English

DANNY NEYMAN: HELSINKI

torsdag d. 04/10 kl. 13:00 søndag d. 07/10 kl. 17:00

Helsinki er en oldschool spoken-word performance for den nye tidsalder. Helt uden logisk hensyntagen sammensættes hundredvis af tekstfragmenter, som læses op ét efter ét i en intuitiv, halv-tilfældig proces – som en sprog-DJ der mix’er dagligdagens diskussioner, private tanker og tidens altomfattende informations–overdosis.

Tekstfragmenterne kommer fra utallige steder – fra dagbøger, overhørte samtaler, sex chats, pop-videnskab, uanstændige fantasier, psykoterapeutiske sessioner – som blandes sammen i en
monologi af intimitet og diskontinuitet. Beskidt, sjovt, seriøst, kontemplativt, latterligt og trist, Helsinki er en afspejling af desorientering og eksperimenter med hvordan sammenhængen mellem realisme og selvfremstilling kan se ud i en verden, der i stigende grad er kendetegnet ved opløsning af sammenhæng, fokus og ståsted. Det er en poetisk legeplads, som i sin blandning af anekdoter og perspektiver, inviterer os til at fokusere på distraktion.

OM DANNY NEYMAN
Danny Neyman er performancekunstner, danser, oversætter og forfatter. Han har base i
Antwerp (BE) og Paris (FR). Han er fra Israel, New York, Polen og Rumænien og er
bachelor i filosofi, historie og litteratur, samt en kandidat i Performance Studier. Han er danser i to af Mette Ingvartsens værker; 7 Pleasures og To Come (Extended) og har tidligere arbejdet med Arkadi Zaides, Yasmeen Godder og Public Movement, og er medstifter det Tel Aviv baserede queer performance/aktivist kollektiv, Cinema Paradildo. Som oversætter har han bl.a. arbejdet med poeten Noam Partom’s poesi (Stanford Press). Hans seneste værk Helsinki er tidligere blevet vist i Belgien, Holland, Tyskland og Sverige.

Performancen af Danny Neyman er co-produceret af Dansehallerne.

Helsinki varer ca. 45 minutter og spilletidspunkter er følgende:

Torsdag d. 4/10 kl. 17.00 – 18.00

Fredag d. 5/10 kl. 16.00 – 17.00

Lørdag d. 6/10 kl. 13.00 – 14.00 + 16.00 – 17.00

Søndag d. 7/10 kl. 16.00 – 17.00

 

Læs mere