English

BOGRECEPTION FOR “ECOLOGY WITHOUT NATURE” (DANSK UDGAVE) + TALK V/ JACOB BØGGILD / TORSTEN BØGH THOMSEN / LILIAN MUNK RÖSING

torsdag d. 26/09 kl. 16:00 17:30

Bogreception: Økologi uden natur – En gentænkning af miljøorienteret æstetik oversat af Torsten Bøgh Thomsen og Jacob Bøggild, Forlaget Spring. Torsdag den 26. september kl. 16 – 17:30. Introduktion og diskussion mellem oversætterne af bogen og kulturkritiker Lilian Munk Rösing.

Bogreception: Økologi uden natur – En gentænkning af miljøorienteret æstetik oversat af Torsten Bøgh Thomsen og Jacob Bøggild, Forlaget Spring. Torsdag den 26. september kl. 16 – 17:30. Introduktion og diskussion mellem oversætterne af bogen og kulturkritiker Lilian Munk Rösing.

Denne aften danner Rune Bosses udstilling Stien eller tid imellem træer rammerne om den danske udgivelse af den epokegørende bog Ecology Without Nature af Timothy Morton oversat af Torsten Bøgh Thomsen og Jacob Bøggild på Forlaget Spring. Under arrangementet vil der være en introduktion til bogen samt en diskussion mellem de to oversættere og kulturkritikeren Lilian Munk Rösing. Økologi uden natur har siden den første udgivelse på engelsk kun opnået større relevans i takt med, at den globale opvarmning og relaterede miljø­mæssige problemer i stigende grad er kommet på den politiske, videnskabelige og kulturelle dagsorden. Bogens centrale tanke er et umiddelbart paradoks: For at tænke og handle virkelig økologisk må vi opgive vores vanemæssige idé om naturen. Morton inddrager i bogen en lang række centrale tænkere fra antikken til i dag, nye læsninger af romantiske digtere som Wordsworth, Coleridge og Blake samt kritiske kommentarer til et væld af miljøorienterede kunstværker inden for alle tænkelige kunstarter.

Læs mere