OVERGADEN MODTAGER 3,2 MIO. AF AAGE OG JOHANNE LOUIS-HANSENS FOND

Overgaden har siden sin begyndelse i 1986 været et centralt sted for talentudvikling af dansk samtidskunst – med en generøs støtte på 3, 2 millioner kr. fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond ønsker Overgaden at intensivere sin indsats på området.

I 2019-2021 vil Overgaden udbyde seks udstillings- og udviklingsforløb for nyuddannede danske billedkunstnere, som udover udstillingsmulighed, produktionsmidler samt et honorar, vil indeholde målrettet international sparring og facilitering med henblik på at udruste kunstnerne bedst muligt til et videre karriereforløb.

Med satsningen ønsker Overgaden sammen med Aage og Johanne Louis-Hansens fond at bidrage til udviklingen af et ”best practice”-forløb i forhold til, hvordan bæredygtige kunstneriske praksisser kan styrkes indenfor dansk samtidskunst.

Overgadens leder, Merete Jankowski, udtaler, ”På Overgaden vil vi gerne være med til at bidrage til at unge kunstnere får så solidt et fundament som overhovedet muligt. Kunstscenen, som unge billedkunstnere træder ud på i dag, er et komplekst sted med mange forskellige aktører og behov, som det kan være vanskeligt at navigere i. Vi vil gerne være med til at ruste den unge danske samtidskunst til at stå stærkere og mere kvalificeret i forhold hertil.”

De første udviklingsforløb vil blive annonceret i slutningen af 2019 via et open call fra Overgaden.

Læs mere