkring ti udstillinger af ny samtidskunst og har soloudstillingen som sit særlige fokusområde. Med soloudstillingerne viser Overgaden nyproducerede projekter på højeste kunstfaglige niveau på tværs af medier og generationer.

Overgadens profil er at fungere både som springbræt og som fremmende for den enkelte kunstners udvikling, og vi lægger derfor vægt på en tæt dialog og et tæt samarbejde med alle udstillende kunstnere. Ligeledes er det en central del af Overgadens identitet at fungere som platform for debat og vidensproduktion om samtidskunsten og dens rolle i samfundet.

Overgaden prioriterer kontakten med de kunstneriske miljøer højt og præsenterer løbende et omfattende program af events, talks og performances i samarbejde med kunstprofessionelle fra ind- og udland.

Læs mere