English

KOMMENDE UDSTILLINGER

JESPER CARLSEN: SURFACE ENCOUNTERS

11. nov 07. jan 2018

Surface Encounters er titlen på Jesper Carlsens første store soloudstilling på en dansk kunstinstitution. Gennem de senere år har kunstneren koncentreret sig om, hvordan det digitale påvirker vores måde at skildre og aflæse verden omkring os. I udstillingen på Overgaden præsenterer han en række nye værker, som forsøger at begribe det digitale som et traditionelt kunstnerisk medium, der som fx fotografiet og skulpturen beskæftiger sig med en gengivelse af overflader og objekter i rum.

Læs mere

REVISIT: EROTIK

11. nov 07. jan 2018

Siden 2013 har Overgaden en gang årligt stillet skarpt på sin egen udstillingshistorie for at undersøge nogle af de mange kunstneriske eksperimenter og nybrud, som har fundet sted her, og sætte dem i et nutidigt lys. I år genbesøger vi udstillingen Erotik fra 1989, hvor 48 danske kvindelige fotografer gav deres bud på, hvad erotik var for dem. Men hvad er der sket med vores opfattelse af det erotiske siden dengang – og hvad er og kan erotik være i 2017? Disse spørgsmål udgør afsættet for årets REVISIT, hvor en række kunstnere fra ind- og udland er blevet inviteret til at respondere på temaet i værker, der spænder over det politiske, poetiske og humoristiske.

 

Læs mere

JOHAN ROSENMUNTHE: SOLOUDSTILLING

27. jan 18. mar 2018

På sin første store soloudstilling i København vender Johan Rosenmunthe blikket mod de genstande, som vi omgiver os med – og ikke mindst vores interaktion med dem. I kunstnerens optik er ting ikke bare døde artefakter, men beholdere for information, som aflejres i materien fx i form af DNA-rester eller lydbølger. Denne tese udfoldes i en række nye værker, der som en slags spekulativ arkæologi præsenterer og dissekerer hverdagsobjekter.

Læs mere

MATHIAS & MATHIAS: PUCK PLEADED

27. jan 18. mar 2018

Forholdet mellem lov og kunst udgør omdrejningspunktet i denne udstilling af kunstnerduoen Mathias & Mathias, der består af Mathias Toubro og Mathias Dyhr. På Overgadens 1. sal præsenterer de en totalinstallation, der anlægger forskellige blik på faktiske såvel som fiktive sager, hvor æstetiske domme fældes i en retssal. For hvordan bedømmer man kunst i juridisk forstand, og hvad sker der med juraens lovmæssighed i mødet med kunsten?

Læs mere