English

Q&A: TORBEN RIBE OM CORONA-LOCKDOWN, OUTLETS, MALERIET – OG HANS KOMMENDE SOLOUDSTILLING

Mens Overgadens publikumsrelaterede aktiviteter er sat i stå på grund af corona-situationen, forbereder vi de første store udstillinger, som vi genåbner et nyrenoveret Overgaden med den 11. september. Her afslører vi den første af de to kunstnerne – Torben Ribe, som i denne Q&A fortæller, hvad han får tiden til at gå med i sit hjemme-atelier.

Hvad er du optaget af i din praksis i øjeblikket (temaer, materialer, processer, idéer…)?

Jeg har altid en masse sideløbende spor i min produktion, men lige for tiden er jeg ekstremt optaget af forholdet mellem frygt, kontrol og abstrakt maleri. Frygten for fejltagelser, ensomhed, arbejdsløshed, børn der løber ud på vejen og alt skidtet i bredest forstand bliver blandet ind i et pseudo hard-edge malerisk formsprog, der minder mere om et slidt kommunalt design end en skarp Frank Stella. Kan man bruge et handikap, økonomisk armod eller sågar en højaktuel pandemi, som akkumulator for non-figurative billeder? Hvor stor en blå firkant skal der til for at opveje en artikel om håndhygiejne, sådan rent kompositorisk?

Derudover er jeg virkelig optaget af, hvordan man styler sin sofa.

Hvordan forbereder du dig til udstillingen på Overgaden? Hvad er dine tanker bag udstillingen?

Min udstilling på Overgaden bliver én stor installation bestående af nogle mindre sofa-arrangementer og en længere serie malerier. Så der er en del fysisk arbejde i atelieret med at producere disse ting, blandet med en masse billede- og materiale-research samt møder med div. samarbejdspartnere. Og så er der jo altid de almene og nogle gange inspirerende overspringshandlinger, der sluger en del tid: surfe på de sociale medier, havearbejde, gåture ved vandet, casual gaming på telefonen osv. Tankerne bag udstillingen på Overgaden er kort fortalt, at lave en malerisk og lidt cheap outlet-feeling med ovennævnte temaer og objekter, og så se hvor det bærer hen.

Hvordan har du indrettet dig lige nu under corona-lockdown?

Altså ud over jeg ikke rigtig ser nogle mennesker IRL og vores datter er hjemme fra vuggestue, er der ikke den store forskel for mig. Jeg har et atelier i forbindelse med huset og kan bestille alle de nødvendige materialer over nettet, så min produktion er ikke så ramt af nedlukningen. Derudover bor jeg med min familie i udkanten af en mindre provinsby, så social distancing kommer helt af sig selv her 🙂 Mentalt syntes jeg dog corona-krisen sætter sine spor, det er lidt opslidende og besværligt at se alt og alle som potentielle smittebærere, og den overdrevne fokus på hygiejne og fare er nok ikke så sund i længden. Men måske kan det give inspiration til nogle nye neurotiske værker i det mindste along the way, who knows.

(Scroll ned på billederne i højre side og se billedserien fra Torben Ribes atelier)

For yderligere information om udstillingen, se venligst: Torben Ribe – Outlet

Læs mere