English

DEBAT // KUNSTENS “PROFESSIONALISERING”: MODERNE GRUNDVILKÅR ELLER NYLIBERAL SPÆNDETRØJE?

onsdag d. 13/05 kl. 17:00 20:00

Overgaden POLEMIK er en serie af offentlige debatarrangementer, hvor inviterede gæster på uformel vis diskuterer vigtige problemstillinger og fænomener på kunstscenen. I 2015 vil POLEMIK fokusere på diskussioner og udfordringer i mødet mellem kunstnerne og kunstinstitutioner.

Den første debat i år sætter fokus på kunstnernes såkaldte “professionalisering”. Hvilken rolle spiller akademiseringen af de danske kunstakademier? Er kunstnernes evne til at netværke og kommunikere afgørende for, om de får succes? I så fald er dette ikke blot et forventeligt grundvilkår, som alle professioner er underlagt i dag? Eller er der en fare for, at professionaliseringen betyder en tilpasning til institutionelle strukturer i en grad, der skærer kanten af kunsten?

Aftenens gæster er:
Sanne Kofod Olsen, rektor for Det Kgl. Danske Kunstakademi; Christian Schmidt-Rasmussen, billedkunstner og tidligere medlem af Statens Kunstfonds Legatudvalg; Marianne Torp, førsteinspektør og seniorforsker ved Statens Museum for Kunst; Mikkel Carl, billedkunstner; Christina Wilson, selvstændig kunstkonsulent og tidligere gallerist. Moderator: Merete Jankowski, leder af Overgaden.

Læs mere