English

AT INDDRAGE PUBLIKUM I SAMTIDSKUNSTEN – FRA GÆST TIL DELTAGER

onsdag d. 18/06 kl. 17:00 20:00

POLEMIK er en serie af offentlige debatter arrangeret af Overgaden, som i løbet af foråret sætter fokus på en række spørgsmål og problematikker, som er aktuelle for de danske kunstinstitutioner, der har samtidskunsten i fokus.

Dette arrangement sætter scenen for en kritisk debat om, hvad der sker, når publikum går fra at være passive gæster til at være aktive deltagere og medskabere på kunstinstitu-tionerne. Som eksempler på denne tendens kan nævnes tilgængelige IPads i udstillingerne, hvor publikum kan uploade deres egne anmeldelser af det, de ser, samt et øget fokus på værker, hvor fysisk deltagelse er afgørende for tilblivelsen af den udstillede kunst. Men hvad handler det egentlig om – og hvilken indflydelse har denne udvikling på kunstens institutioner?

Vær med, når Leslie Ann Schmidt, publikums- og formidlingschef på Brandts; Isabel Berglund, tekstil- og installationskunstner; Torben Sangild, kulturskribent og anmelder, og Hanne Strager, udstillings- og formidlingschef ved Statens Naturhistoriske Museum, giver deres perspektiver på publikumsinvolvering.

Læs mere