2019 PÅ OVERGADEN – INSTITUT FOR SAMTIDSKUNST

15. jan 2019

Overgaden ser frem til et spændende år, som både vil byde på et mangfoldigt udstillingsprogram og være præget af en større gennemgribende renovering af udstillingsstedets udseende og faciliteter.

Årets første halvår vil byde på et udstillingsprogram, der både tager os med langt ud i naturen, helt ind i det visuelles mikro-bestanddele, dykker ned i det grafikkens muligheder, stiller skarpt på den egyptiske selvforståelse, udfolder social interaktion ved hjælp af VR-teknologi og skaber et poetisk univers af lyd. Overgaden præsenterer helt nye soloudstillinger med et bredt spektrum af kunstscenens aktører – fra de unge lovende talenter til de mere etablerede navne. Også en enkelt tematisk gruppeudstilling, der sætter fokus på grafiske printformer anno 2019, er der blevet plads til. Ud over de seks udstillinger vil året også byde på et eventprogram med debatter, talks, performances og meget mere.

I efteråret flytter Overgaden til en midlertidig adresse, mens renoveringen af de vante udstillingsfaciliteter står på. Under overskriften Overgaden BUTIK vil institutionen fortsætte sine udstillingsaktiviteter i mindre og anderledes skala, og Overgadens personale vil bruge tiden på at forberede nye udstillingsformater, der både vil have et endnu større fokus på den danske talentmasse og også vil give plads til nye internationale initiativer.

UDSTILLINGSPROGRAM 2019

26. januar – 17. marts
Anna Bak: Hermit
Ulrik Heltoft:This little piggy lost its life /This little piggy lost its mind /This little piggy lost its faith /This little piggy went unscathed

4. april – 26. maj
PRESS PRINT! – gruppeudstilling med fokus på grafik og print anno 2019
Khaled Khaddal: soloudstilling

14. juni – 4. august
Molly Haslund: soloudstilling
Nour Fog: soloudstilling

4. august – 31. december
Overgaden BUTIK

Overgaden. Institut for Samtidskunst har eksisteret siden 1986 og er et af Danmarks vigtigste udstillingssteder for den eksperimenterende samtidskunst. Overgaden præsenterer årligt omkring ti udstillinger af ny samtidskunst og har soloudstillingen som sit særlige fokusområde. Med soloudstillingerne viser Overgaden nyproducerede projekter på højeste kunstfaglige niveau på tværs af medier og generationer. Overgadens profil er at fungere både som springbræt og som fremmende for den enkelte kunstners udvikling, og vi lægger derfor vægt på en tæt dialog og et tæt samarbejde med alle udstillende kunstnere. Ligeledes er det en central del af Overgadens identitet at fungere som platform for debat og vidensproduktion om samtidskunsten og dens rolle i samfundet. Overgaden prioriterer kontakten med de kunstneriske miljøer højt og præsenterer løbende et omfattende program af events, talks og performances i samarbejde med kunstprofessionelle fra ind- og udland.

Læs mere