English

OVERGADEN INTRO – ET NYT KARRIERELØFT FOR UNGE DANSKE BILLEDKUNSTNERE

Som den første danske kunstinstitution er Overgaden stolte af at kunne tilbyde den unge fremadstormende danske kunstscene et enestående løft ved over de kommende år at give lovende unge kunstnere mulighed for at indgå i et langsigtet udviklingsforløb.

OVERGADEN INTRO
 – et nyt enestående karriereløft for unge danske billedkunstnere

Som den første danske kunstinstitution er Overgaden stolte af at kunne tilbyde den unge fremadstormende danske kunstscene et enestående løft ved over de kommende år at give lovende unge kunstnere mulighed for at indgå i et langsigtet udviklingsforløb.

Med Overgaden INTRO er ønsket at bidrage til at styrke den unge generation af billedkunstnere i Danmark. På baggrund af Overgadens mangeårige arbejde med nyuddannede kunstnere står det tydeligt, at mange unge kunstnere med fordel kan styrkes i at få etableret en bæredygtig kunstfaglig karriere med internationalt potentiale.

Derfor annoncerer Overgaden i samarbejde med Aage og Johanne Louis-Hansens Fond Overgaden INTRO, som fra 2019-2022 vil give en række unge kunstnere mulighed for at gennemgå et talentudviklingsforløb, der vil have fokus på at styrke udviklingen af deres karrierer – også internationalt.

Forløbet indeholder økonomisk støtte, men i høj grad også kunstfaglig, administrativ og teknisk rådgivning fra førende kapaciteter indenfor deres felt. Forløbet kulminerer i en stort anlagt soloudstilling på Overgaden. Med forløbene er ønsket at gå forrest i udviklingen af en ”best practice” på et område, som hidtil ikke har været betrådt af en dansk kunstinstitution. Håbet er, at dette kan være med til at skabe et solidt og mærkbart aftryk for en ny generation af danske kunstnere, der kommer ud til en virkelighed, der fordrer et væld af kompetencer, som ellers kan være svære at tilegne sig egenhændigt.

For perioden 2019-2020 iværksætter vi to forløb, som vil strække sig fra 1. december 2019 – 17. januar 2021 med udstillingsåbning 13. november 2020. De følgende to år igangsættes lignende forløb for 2020/2021 og 2021/2022. Vi udvælger ved denne første ansøgningsfrist derfor kun kandidater til forløbene 2019/2020. I 2020 og i 2021 vil der være nye ansøgningsrunder til de kommende forløb.

 

VI TILBYDER:

 • Modulopbygget sparringsforløb med kuratorer, kunstfaglige rådgivere, m.fl. specifikt sammensat til den enkelte kunstner i samarbejde med Overgaden
 • Udstillingsmulighed på Overgaden 13. november 2020 – 17. januar 2021 + publikation
 • Produktionsstøtte på 75.000 kr.
 • Honorar på 30.000 kr.
 • Rejsestipendie på 15.000 kr.

 

KRAV TIL KANDIDATER:

 • Primær tilknytning til den danske kunstscene
 • Færdiguddannet fra et dansk kunstakademi eller tilsvarende i udlandet indenfor de seneste fem år
 • Interesserede i at modtage skræddersyet sparring ift. alle aspekter af ens professionelle praksis
 • At du er samarbejdsorienteret, hårdtarbejdende og villig til at se kritisk på din egen praksis

 

ANSØGNINGEN SKAL INDEHOLDE:

 • Motivation for at ansøge om deltagelse i forløbet – max. én side
 • CV og værkdokumentation
 • Udstillingsidé til udstilling på Overgaden inkl. budget

 

Ansøgningen bedes sendt som én samlet PDF-fil til mj@overgaden.org senest d. 1. november 2019. Ansøgere kan forvente at få svar ultimo november – der vil ikke blive givet individuelt begrundede afslag. Det er ikke muligt at fremsende eller aflevere materiale i fysisk form til ansøgningen.

Ansøgninger, der ikke falder indenfor ansøgningskriterierne, eller som modtages senere end d. 1. november vil ikke komme i betragtning. Kandidaterne vil blive udvalgt af en til lejligheden sammensat jury.

Henvendelser vedr. Overgaden INTRO kan rettes til Merete Jankowski på mj@overgaden.org eller til Anne Riber på ar@overgaden.org

BEMÆRK VENLIGST: Man kan søge, hvis man har taget en videregående billedkunstnerisk uddannelse fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, Det Fynske Kunstakademi, Det Jyske Kunstakademi eller tilsvarende uddannelse i udlandet og i øvrigt har sin primære tilknytning til den danske kunstverden.

Du kan finde yderligere info om ansøgninger samt øvrige ansøgningsmuligheder her

 

Læs mere