English

ARTIST TALK/ JOHANNES SIVERTSEN I SAMTALE MED MATHIAS DANBOLT

torsdag d. 08/10 kl. 17:00 18:30
Den fransk-algeriske kolonihistorie, dens efterdønninger og kunsthistoriens stereotype skildringer af ”den Anden” er det samlede omdrejningspunkt for den dansk-franske kunstner Johannes Sivertsens første store soloudstilling “De unavngivne”, som kan ses på Overgaden frem til d. 8. november.
Gennem udstillingens 23 malerier tildeler Johannes Sivertsen identitet og stemmer til en række algeriske kvinder og frihedskæmpere, der er blevet ignoreret i historieskrivningen. Da den vestlige malerihistorie i dominerende grad er et udtryk for den hvide mands fortællinger og forestillinger, er det derfor magtpålæggende for Sivertsen – der selv er en hvid mand – at udfolde et nyt perspektiv, der tillader hidtil oversete stemmer at træde ind på den kunsthistoriske scene og komme til orde.
Til denne artist talk har Sivertsen inviteret kunsthistoriker Mathias Danbolt til en samtale. Med udgangspunkt i den vestlige tradition indenfor det romantiske og orientalistiske maleri, vil de blandt andet diskutere magtpositionerne indenfor “kolonial æstetik”, økonomiseringen af køns- og racestereotypiske portrætteringer på tværs af tid, og samtidens fortsatte skabelse af kulturelt approprierede billeder og fortællinger.
Johannes Sivertsen (f. 1984 i Paris) er uddannet fra Ateliers Beaux-Arts de La Glacière i Paris (2008) og Det Fynske Kunstakademi (2014). Indenfor de seneste år har han bl.a. udstillet på I:Project Space i Beijing, JCE Biennalen i Montrouge og Ringsted Galleriet. Han er desuden en del af udstillingsstedet OK Corral. Udstillingen er støttet af: Beckett fonden, William Demant Fond, Knud Højgaards Fond, Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond.

COVID19 information:

Overgaden har fokus på jeres sikkerhed og følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer i forhold til forsamling. Der kan således max deltage 50 personer til arrangementet. Der tælles ved døren. Kom I god tid og hjælp os med at passe på jer ved at holde én meters afstand til hinanden, og vask eller sprit hænderne af ved ankomst. Der findes håndspritdispensere i receptionsområdet.

Læs mere