English

2016 PÅ OVERGADEN – INSTITUT FOR SAMTIDSKUNST

27. jan 2016

Overgaden ser frem til et udstillingsår, der byder på poetiske samfundsanalyser, en perlerække af soloudstillinger fra helt unge såvel som etablerede navne, en sommer i feltet mellem musik og lydkunst, genbesøg af Seimi Nørregaard, debatter, Overgaden LECTURES og meget mere.

Udstillingsprogram:

23.01 – 13.03
Ester Fleckner: A closet does not connect under the bed
Søren Thilo Funder: You’re Gonna Die Up There


02.04 – 29.05

Linda Hilfling Ritasdatter: Bugs in the War Room
Varulv!
Ann Louise Andersen (DK), Aurora Sander (NO), Francisco Montoya Cázarez (MX), Lise Harlev (DK), Marie Kølbæk Iversen (DK), Henrik Plenge Jakobsen (DK), Konvoj (DK), Peter Land (DK), Mikkel Ploug (DK), Cia Rinne (FI), Iris Smeds (SE), Johannes Sivertsen (DK), Jasper Sebastian Stürup (DK) og Christian Vind (DK). Kurateret af Overgaden.


18.06 – 14.08

Deniz Eroglu – soloudstilling
SUMMER SOUNDS
Lyd- og musikprogram kurateret af Rune Søchting, Christian Skjødt og Tobias Lukassen


03.09 – 23.10

Michael Würtz Overbeck – soloudstilling
Mette Winckelmann – soloudstilling


12.11.15 – 08.01.17

REVISIT: Seimi Nørregaard
Ann Lislegaard – soloudstiling


POLEMIK

POLEMIK er Overgadens debatformat, der sætter fokus på vigtige problemstillinger på kunstscenen og diskuterer dem med inviterede gæster. I 2016 vil POLEMIK bl.a. fokusere på forholdet mellem hovedstad og provins, forskellen mellem fysiske og virtuelle besøg på kunstinstitutioner samt spørgsmålet om kunstneres honorering.

Overgaden LECTURES
I 2013 indledte Overgaden en ny serie af internationale konferencer kaldet Overgaden LECTURES, der en gang årligt går kritisk i dybden med en aktuel tendens på den internationale kunstscene. I 2016 sætter vi fokus på post-internet kunst og spørger ind til det hypede fænomens karakteristika og praksisformer.

 

Overgaden er Københavns nytænkende udstillingssted for dansk og international samtidskunst. Med skiftende udstillinger og arrangementer som artist talks, foredrag, performances og filmvisninger fungerer Overgaden som platform for de nyeste udviklinger på kunstscenen og som forum for diskussion og debat.

Læs mere