English

OVERGADEN GENÅBNER DEN 11. SEPTEMBER

Overgaden inviterer til åbningsdag i vores ikoniske og nu gennemistandsatte bygning d. 11. september kl. 12-20. Kig forbi og se udstillingerne med Torben Ribe og Johannes Sivertsen i de renoverede udstillingsrum.

Vi er stolte af at præsentere de første store soloudstillinger, som vil genåbne et nyrenoveret Overgaden:

Torben Ribe – OUTLET:

I stueetagen åbner den danske billedkunstner Torben Ribe med egne ord en udstilling med en “lidt cheap outlet-feeling”, nemlig hans version af et møbel-outlet filtreret gennem kunstnerens karakteristiske æstetik og særlige evne til at balancere forholdet mellem dagligdags-scenarier og abstrakt maleri.

Du kan læse mere om den kommende udstilling her: Torben Ribe – OUTLET

Johannes Sivertsen – De unavngivne:

På sin første store soloudstilling lytter den dansk-franske kunstner Johannes Sivertsen gennem sine malerier til de stemmer, der historisk set ikke er blevet hørt.

Udstillingen “De unavngivne” præsenterer malerier tilegnet kvindeskikkelser fra Algeriets historie – fra kolonitiden op til vore dage. I 2019 kom Sivertsen i kontakt med den algeriske forfatter og aktivist Wassyla Tamzali og et samarbejde opstod, hvor Tamzali sparrede med og udfordrede Sivertsens udtryk og indhold. På den baggrund har Sivertsen inviteret Tamzali til at kuratere to unge algeriske kvindelige samtidskunstnere, Nawel Louerrad og Fella Tamzali Tahari, ind i udstillingen på Overgaden, side om side med Sivertsens egne malerier.

Du kan læse mere om den kommende udstilling her: Johannes Sivertsen – De unavngivne

Interview og billedserie fra Johannes Sivertsens atelier: Q&A: Johannes Sivertsen om de unavngivne, fortællingernes kollaps, corona-lockdown i Paris og hans kommende soloudstilling

Begge udstillinger løber fra den 11. september – 8. november 2020

Fernisering og genåbning af Overgaden d. 11. september kl. 12-20

Læs mere