2017 PÅ OVERGADEN – INSTITUT FOR SAMTIDSKUNST

02. jan 2017

Overgaden ser frem til et udstillingsår i krydsfeltet mellem billedkunst og teater, totalinstallationer, lydkunst og et genbesøg i en markant 80’er-udstilling.

Overgaden glæder sig til at præsentere helt nye soloudstillinger med et bredt spektrum af kunstscenens aktører – fra de fremadstormende unge talenter til de mere etablerede navne. Ud over de ti udstillinger vil året også byde på Overgaden LECTURES samt et eventprogram spækket med debatter, talks, performances og meget mere.

Udstillingsprogram:

28.01 – 19.03
Jacob Remin: Harvesting the Rare Earth
Rikke Benborg: Hysterics

07.04 – 28.05
Christian Schmidt-Rasmussen med J&K, Ulla Hvejsel, claus ejner og Kristian Byskov: Den sejrende Ikaros
Ismar Cirkinagic: Line of the Horizon

16.06 – 06.08
Peter Voss-Knude: Peter and the Danish Defence
Pia Rönicke: Soloudstilling

25.08 – 20.10
Sophie Dupont: This Will Also Change
Jacob Kirkegaard og Niels Lyhne Løkkegaard: Vestindiske forestilinger

10.11.17 – 07.01.18
REVISIT: EROTIK – kurateret af Gudrun Hasle og Merete Jankowski
Jesper Carlsen: Surface Encounters

Overgaden LECTURES

I 2013 indledte Overgaden en ny serie af internationale konferencer kaldet Overgaden LECTURES, der en gang årligt går kritisk i dybden med en aktuel tendens på den internationale kunstscene. I 2017 sættes igen fokus på et emne fra kunstens verden.

Overgaden – Institut for Samtidskunst har eksisteret siden 1986 og er et af Danmarks vigtigste og mest eksperimenterende udstillingssteder for samtidskunst. Overgaden præsenterer årligt omkring ti udstillinger af ny dansk og international samtidskunst og har soloudstillingen som sit særlige fokusområde. Med soloudstillingerne viser Overgaden nyproducerede projekter på højeste kunstfaglige niveau på tværs af medier og generationer. En vigtig del af Overgadens profil er også eksperimentet med selve udstillingsformen og forholdet mellem kunstner, kunstinstitution og publikum.

Overgaden prioriterer den levende kontakt med de kunstneriske miljøer højt og præsenterer løbende et omfattende program af events, talks og performances i samarbejde med kunstprofessionelle fra ind- og udland. Ligeledes er en central del af Overgadens identitet at fungere som platform for debat og vidensproduktion om samtidskunsten og dens rolle i samfundet.

 

Læs mere