English

VÅBENHVILE LIVE – I

torsdag d. 11/06 kl. 18:00 20:00

PERFORMANCE // Forestillingen om mig selv som en anden – del 1
Vi har alle forestillinger om os selv som en anden. Det er udgangspunktet for denne monolog af Tomas Lagermand Lundme, der opføres af skuespiller Casper Sloth. Monologen kredser om, hvorvidt tingene var blevet noget helt, helt andet, hvis Tomas Lagermand Lundme ikke havde været sig selv, men fodboldspilleren Søren Lerby eller Steven Carrington fra Dollars. 42 års forestillinger er i gang.

PERFORMANCE // Brevkassen
Vi stiller alle spørgsmål om forskellen på mænd og kvinder. Vi har også alle svar på de spørgsmål. Brevkassen, der indgår iVåbenhvile – 100 års forestillinger, stiller nok lidt flere spørgsmål om kønnene, end man får svar. De svar, man får, er til gengæld aldrig så kønne, hvad man kan få at høre, når skuespiller Amira Jasmina Shalaby Jensen opfører en række spørgsmål og svar fra brevkassen.

FOREDRAG // Mor Jutta
Foredragsholderen Jutta Bojsen-Møller fortæller om sin oldemor Jutta Bojsen-Møller, der var formand for Dansk Kvindesamfund. Jutta Bojsen-Møller rejste landet rundt for at agitere for “lige Ret for Mand og Kvinde”, og hun blev meget naturligt et strålende midtpunkt i kvindernes valgretsoptog den 5. juni 1915, hvor 12.000 kvinder gik i optog gennem Københavns gader for at fejre, at de var blevet myndige medborgere.

Læs mere