English

NYT FRA OVERGADEN I EN EKSTRAORDINÆR TID

På grund af den ekstraordinære situation, som COVID-19-krisen har sat hele verden i, er vi på Overgaden i lighed med de fleste af kunstlivets aktører nødt til at skrue ned for vores udadvendte aktiviteter i denne tid, hvilket betyder aflysning af et af vores performance-programmer. Læs mere om vores ændringer og aktiviteter herunder.

Overgaden under renovering
Overgaden er i færd med den første store renovering siden åbningen af vores udstillingssted i 1986. Takket være en generøs donation fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og et samarbejde med Pitzner Ejendomme kan vi give vores smukke fredede bygning en meget tiltrængt overhaling, så vi også i fremtiden har optimale rammer at tilbyde samtidskunsten. Mens meget af Danmark står stille, knokler vores håndværkere videre, og vi glæder os meget til at genåbne i sensommeren 2020 med to store soloudstillinger af Helene Nymann og Torben Ribe, som vi er i færd med at forberede. I kan godt glæde jer!

Overgaden hos Sort/Hvid
Overgadens personale har til huse hos teatret Sort/Hvid i Kødbyen, mens vores udstillingsbygning på Christianshavn bliver renoveret. Vi havde glædet os til for alvor at præsentere vores kunstneriske samarbejde i denne måned med vores første performance-program DIALOGUES, hvor kunstnere præsenterer unikke og særlige kunstneriske samarbejder, men på grund af den alvorlige COVID-19 situation og stor usikkerhed omkring, hvornår det bliver muligt for folk at samles igen, har vi valgt at aflyse performance-programmet. Vi håber fortsat meget at få mulighed for at vise jer de næste dele af programmet – den tværkunstneriske festival VISUMUSICATRE og et udendørs filmprogram med det analoge filmmedie i fokus – i juni og juli.

Stor søgning til Overgadens udstillingsprogram
To gange om året – 1. marts og 1. september – kan man ansøge Overgaden om en udstillingsperiode i det følgende år. Vi glæder os over den store søgning, som har været støt stigende igennem de senere år. I alt modtog vi 92 meget kvalificerede og dybt ambitiøse ansøgninger ved ansøgningsfristen d. 1. marts og siden har vi haft travlt med at læse og være i dialog med de potentielle udstillere. Vi sætter stor pris på, at I har lyst til at tænke på og sammen med os om Overgaden.

Overgaden INTRO
Vores udviklingsforløb for unge kunstnere, Overgaden INTRO, er i fuld gang med Kim Richard Adler Mejdahl og Iselin Forslund Toubro som de første deltagere. De to kunstnere modtager i øjeblikket karrieremæssige sparringsforløb og hjælp til udstillingsplanlægning, der skal forberede dem på de to store udstillinger, som vi glæder os til at præsentere på Overgaden til november. Indtil da, så tjek http://www.iselintoubro.com og https://www.kimrichardadlermejdahl.com for at få en lille forsmag på, hvad de første kunstnere arbejder med.

Vi ønsker alle Overgadens gæster og venner alt godt og håber, at I alle er ved godt helbred og ikke mindst ved godt mod i denne mærkelige tid. Vi glæder os til vi ses igen.

Læs mere