English

FILMPROGRAM I VESTER VOV VOV #4 // MAJ HASAGER: ARTIST TALK & SCREENING

onsdag d. 23/09 kl. 21:00 22:00

Som del af TRUST vises et filmprogram i Vester Vov Vov med bidrag af udvalgte kunstnere fra udstillingen, der på forskellig vis udforsker dokumentargenren. I et krydsfelt mellem fakta og fiktion sætter filmene spot på kollaborative processer, kunst i det offentlige rum, arkitektur, men også politiske emner som territorielle konflikter og migration.

Aftenens program:

Maj Hasager: We will meet in the blind spot, 2015
36 min. + artist talk

Filmen We will meet in the blind spot tager udgangspunkt i arkitekturen i og omkring området Esposizione Universale di Roma (EUR) i den italienske hovedstad Rom. EUR blev bygget under det fascistiske styre i anledning af Verdensudstillingen i 1942, der samtidigt skulle markere 20-års jubilæet for fascismen i Italien. Som følge af Anden Verdenskrig fandt begivenheden dog aldrig sted, og området, som var ellers var et centralt element af Mussolinis ide om “det tredje Rom”, blev ikke færdigbygget før 1960erne. I dag har en gruppe filippinske immigranter bosat sig i en kirke i EUR, og denne film giver et unikt og personligt indblik i deres liv og hverdag. Med referencer til efterkrigstidens italienske filmtradition væves fakta og fiktion sammen og giver stemme til ytringer og erfaringer, som ofte er udeladt i debatten om immigration i en italiensk, men også i en bredere europæisk kontekst.

Billetter:
Der gives 50% rabat ved fremvisning af TRUST-billet. Bemærk, at det er muligt at reservere pladser på Vester Vov Vovs hjemmeside, men rabat kan kun fratrækkes ved køb og afhentning i biografen.

Læs mere