English

MAGISKE BILLEDVERDENER OG POSTHUMANE KARAKTERER

Lørdag d. 2. oktober kl. 15:

ARTIST TALK: Billedkunstner Ida Sønder Thorhauge møder forfatter Nazila Kivi
-en del af en eftermiddag på Overgaden, der sætter fokus på QUEER / FRIGØRELSE gennem maleri, litteratur og performance.

Kom til en artist talk på Overgaden under ART WEEK og lær Ida Sønder Thorhauges udstilling Between Eternity and Time bedre at kende, når hun samtaler med forfatter Nazila Kivi. Kivi har oversat Shahrnush Parsipurs bog Kvinder uden Mænd; en fortælling fra iransk samtidslitteratur om fem kvinders frigørelse – der af anmeldere beskrives som ”vild, stærk og magisk”.

Ida Sønder Thorhauges malerier er fyldt af gådemættet stemning og fabulerende billedsprog. Thorhauge maler nøgne mennesker i naturen, muskuløse heste, dødningehoveder og sommerfugle. Men ved at bruge disse velkendte, symboltunge motiver inviterer hun os til at genoverveje denne type af billeder: Blikket på maleriernes kroppe, hvis køn er svære at bestemme, tilhører kroppene selv. Hestene er tvetydige væsner, snarere end de er kampdyr.

I bogen Kvinder uden Mænd møder vi en magisk realistisk verden, der kan minde om Thorhauges. På underfundig vis præsenterer bogen os for brud med binære opfattelser af køn og relationer – og hvad Kivi beskriver som ”monstrøse seksualiteter”. Nazila Kivi har til udstillingens publikation skrevet en helt ny tekst, inspireret af både Parsipur, Thorhauge og egne, nylige oplevelser i sit nye moderskab.

Samtalen mellem de to, der modereres af Overgadens Aukje Lepoutre Ravn, tager os med ind i tanker om frigørelse – fra kvinderoller og fra maleriets tunge traditioner – om det posthumanes potentialer og om magiske, fælles arter.

En eftermiddag med maleri, litteratur og performance
Arrangementet er en del af ART WEEK og en del af en eftermiddag på Overgaden, der sætter fokus på QUEER / FRIGØRELSE gennem maleri, litteratur og performance.

Ida Sønder Thorhauges malerier i udstillingen Between Eternity and Time viser os et drømmende univers af androgyne figurer og udstillingen Psychopathia Sexualis tematiserer sygeliggørelsen af sexualiteter og spørger: Hvor er den del af den hjemlige kunsthistorie som omhandler HIV og AIDS? På hver sin måde arbejder udstillingerne hen imod en frigørelse, og det tema kan du denne lørdag opleve udfoldet af to forskellige formater: Denne Artist Talk og performancenAfternoon of a Faun af Cassie Augusta Jørgensen kl. 17.30.

Læs mere