English

FILMPROGRAM I VESTER VOV VOV #6

onsdag d. 07/10 kl. 17:00 18:00

Som del af TRUST vises et filmprogram i Vester Vov Vov med bidrag af udvalgte kunstnere fra udstillingen, der på forskellig vis udforsker dokumentargenren. I et krydsfelt mellem fakta og fiktion sætter filmene spot på kollaborative processer, kunst i det offentlige rum, arkitektur, men også politiske emner som territorielle konflikter og migration.

Aftenens program:

Maj Hasager, We will meet in the blind spot, 2015
36 min.

Filmen We will meet in the blind spot tager udgangspunkt i arkitekturen i og omkring området Esposizione Universale di Roma (EUR) i den italienske hovedstad Rom. EUR blev bygget under det fascistiske styre i anledning af Verdensudstillingen i 1942, der samtidigt skulle markere 20-års jubilæet for fascismen i Italien. Som følge af Anden Verdenskrig fandt begivenheden dog aldrig sted, og området, som var ellers var et centralt element af Mussolinis ide om “det tredje Rom”, blev ikke færdigbygget før 1960erne. I dag har en gruppe filippinske immigranter bosat sig i en kirke i EUR, og denne film giver et unikt og personligt indblik i deres liv og hverdag. Med referencer til efterkrigstidens italienske filmtradition væves fakta og fiktion sammen og giver stemme til ytringer og erfaringer, som ofte er udeladt i debatten om immigration i en italiensk, men også i en bredere europæisk kontekst.

 

Cel Crabeels: Nearly Present, Just Past, 2004
22 min.

I 1998 opstillede den amerikanske kunstner Dan Graham skulpturen Funhouse for Children på en plads i Antwerpen. Værket led dog en krank skæbne og blev i løbet af ganske kort tid ødelagt af en utilfreds offentlighed. Siden er det blevet genopført på plænen uden for Middelheimmuseum, men hvad har det betydet, at værket er blevet flyttet fra et pulserende byrum til en idyllisk museumshave? I denne dokumentar afdækker kunstneren Cel Crabeels historien bag skulpturen, som knyttes an til en undersøgelse af de udfordringer, der relaterer sig til at skabe kunst til det offentlige rum. Det offentlige rum er ofte forbundet med et demokratisk potentiale, men fungerer samtidig som en kampzone, hvor synspunkter konstant udfordres af både politikere, byplanlæggere, kunstnere og vandaler, der alle har forskellige forståelser af dets brug og funktion.


Billetter:

Der gives 50% rabat ved fremvisning af TRUST-billet. Bemærk, at det er muligt at reservere pladser på Vester Vov Vovs hjemmeside, men rabat kan kun fratrækkes ved køb og afhentning i biografen.

Læs mere