OVERGADENS PROGRAM PÅ TEATER S/H

28. feb 2020

I de kommende måneder præsenterer Overgaden et tværkunstnerisk event-program på teatret Sort/Hvid, hvor fokus er på den eksperimenterende og nytænkende del af kunstscenen. Programmet ønsker at udforske og skabe nye samarbejdsformer og værker indenfor billedkunst, performance, scenekunst, musik, lyd og spoken word.

 

Det næste halve år er en tiltrængt renovering igang i Overgadens lokaler på Christianshavn. Derfor er Overgaden flyttet midlertidigt ind hos teatret Sort/Hvid i Den Brune Kødby. Sammen har institutionerne sat sig for at udforske, hvordan de to kunstarter, som stederne repræsenterer, kan skabe interessante hybrider til glæde for både det kunstinteresserede og det teatervante publikum. Det er der kommet et event-program ud af, som i løbet af de kommende måneder folder sig ud i fire formater på Sort/Hvids scener og foyer samt i det offentlige rum i Den Brune Kødby.

DIALOGUES
DIALOGUES er et performancekoncept, hvor Overgaden i løbet af fire aftener inviterer kunstnere til at performe i samarbejde med en gæst efter kunstnernes eget valg. På den måde fralægges en del af institutionens kontrol, og de inviterede kunstnere er selv med til at udvælge og præsentere nye kunstnere på kunstscenen. DIALOGUES handler om kunstnerisk samskabelse og dialog med fokus på det improvisatoriske, ufærdige og processuelle fremfor det færdige kunstværk.

DIALOGUES præsenterer:
30. april: Soho Rezanejad + gæst
7. maj: Ragnhild May + gæst
14. maj: Adam Christensen + gæst
20. maj: Randi Pontoppidan + gæst

VISUMUSICATRE
Programmet VISUMUSICATRE (The Visual Music Theatre) er et performanceprogram over tre weekender med tre aktuelle undertemaer, som arbejder ud fra konceptet om det genre-hybride og præsenterer en række eksperimenterende kunstnere, der ikke kun identificerer sig indenfor én kunstform, men arbejder i et felt mellem billedkunst, musik/lydkunst, spoken word og teater.

VISUMUSICATRE løber over fredage og lørdage i weekenderne den 29. og 30. maj, 12. og 13. juni samt 26. og 27. juni og præsenterer blandt andet navne som Hannah Toticki Anbert & Stine Gyldenkerne, Peter Voss-Knude, Niels Lyhne Løkkegaard, Vinyl Terror & Horror, Gry Bagøien, Samina Bazai / Danica Curcic / Stine Grøn, Jacob Kierkegaard (m.fl)

DEN ANALOGE FILM I FOKUS
Overgaden er i fuld gang med at planlægge og programsætte en række filmvisninger med udgangspunkt i analogt optagede og præsenterede film, nærmere bestemt 35mm og 70mm. Programmet har til formål at sætte fokus på det analoge filmmedies rolle i den digitale tidsalder, dets tilbagekomst hos filmfolk og kunstnere samt mediets kvaliteter og praktiske udfordringer.

Visningerne vil foregå udendørs og vil blive afholdt over en uge i sommeren 2020.

FOYER TALKS
Med teatret Sort/Hvids foyer som ramme inviterer Overgaden til to talks, hvor omdrejningspunktet er Overgadens nye udviklingsprogram for unge kunstnere, Overgaden INTRO.
De to kunstnere, der er valgt ud til de første skræddersyede forløb, er Iselin Forslund Toubro og Kim Richard Adler Mejdahl – kunstnerne præsenterer soloudstillinger på Overgaden til november. I marts og april kan man høre mere om Overgadens overvejelser omkring INTRO som projekt og kunstnernes proces og tanker om forløbet. Den første talk er 19. marts, hvor leder af Overgaden, Merete Jankowski, i samtale med Iselin Forslund Toubro vil dykke ned i Toubros kunstneriske praksis. Efterfølgende vil kunstneren præsentere performance-revyen ”Gravøl” med skuespiller Rosalinde Mynster og musiker Jakob Emil Lamdahl Pedersen.

Følg med på Overgadens sociale medier og hjemmeside, hvor nye kunstner-acts løbende afsløres.

Alle arrangementer finder sted på teatret Sort/Hvid, Staldgade 38, 1699 Kbh V

Læs mere